Sokker og tannlegeskrekk…

Jeg lider av tannlegeskrekk. Den kunne jeg nok ha klart meg uten da jeg skulle trekke en betent jeksel i går. Tannlegeskrekken skriver seg hos meg som spå mange andre fra barndommen. Jeg var en slik som når jeg var redd…da var jeg redd og ikke ville hester kunne få meg til å høre etter. Jeg husker spesielt en episode der min far …etter at min mor og skolen hadde gitt opp, måtte ta seg fri fra jobb for å følge meg til sin tannlege.

Tannlegeassistanten hjalp min far med å holde fast, men lille åtte år gamle jeg hadde kjempekrefter og de måtte gi opp. Nå hadde vi en rimelig stor respekt for øvrigheta spesielt  i forhold til en militær oppdragende far og da vi gikk fra skrekkens kabin så jeg opp på den motvillige fritakende far som gikk der og var strengere en noen gang før. Ikke noen særlig god følelse det da vi kom heim og han bare dro videre tilbake til jobb og jeg stod igjen og så etter han.

Nå om dagen strikker jeg sokker. Her er noen eksemplar og det blir nok mange flere ettersom det er masse restegarn igjen.

 

.

 

Gjelder fortsatt….

Et av mine nyttårsforsetter er at jeg skal prøve å tenke og handle godt, prøve å tenke at noens sko trykker mere enn andres, at ikke alltid ting er slik det ser ut ved første blikk og at mennesker er grunnleggende gode. Alle har vel sine ting å slite med og at man ikke skal gjøre vondt verre. Nå sies det at man har større sjanse med å lykkes med nyttårsforsettene dersom man ikke gjentar forsettene fra tidligere år, men for meg går nok det bra. Det blir lettere ettersom man blir eldre og rundere i tankegangen heldigvis.

I går gikk jeg gjennom alt jeg har av hobbyutstyr og fikk ryddet skikkelig i stoff og garnrester. Strikker sokker for harde livet nå, men har garn til ganske mange flere ser jeg. Så fikset Jare en ekstra arbeidsbenk av hobbyplank og bein som ble boret fast. Den mannen er rimelig handy når han bare vil.

Nå i dag er det trening på programmet og så skal symaskinen få litt å skilte med. Ha en fin dag…..

 

 

 

 

Gleder meg….

Tenk at vi starter på en ny uke i dag. Her går det rimelig fort i svingene. Da jeg selv var i arbeid lo jeg litt i skjegget over pensjonistene som hadde det såååååå travelt. Må innrømme at fliret er tørket godt av og at jeg nå av og til mener at det er litt travelt.

Lørdag var vi på loppemarked..i og for seg ett lite mareritt. Folk tar vist gjenbruk på alvor nå om dagen. Men jeg liker det å gå å lete etter i disse mengdene av fine fullt brukbare ting.. Det ble et fint ull gulvteppe, nyrenset og greit, en keramikk kopp, to fine skåler og to metall fugler. Teppet ligger på plass, metall fuglene står i vinduskarmen på hobbyrommet og krus og skåler skal komme til anvendelse etter hvert. Alt dette til den nette sum av etthundredeog femti kroner.

Så spiste vi tapas sammen med Hege, Bjørnar og ungene på kvelden.God mat blir ikke dårligere av å spise sammen de nærmeste.

I går hadde jeg sydate  med Ella. Nå forsøker vi oss på en vrien toalettveske. Ble ikke helt ferdig, men det haster jo ikke.

Nå i dag er jeg klar for en treningsøkt og så får vi se hva dagene bringer……gleder meg….

Bare våt…bare kald…

Denne januar har vært rar. Mildvær, regn og sludd om hverandre. I går sluddet og regnet det om hverandre og Anne og min bytur ble rimelig våt og kald.  En halv time på bussholdeplassen..våt til skinnet…iskald…men heldigvis så kom bussen og den var varm.

Ukens spenning har vært knyttet til hvordan den nye regjeringen vil se ut. Men begynner det ikke å bli mange ministre. Vi har vel snart en hver. Greteminister, Arneminister. Men de store overraskelsene på de viktigste postene var det jo ikke. Så får vi se hva FP i fri dressur finner på. De har vel litt å ta igjen nå.Får Erna dette til så må vi vel bare være imponert.

