Kultur og livskvalitet

Disse dagene som kom og gikk
ikke viste jeg at de var selve livet

Goethe har sagt en gang for lenge siden:

Minst en gang om dagen
bør vi høre en liten sang,
lese et godt dikt, se et
vakkert bilde, og – om mulig
– si et par fornuftige ord

Meget godt sagt etter min mening. Det er viktig å få med seg det man kan i hverdagen, både naturens skaperverk og det menneskeskapte.
Jeg prøver bevist å ta med meg de små tingene hver eneste dag. Endene i andedammen, (lurer på om det blir andunger til våren) Stjernene på himmelen, et tre fullt av sne eller med små museører om våren, en sildrene bekk på fjellet, eller den første leirfivelen i grøfta om våren, en baby, så forsvarsløs og søt, eller en venns smil, man kan finne mange slike ting hver eneste dag. Dersom man stopper opp litt og ser etter. 
Jeg er av natur en setimintal person. Jeg kan røres til tårer av en trist film,.Jeg har ingen tid å miste, må ikke gå glipp av det, alt må nytes fullt ut. For dette er livet, denne timen, denne dagen kommer aldri tilbake, den er en del av livet…… som tikker ut den tilmålte tid. Livet er en gave med begrensning.  I kveld skal jeg lage noe godt å spise, kose meg sammen med mannen min og hunden min,  ta et glass rødvin til, se på yndlingsprgrammet på TV…Nytt på Nytt.     God helg:-)

  

1 kommentar
  1. Jeg er så enig med deg! Vi må glede oss over hver dag, over at vi har noen å dele med og at noen er glad i oss og vi i de. Takk for at jeg er til og lever !

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg