Vantrives ikke vet du…..

Vi har hatt et par fine dager, overnatting hos Ole-Martin og Grete i deres gjesterom med tilhørende flotte bad, nydelig klippfisk til middag og Grete hadde til og med bakt rundstykker uten hvetemel til frokost. Ikke verste hotellet i verden det.

Så neste dag kjørte vi videre til Vestnes og Gunhild Elises konfirmasjon. Konfirmanten var nydelig i sin trønder bunad og det ble en fin dag sammen med henne og familien.

I dag øser det ned her på hytta, Hege og gjengen er her og jeg kan nesten i huske en dag  med så mye regn før, men gubben og guttene har vært ute på fisking. Tøffe gutter som nå sitter under et pledd og varmer seg.

 

 

Nå blir det tur.

I dag tar vi turen via hytta på Hellandsjøen til Tingvoll hvor min svoger og svigerinne bor. Etter en overnatting der er det Vestnes og Gunhild Elises konfirmasjon som gjelder. Gunhild Elise er min manns søsters barnebarn og vi har vært heldige nok til å få være fadder. Merkelig hvor fort tiden går, det er jo ikke lenge siden det var barnedåp. Gleder meg til å få feire dagen sammen med henne og familie ellers.

I går var det strikkekafe igjen, det vil si….resten strikket, mens jeg så på. Koselig med en god prat da og hadde bare vi damene fått regjere ville vi ha reddet verden. Ingen. tvil om det…..her ligger alle løsningene.

Min datter og en hel  gjeng med unger kommer på hytta for å passe Åsta og være resten av helgen. Dessverre ser ikke været helt ut til å ville være på lag, men det kan man vel ikke gjøre så mye med.

 

Det er litt rart…..

Vi har fått plantet sommerblomster på verandaen. Men stakkaren fryser vel snart ihjel. Jeg hadde sett for meg late timer blant vakre blomster, men vi må nok vente på bedre vær.

Verden er litt rar om dagen. Det er ungdom som tar ansvar for miljøet og krever handling av de som sitter med makten til å gjøre noe. Egentlig burde det ikke være noen motsetninger der…men en felles front for fremtiden. Så er det nedlegging av fødeavdelinger og de mindre sykehusene. Man kan være fristet til å mistenke at alt nå dreier seg om penger. Noen burde fortelle de som styrer at man kan ikke tjene penger på sykdom, det er en utgiftspost og det vil det alltid være. Vindmølle etableringen på Frøya er stoppet opp og selv om jeg nok har for liten kunnskap som saken heier jeg på demonstrantene.

I dag skal Ella og jeg ut på tur, det blir både stoffer og blomster og sikkerhet en kopp kaffe.

hmmm…

Jeg har en mental dimmelenke, den teller enda 18 dager og stopper den dagen gipsen skal av. Jeg lever med den, men bedre uten for å si det slik. Man burde la være å sutre, men jeg er nok rimelig god på det nå om dagen.

I dag tenkte jeg å ta ut litt av frustrasjonen ved å trene litt nå i formiddag og så på ettermiddagen er det tur med Linda. Trenger litt fysisk utfoldelse nå så det passer fint.

Jeg som mange andre tenker mye på hva vi har gjort med miljøet der vi og våre etterkommere skal leve og bo. Men når det er sagt er det ikke alltid så enkelt. Jeg tenker at alle kan og bør gjøre litt og at det lille i så fall kan gjøre en forskjell. Men enkelt er det ikke. For eksempel har jeg prøvd å unngå å bruke plastikk poser, så ser jeg at det er bedre for miljøet enn stoffposene vi erstatter dem med. Men det er vel opp til oss selv å sette seg bedre inn i saken. Enn så lenge er plastikk posene tilbake, jeg prøver å redusere kjøtt i kosten, jeg flyr nesten aldri og siste bilen er en hybrid.