Hos Anne-Lise og Kalle på kvelden var det godt og tørt. Nydelig viltgryte og spennende håndballkamp…det kan vi leve med.

Nå i dag skal vi på loppemarked…alltid like spennende, så skal vi spise tapas hos Hege og Bjørnar. Gleder meg….

Ikke så verst….

I dag er jeg snart klar for  en bytur med min venn Anne. Vi er dessverre ikke tam noen av oss når det gjelder byturer, men så lenge man ikke tømmer kassen blir det vel bra likevel. En god kopp kaffe hører med så det tar nok en bra bit av denne dagen. Så i kveld er vi bedt på middag hos Anne-Lise og Kalle. Heldige oss. Anne-Lise er av dem som gjør alt bra og mat kan hun.

Jeg har byttet Treningsenter nå til et større og bedre utstyrt, blandt annet har de basseng noe som var den største grunnen for å bytte. Nyttårsforsettene florerer så det er masse folk der. Men i følge personalet så holder mange ikke ut februar. Får tro mine forsetter holder et stykke til.

Her har regnet et par dager så regnjakke har vært et bra valg. Men her inne er det koselig med levende lys og fin musikk på radioen.

Lykkestråler….

I går våknet jeg lykkelig. Ingen røntgen, blodprøver, operasjon, CT eller bronkoskopi på programmet. Nå er jeg likeglad om jeg aldri ser et sykehus resten av mitt liv. Nå har jeg mere på gang, men ingenting jeg vil tenke på i dag.

Jeg satt og så på vennene på strikkekafe i går og tenkte på at livet er ikke alltid like lett for noen av oss. Vi får noen prøvelser, større og mindre og kommer som regel trygt ut av det på den andre enden. Man har sine bekymringer, for egen helse, for barn og barnebarn, økonomi og livet generelt.

Men så er det gode øyeblikk, og de er det heldigvis mange av. Som det å våkne til en dag som i alle fall i utgangspunktet ser god ut. Så da er jeg lykkelig……

 

Ut på tur.

Noen få mil nordover, nærmere bestemt Åsen finner vi dette spennende stedet. En amerikansk diner med masse spennende å se på. Veldig amerikansk og veldig gjennomført. Her serveres hamburgere på ekte amerikansk vis. Så ble det en fin dag igjen sammen med Ella og Tron.

 

 

 

 

Ikke sant.

 

Jeg liker slike vers. De får meg til å tenke. Alt vi streber etter, alt vi vil og alt det vi vil være. Kanskje bør vi heller tenke at så lenge vi gjør så godt vi kan så er det bra nok. Nyte dagene, øyeblikkene og samværene.

 

Nå om dagen er det sokker som gjelder. Fremdeles restegarn og da blir det noen rare kombinasjoner. Disse hadde kjegf nesten ikke lyst til å gjøre ferdig.

Enda flere…..

I går begynte det å regne her i vår lille del av verden og det regner fortsatt i dag. Min firbente lille venn Åsta liker ikke regn. Hun blir motvillig med ettersom hun trenger å lette seg litt etter natten, men kryper inn under alle verandaene nedover gangstien her. Matmor bryr seg mindre, jeg har litt den “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær”. Jeg bare må ut uansett.

Så har jeg vært på årets første Strikk og Lytt på biblioteket. Satt sammen en tysk dame som hadde bodd lenge i Norge. En liten spinkel dame med verdens største strikketøy. Koselig da..det å bli lest for…kunne nok ha tatt den damen med hjem slik at hun fikk lese meg i søvn.

I dag må jeg på sykehuset for å ta blodprøver før bronkoskopi om mandagen. Litt rart ettersom jeg tok blodprøver to plasser siste uke, men for alt jeg vet er det ikke det samme så jeg gjør bare som de sier.

Men etter sykehuset kan jeg gå inn til midt byen for å kjøpe watt til et par sy prosjekt jeg vil prøve å få ferdig. Er det ikke noe som heter at det er aldri så galt at det ikke er godt for noe….