Tanker i hverdagen

Goethe har sagt følgende:

"Minst en gang om dagen
bør vi høre en liten sang
lese et godt dikt, se et
vakkert bilde, – og om mulig
– si et par fornufttige ord"

Dersom man ser bort fra de fornuftige ordene er det vel ikke så vanskelig.
Musikk, dikt, vakre bilder er det overalt. Vi kan få med oss kulturen på mange måter og gjøre den til en del av livet. Dersom vi er oppmerksom på det og oppsøker det aktivt , tror jeg vi vokser som mennesker og beriker livene våre. De vakreste bildene og lydene  finner vi likevel i naturen. Inget maleri kan gjenskape skaperverket. Ingen lyd er som naturens lyder. Jeg liker å gå tur og jeg prøver å se og høre det som er vakkert.

Babyer nyfødte og uskyldige, hjelpeløse. Finnes det noe bedre enn det. Vi beundrer dem hemningsløst og ukritisk, de er bare søte og vi elsker dem.  Der følelsene vi har for hverandre bør kanskje også komme oftere til utrykk, enten de er for en ektefelle, barn, foreldre, famile og gode venner.

De fornuftige ordene derimot. Hva gir vi der av oss selv og hvordan kommuniserer vi med mennesker rundt oss. Vi snakker om været, om bussen som er sen, om hvor hektisk hverdagen er, om hva vi ønsker oss og lignende hverdaglige ting. Noen ganger er det bare for krevende og ta opp alt det andre. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg