Gla i dæ…..

Noen mennesker har en egen evne til å få andre til å føle seg vel. Min datter er en av dem. Ikke alltid de store faktene, men for eksempel i form av en sms med ordene “hvordan går det med favorittmora mi” Dagen er reddet med en gang. Små ting betyr mye. Det å få andre til å føle seg elsket og sett.

Vi var invitert på middag hos min venninne Anne i går. Hun er også av dem som går en ekstra mil for folk rundt seg.  Alltid der når jeg trenger henne. Stilte opp med verdens beste pai og brokkolisalat. Hun er en god vertinne og stiller opp med mat jeg tåler. Pai uten hvetemel, kjempegod skal nok lage en slik jeg også. Dagen er reddet.

Så er det Ella som alltid er villig til å gi en hjelpende hånd. At hun sliter mye med helsa selv hører vi lite om. Vi var sammen på matfestivalen her om dagen. Jeg så en liten glassskål som jeg likte veldig godt og da vi drakk kaffe overrasket hun meg med å ha kjøpt skålen. Dagen er reddet. Hun er min inspirasjon og reddende engel når jeg ikke får til.

Linda er også en av dem som gir liv et innhold. Alltid villige til å bli med på tur. Den som hører på meg og aldri avbryter. Vi går en time..jeg prater…hun lytter…dagen er reddet. Man blir glad når man ser henne.

Anne-Lise og Kalle som ofte har plass til oss rundt sitt middagsbord, som er med ut på en kopp kaffe når vi trenger selskap. En kopp god kaffe, en times prat og dagen er reddet.

Så selvsagt min flotte mann som selv etter 47 års ekteskap enda daglig stiller opp med “gla i dæ”. Det stopper ikke opp med oppmerksomhet og omsorg. Kan ikke helt forstå hva jeg har gjort for å fortjene han. Dagen er reddet.

Jeg kunne fortsatt en stund enda, men poenget er…gjør det lille ekstra for noen hver eneste dag. Det skal lite til, men betyr så mye.

6 kommentarer

Siste innlegg