Burde ha og skulle ha, men……

Nå har jeg sittet i ro lenge nok og begynner å kjenne på rastløsheten. I dag tar vi turen til Kristiansund for å få litt avveksling. Det har vært mye nyte og lite yte de siste dagene, men slik er det bare, noen pauser må jeg ha. Nå har vi gjort mye moro da, støpt nye blomsterkrukker i går og tatt mange fisketurer. Fisk i alle former i fryseren.

Blåbæra lokker oppover haugen her, men jeg sitter helst å ser på den. Blir nok ikke i dag heller. Vi har plukket en og annen jordbær fra egne planter, men ikke mere. Det er mere greit å sitte her og se på flaggspetten og ekornet på fuglebrettet. Listene med “skulle ha” hoper seg opp mens jeg gjør hyggelige ting. Men man har bare et liv så da så…..

 

Bra fiske….

Rød himmel over Hitra, stille sjø, kveldene mørkner, sommeren er på hell, soser bort rolige gode dager, men det er greit, man må sose litt i blant.

Skuldrene er der de skal være etter en kjempeuke på hytta.  I dag er det slutt på tropevarmen, men det er greit for min del. Jeg trives nok bedre i litt kjøligere temperaturer.

 

Fornøyd hobbyfisker.

Denne seien på 11 kg. fikk jeg på kroken. Gubben måtte hjelpe med å dra den opp. I tillegge ble det enda en stor sei, to kjempetorsken, en fin hyse og fire sild.

Rød himmel over Hitra.

Ligner litt på paradiset.

Snakk om paradis, kunne ikke vært bedre om jeg satt sammen med skaperen og fortalte han om hvordan jeg ville ha hatt det. I skrivende stund sitter jeg på plattingen og ser utover sjøen, vi så nettopp en stor laks som hoppet rett her ute, fuglene er i full gang på fuglebrettet, av og til har vi besøk av flaggspett og ekorn, hunden ligger her ved siden av, radioen sender fin musikk, jeg har kaffe i kruset og jeg skal snart ta en dusj i fra utedusjen bak hytta.  Er ikke synd på meg nei.

I går fikk vi laget opp fiskefarse som ble til storfiskball av den fisken Tron og Jarle fikk dagen før. Det ble to kjempestore torsk, tre sild, en stor sei og en fin lyr. De to sistnevnte ble til 20 store fiskballer som nå er kommet i fryseren. Torsken ble med de besøkende til byen. Skal vel prøve å få tatt litt fisk utover høsten nå, litt matauk til vinteren.

I dag tenkte vi å  ta en tur på Magerøya å gå en tur der. Vi kan gå til toppen og se den fantastiske utsikten der, men i dag blir det en tur langs sjøen, energien er ikke mere verdt i varmen.

Prosjekt drivved.

I går hadde vi koselig besøk av Ella, Tron og Kari. Drivveden lå der og lokket, Jarle brukte bordsagen til å sage ut litt røffe små hus og Ella, Kari og jeg satte i gang med å male. I løpet av dagen ble det til 22 små hus. Enda er det mye igjen, men det får. bli en annen dag.

Litt å ta av.

Litt kreativt rot.

Hmmm hvor mange trenger vi.

 

 

 

 

Litt kreativt….

 

Jeg har alltid likt å lage ting. Ikke akkurat den mest nøyaktige eller beste, men dog …jeg liker det. Jeg blir alltid veldig imponert over folk sommar det i hendene. Malere, skulptører, keramikkere….folk som har den gaven det må være og ha et kunstneren. Nå kan vi ikke alle være der, men gleden av å se ting bli til har v i andre også.

Denne krukken støpte vi sist vi var her. I dag tenkte vi prøve oss igjen.

 

 

Så kan man lage mye av drivved og vi stoppet på veien utover til hytta og plukket med oss. Hva det blir vet vi ikke helt enda, men det skal i alle fall bli små trehus så får vi se hvor vi lander.

Paradiset……

Om jeg skulle beskrive paradiset slik det er i mitt hode, ligner det veldig på vår gamle slitne hytte her ved trøndelagskysten. I alle fall slik det er i dag med sol og blikkstille sjø. Men også om været er tøft er det også da på en måte vakkert. Utsikten over sjøen og landet på andre siden, roen, freden og det enkle livet uten de store krav til komfort. Vi har både strøm, utedusj  og sommervann, men må varme vann og bruke et mulddo. Men vi er alene, ingen naboer tett inntil, vi kan sose gjennom dagene, sitte å se på småfuglene på brettet, eller la sjøens bølger mot land roe kropp og sjel.

Nå er ikke bildet udelt vakkert for oss alle. Gubben har jobbet hardt i år med å legge nytt tak. Nå jobber vi med å rydde opp. En skikkelig skittjobb, men snart er vi ferdige og da skal vi bare gjøre koselige ting.

I kveld er vi invitert på middag hos Anne-Lise og Kalle og det er jo en liten gulrot i mens vi triller det gamle taket bort stien til tilhengeren.

 

Ny daybed på verandaen.

Vi hadde et helt herlig vær i går. Nå ble dagen rimelig travel ettersom vi skulle ut å se på nye lenestoler til hytta. Det viste seg å være litt tøft for lommeboka og de vi kunne tenke oss til en rimeligere penge var enten utsolgt eller måte bestilles åtte uker før.

Gubben monterte den nye benken på verandaen og den ble skikkelig bra. Nå må vi bare håpe på litt godt vær utover så kanskje det ble overnatting der en natt også.

Vi hadde koselig besøk av Ella og Anne og så ble vi invitert på nyplukket jordbær hos Linda og Odd i går kveld.. Dagen ble rimelig travel, men skikkelig hyggelig.

Ella og jeg prøvesitter før vi har fått alt på plass.

Nå i dag kjører vi til hytta og håper på noen fine dager der. Skal bli godt å lande litt nå.

Hjemme.

Så er vi hjemme igjen etter en fantstisk uke på Orsa Camping. Dagene sammen med Hege, Bjørnar og ungene har gjort oss godt. Litt avveksling fra hverdagen  og så er det godt å komme hjem igjen. Vi har opplevd ting, gått lange turer og nytt å være sammen med datter, svigersønn og barnebarn.

Min gudsønn Hans-Jørgen har bodd her  og passet Åsta så hun har også fått litt avveksling. Gode snille Hans – Jørgen som alltid tar så godt vare på henne. Kunne ikke dratt uten å vite at hun var tatt vare på. 

Veien hjem i  går bød også på noen overraskelser. Reinen ville ikke flytte seg så fikk god anledning til å se dem. 

 

Så enkelt kan det gjøres. En blomsterkrans på en dør. Fantastisk.

Så min følgesvenn i gode og vonde dager på vårt favorittsted i Orsa.

Mange fine stunder i hagen på kaffestue.

Siste dag med gjengen.

Tenk hvor fort en uke kan gå. Det virker ikke særlig lenge siden jeg satt på toppen av en redningsbil på feil vei. Så ordnet alt seg slik ting ofte gjør og vi kom frem hit dagen etter. Orsa camping har fått meg til å forstå campinglivets gleder. Her skjer alltid noe. Folk kommer og folk drar. Det er en evig strøm med folk på vei forbi og det er masse å gjøre både for voksne og barn. Gubben og jeg går tur hver dag. Vi har en vanningspost på veien. Verdens beste kaffestue. Så blir vi sittende der med kaffekoppen og koser oss med det. I morgen går turen hjem igjen. Jeg savner hunden min og er glad for det, selv om vi har hatt en fin uke her sammen med Hege, Bjørnar og gjengen deres.