Farmora og mormora.

Noen dager er bedre enn andre og nå har vel ikke de siste dagene vært noe å dvele ved. Men bak skyen lurer solen og i går tittet den frem i form av min sønn Pål og barnebarn Håkon. Den ungen vokser som ugress for tiden og jeg kan faktisk se forskjell hver gang han er her. Håkon liker å få folk til å le og morsom er han og en helt fantastisk søt og snill gutt.

I dag skal han fremføre Andre Bjerkans dikt om farao i Miramarmora på skolen. Så for meg mormora i furua..den furia. Kan nok gå litt surr i farao, mormora og farmora. Men et koselig gjenhør med det diktet som jeg ofte leste for mine unger da de var små.

Farao på ferie (Andre Bjerke)

I landet Miramarmora
var Farao på ferie
hos farmora og mormora.
En morgen klatret mormora
til Farao i furua
og så begynte moroa.
– Hva ler’ua’? Sa farmora.
– Av mormora, den furia!
– Hvor ser’u a’? sa farmora
– I furua! sa Farao
– Kom ned igjen! sa farmora
til mormora i furua.
– Imorra, ja! sa mormora
til farmora til Farao.
Du ser av vår historie
at det å dra på ferie
i landet Miramarmora
til farmora og mormora,
den furia i furua,
har Farao hatt moro av!

I dag skal Anne og jeg på sykkeltur, tror hun hadde noen ærend og jeg blir med for selskaps skyld. Senere i dag kommer gubben hjem etter noen dager på hytta.Han og hans brr har satt line i håp om å få kveite, men endte opp med en liten torsk. Så har de tatt opp båten og skal ta opp flytebrygga i dag.

Så i kveld kommer min bror og svigerinne for å være i helgen og i morgen kommer også min søster og svoger for å natte over. Vi skal alle i 90-års selskap i morgen kveld. Min andre svigerinne fyller seksti og hennes sønn 30.

Jeg har fått sydd litt om dagen, og i min vante tro syr jeg flere av alt. Noe blir jeg fornøyd med og noe ikke. Denne ble ikke så verst.

10 kommentarer

Siste innlegg