Heldige meg…….

Jeg gikk meg over sjø og vann,

der møtte jeg en gammel mann,

han spurte så, han sagde så,

hvor hører du vel hjemme.

Jeg hører hjemme i hosteland, i hosteland

jeg hører hjemme i hosteland

for jeg hoste kan.

 

Nå er det ikke jul, og dette er vel en kjent og kjær julesang og hører ikke helt hjemme i august, men hoste gjør jeg og hoste kan jeg. Dessverre har gubben også flyttet inn i Hosteland med meg og da har vi det gående. Håper ikke han også får lungebetennelse da.

Nå er familien utvidet i helgen fra en kaill, ei kjærring og en bortskjemt hund,  med tre av barnebarna. De er lager ikke mye støy, de er godt kjent og de er i kjente trakter, bare fem minutter fra der de bor. Men formen er dårlig og jeg blir fort sliten. Likevel det er skikkelig koselig og ha dem her. En venninne av meg kom med en haug nystekte sveler i går. Ungene elsker svelene hennes og hun er snill og baker til dem. I dag blir det Annes sveler til frokost, litt må de nå skjemmes bort.

Heldige meg som har gode fine barnebarn og snille venner.

Det blir vel en fin helg….

I går kjørte vi til Støren for å stelle min søster og mine besteforeldres graver på kirkegården der. Det er tre år siden. min søster Tone døde nå bare 50 år gammel, men det er fremdeles vanskelig for meg å forstå at det er slik. Jeg savner henne masse og tenker ofte på henne.

Så møtte vi hennes samboer og sønn. Gutten som var en liten konfirmant forrige året har vokst meg over hodet nå. Hennes samboer fortalte at han drømte mye om Tone nå, gode drømmer. Ble litt sjalu jeg for jeg skulle gjerne treff henne slikt…. om ikke annet.

Nå i helgen blir det fult kjør her. Tre av barnebarna skal være her mens deres foreldre for en vel fortjent tur til Østersund. Vet ikke helt hvordan det blir…jeg er fortsatt litt sliten etter lungebetennelse og slikt, men det går vel på et vis. Får vel finne på noe koselig og så er jo morfar der og han stiller opp.

Oppe å går igjen….

Hunden skal etter sigende være menneskets beste venn, det kan jeg som livslang hundeier skrive under på, men antibiotika er ikke verst den heller. To dager med vidundermedisinen og voila, kjærringa er oppe å går igjen. Går ikke særlig langt eller fort, men jeg går. Nå skal jeg prøve å holde meg borte fra lungebetennelser og slike uhumskheter i fortsettelsen.

Jeg så en kriminalserie på TV en dag, en politi med en syk datter stjeler narkotika og selger med tragiske følger. Datteren trenger en operasjon. Dette er selvsagt fiksjon, men det får meg likevel til å tenke på vårt eget vidunderlige helsevesen som tar så godt vare på oss. Vi trenger  ikke redd for økonomien om vi blir syk. Ikke like selvfølgelig over alt.

I dag kommer lille firbente vennen Jon Snow for et par dagers opphold, men matmor er på jobbreise og så kommer Anne-Lise og Kalle på kaffe i ettermiddag. Gleder meg litt til det for vi har sett lite til dem en stund nå. Når de er på hytta er vi hjemme og så bytter vi på. Men nå er vi hjemme alle sammen og da benytter vi anledningen.

 

 

 

Det gikk fort i svingen.

De siste dagene har ikke vært udelt gode. Jeg har hostet så det gjorde vondt, øynene verket og jeg har hatt feber. I går morges stod jeg opp og var i ferd med å ta en vel tiltrengt dusj etter at kroppen hadde kokt hele natten. Plutselig stod gubben der og sa at vi skulle dra om fem minutter. Han hadde bestilt hastetime hos legen. Forfjamset med vått hår satt jeg i bilen fire minutter etter.

Men det viste seg å være en bra ting. Lege konstaterte at det var lungebetennelse og en infeksjon på øynene. Nå har jeg tatt antibiotika et døgn og selv om feberen sitter litt i så skal det etter sigende bli fort bedre.

Noen ganger er det bra og ha en som ikke tar nei for et svar og gjør det som er nødvendig.

Endelig gift…..

 

Min søster Gerd giftet seg med sin Mike i går. Over 100 gjester og sikkert livlig. Vi dro etter kaffen da var jeg skikkelig syk. Feber, hoste og tungpust nå i 10 dager. Må nok prøve å få en time hos fastlegen i morgen.Men jeg Holdt ut og fikk holdt forlovertalen og det er jeg glad for. Min søster er verdens beste, vi er ulike i sinn og i skinn. Men jeg elsker henne og beundrer henne for alt hun for til.

 

 

Bryllup.

I dag er min søsteren bryllupsdag hvor hun skal gifte seg med sin Mike. Det blir  nok en minnerik dag med over 100 gjester. Selv om jeg har vært syk med feber flere dager nå så gleder jeg meg stort. Som forlover må jeg også holde tale og det kan bli litt vanskelig med den stygge hosten jeg har, men håper det går bra og at det kan holde tilbake den tiden.

Når jeg satt og tenkte på den talen kom minnene strømmende på, minner og barndom, søskenkjærlighet, alle de ting vi fant på sammen, ikke alle like godt kjent for far og mor. Oppveksten på Kristiansten Festning med masse tumleplass. Gerd og jeg så forskjellige som søsken kan bli, men alltid nære og alltid høyt elsket. Uten henne hadde nok livet vært tøffere. Hun er verdens beste søster, raus på alle mulige måter, et stort menneske som fortjener det beste.

 

 

 

 

Valgkamp….et gjesp eller?

Min søster skal giftes nå på lørdag og jeg er skikkelig potte tett av forkjølelse, vondt i halsen, svetter, hoster og har feber. Men på lørdag skal jeg være forlover om det ryk eller fyk. Må jo være til stede på en dag som er så viktig for Gerd og Mike.

Nå er det valgkamp igjen og jeg er passe lei av politikere som renner over med viktigheten av skole og sykehus. Det er som om det bare ramler ut en utenatt lekse, som kommer uansett hva de blir spurt om. Mange av dem må hatt den samme opplæringen. Men en annen type hadde vært et friskt pust nå. Gjerne en som ikke kommer utklekket fra ungdomsorganisasjonene. Kanskje en som Berntsen som ikke var redd for å kalle en drittsekk for en drittsekk om det var det det var.

Jeg kunne ha ønsket å sett det hjertet som banket for saken, en person som sier sannheten og ikke er redd for å si i mot noen om det var det man følte.

 

 

På Ytterøya.

I går var vi på tiur med “Transporten” Til Ytterøya som ligger litt lengre inn i Trondheimsfjorden. Det bor bare 550 mennesker på hele øya, men de har fått til mye både når det gjelder næring og kultur. Vi var på et inntakt gammelt tun hvor de siste eierne var seks søsken. Ingen av dem ble gift og ingen fikk barn.

Nydelige håndarbeider .

Våningshuset.

Et staudebedd laget i samarbeide med Ringve botaniske hage.

E

Noen kunne spille.

Vi hadde en skikkelig fin dag med godt vær, hyggelig samvær og god mat.