 

Bare tre igjen……

Søndager har av en eller annen grunn aldri vært min dag. Det har vel mye med at ting er så rolig, og at man før i tiden skulle holde hviledagen hellig. Ingen morsomme ting måte skje. Men nå er det likevel søndag og man gjør så godt jeg kan. Nå tenker jeg ikke så alt for mye på hva som er hellig lengre, jeg starter dagen på treningsenteret. Nå er det fire uker siden sist og trening er ferskvare og gipsen gjør vel det ikke bedre, men vi får se. Nå er det gått fire uker heldigvis….bare tre igjen.

 

 

 

Ni år i dag….

Vi er hjemme igjen etter en fin uke på hytta. I dager det feiring av barnebarna Silje og Kristians ni-årsdager. Rart å tenke tilbake og vite at det er ni år siden den dagen de kom til verden. Muntrasjonsrådet Kristian som alltid har et kompliment på lur og søteste Silje som kommer etter skolen og forteller om sin dag, livsglad og til stede. Det er noe med barnebarn, man ønsker bare at alt skal gå dem bra i livet. De fant sin plass i mormorhjertet den dagen de ble født og der ligger de godt.

Hjemover igjen…

I dag pakker vi og drar hjem. Våre yngste barnebarn Silje og Kristian blir ni år i morgen og det må feires. Nå har vi hatt en fin og innholdsrik uke her på hytta. Dagene bare kommer, hilser fint og drar fort igjen og plutselig er det gått en uke.. Men denne gangen kommer vi snart igjen.  Hege og ungene kommer på onsdagen og blir til over helgen. Vi skal til Vestnes i konfirmasjon og da blir vi borte et par dager, mens Hege får være her og passe Åsta.

I går var vi først på besøk hos svigerinne Gunnlaug og hennes Torbjørn og hadde et par fine timer sammen med dem. Så spiste vi middag hos Anne-Lise og Kalle. Heldige oss.

Nå har vi hatt mye besøk av en hakkespett på fuglebrettet. Jeg kan sitte lenge å se på han. Vakker er han.

 

Ut på tur….

Jeg har mye å være glad for og en av de tingene er min herlige svigerfamilie, hver og en av dem. I går fikk vi gå på tur med to av dem, min manns eldste bror Johan og hans Signy. Turen gikk fem, seks km opp til en seter som deres besteforeldre brukte hver sommer i hine dager. Med et perfekt turvær, godt selskap og flotte omgivelser så kunne ikke dette gå galt. Jeg storkoste meg.

I dag regner det og geipen er litt sidere, men vi er invitert bort på middag hos Anne- Lise og Kalle og da er det litt å se frem til i dag også.

 

 

Gjenbruk er tingen….

Den blå himmelen fra i går har blitt grå, men det regner ikke. Man skal telle sine velsignelser sa min farmor og det rådet kan gjøre en dårlig dag bedre. Det er alltid noe å glede seg over om man tenker etter.

Vi hadde noen skikkelig trivelige timer sammen med Signy og Johan i går. Lenge siden sist vi traff dem nå. Grillmat er den beste måten og ødelegge god mat på..sier gubben. Men det smaker veldig godt i godt selskap.

I dag skal vi kjøre rask til søppelplassen. Det virker som det alltid blir noe, selv i disse gjenbrukstider. Gjenbruk er for øvrig et godt ord i forhold til denne gamle hytta. Bygd av materiell fra et revet hus. Min morfars hjemmelagede lampetter. Naboens gamle gyngestol, min farfars gamle kråskap, min mors grønne kjøkkenbord og så videre. Det kunne nok vært greit med en noe oppgradert versjon, men jeg liker den egentlig..så da så.

Ut på tur.

Det er herlige tider her på hytta ute ved trøndelagskysten. Været er perfekt og vi er ute hele dagen. Ting tar tid når man opererer uten nok hender, men sånn er det bare nå noen uker. Nytter ikke å sutre om det.

Gerd og Mike hentet Jon Snow i går og vår hund Åsta sturer litt i dag. De to leker godt sammen og er heldigvis veldig gode venner.

Min svoger og svigerinne kommer på middag i dag. Da må det bli grilling når vi endelig har været til det. Gleder meg til det.

 

 

 

  @@