Ikke så verst nå.

Ting har ikke vært helt på stell en tid nå og jeg har ikke fått skrevet slik jeg bruker å gjøre. Det har vært tøffe dager, men også mye fint. Vi står rett utenfor adventstiden og det er alltid en høydare for meg. Jeg elsker denne tiden med mye sosialt samvær og koselige sysler sammen og alene. All vasking og litt kjedelige ting er ferdig og nå skal jeg bare utfolde meg på kjøkken og hobbyrom. Så når julen kommer er det hyggelig, men adventstiden er faktisk bedre. Nå prøver jeg hardt å fokusere på de positive tingene og det burde ikke være alt for vanskelig. 

Min søster som alltid har stilt opp for meg har allerede fått sin julegave. Min venn Ella har sydd et helt nydelig quiltet juletreteppe for meg. I år tenkte jeg å overraske henne med noe spesielt og fikk kopiert et teppe hun hadde sett og ønsket seg. Ella er en kunstner med symaskinen og lager de mest fantastiske ting som hun selger på messer og slikt. Bare se her. 

Det her er vårt mener Jon. 

En av musene.

 

Sånn er det i dag.

Her er liv om dagen. Åstas halvbror Jon Snow er her en uke og de to skaper røre i heimen. Gjesten er lite urban og vil veldig gjerne si fra når noen kommer eller går. Nå er ikke det like populært når man bor i blokk så der må vi passe på hele tiden. Åsta er vant til lydene av naboene og bryr seg ikke heldigvis. Nå er han kos også da og tantes lille kjælegris. 

Ellers går alt sin vante gang.

Trumphen vårres raker løv i California.

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet er ikke helt enige.

Partiene på Stortinget må legge frem regnskapene sine.

Det er Black friday og alt er på salg.

I England sliter de med å få en god avtale med EU.

Men her i huset er vi stort sett enige. Alle nødvendige avtaler er inngått og respektert. Jeg skal til fysioterapauten for trykkbølgebehandling og ellers er alt på stell. 

 

 

En ny helg er over.

Nok en helg er over og jeg sitter på frokoststedet og tenker litt på alt. Et høre er på radioen hvor man redegjør for ungdommers migrene. Et annet hører på lydene av blokken som sakte våkner til en ny uke. Den siste ble litt i overkant travel så denne uken skal jeg ta det litt mere med ro. Jeg syr mye om dagen. Denne genseren har blitt til og en adventsløper er på gang. Tenkte å fortsette litt på den i dag. 

I går spiste vi en av de store laksene vi fisket i sommer. Hege, Bjørnar og ungene kom på middag. Mitt yngste barnebarn Kristian tok på seg skylden for laksen. Den fikset jeg sa han med stor overbevisning. Nå liker han bedre å fiske den enn å spise den, men hjemmebakt flatbrød med smør går ned på høykant. Riskrem faller også i smak. Så er den laksen fortært, men det er flere igjen til en annen gang. 

 

En hund etter en god kjærlighetshistorie….

Astrid Lindgren`s foreldre hadde en fantastisk kjærlighetshistorie som strakk seg over et helt liv. I går på bibiloteket fikk vi historien fortalt i all sin prakt. To mennesker som så hverandre som barn og som siden ikke så noen andre. Samuel og Hanna prestegårdsforpaktere og foreldre til en av verdens beste forteller. Deres liv og deres kjærlighet til barna og hverandre. Fortelleren var herlig, hun kunne historien og hun kunne fortelle den. Etterpå satt jeg stille å bare lurte på hvorfor fortellerkunsten har endret seg fra dette til TV, You Tube og slikt. Når historien blir presentert slik er det opp til oss å se  disse to, Samuel og Hanne. Se han for seg komme inn og etterlyse sin hustru som det første han tenkte på. 

Jeg kunne nok ha kommet tilbake i dag for å høre mere. Strikketøyet var med, men det ble liggende i fanget mens historien slukte meg hel. Men nå skal jeg straks til fysioterapi og så skal jeg møte enn venninne i byen på kaffe.

Det blir nok en fin dag.

En ny dag….

En ny dag er i emning. Det er vinter, men ikke snø enda og temperaturen er heller ikke verst. Været er blitt veldig rart synes jeg, ting forandrer seg og årstidene også.Noen mener klimaendringene er menneskeskapt og andre sier at det alltid har vært slike svingninger. Selv tror jeg nok dessverre at vi får skylde oss selv. 

I dag skal jeg på kosetur til nabobyen Stjørdal sammen med Anne og Ella. Anne går til behandling for en hudsykdom der og vi andre er med bare for hygge. Blir nok både kaffe og en runde i butikkene tenker jeg. 

Så i kveld er det Lytt og strikk på biblioteket. Har blitt et av månedens høydepunkt det nå. Har går rundt å anbefalt det til flere så jeg treffer nok kjente der også. Det er skikkelig trivelig å sitte der med strikketøyet og en kopp kaffe mens man blir lest for. Nå har jeg fått strikket ferdig fem par med julesokker men, mangler to til. Men det er lenge til jul enda så det går nok bra. 

 

 

 

Å sånn går nå dagen…..

Det ar sykehus i går og det er sykehus i dag også. Siste dagen med mestringskurs og selv om det har vært kjempefint så er det greit at det er siste dagen.  Det har vært mye slikt de siste årene. Jeg vet at det må til, men skulle nok ha ønsket det annerledes. 

I går var vi bedt på kaffe hos min venn Astrid, hun bød på bløtkake og skolebrød og vi hadde en hyggelig stund der. Godt å veie litt opp både det vanskelige med koselige ting. 

Så ler jeg hver dag av alle facebook innleggene om “Helge Ingstad». Tragisk som det er er det alltid noen som lager en komisk vinkling. I går så jeg en hvor Hitler  var inne i bildet. Morsomt. Nå har nok denne saken også en mere alvorlig side, men hvorfor ikke le når man kan.

 

 

Det startet ikke så bra…..

Dagen i går startet ikke veldig bra, men den tok seg opp etter hvert. Først sviktet kaffemaskinen og kaffe må man jo ha. Så skulle vi kjøre ut av garasjen og låsen klikket. På Heimdal stod en dame å ventet på oss. Vi prøvde forgjeves å ringe henne, men hun hadde ikke telefonen med. Låsen lot seg ikke fikse og vaktmesteren måtte ta seg inn ved å sage gjennom veggen til garasje naboen. Omsider kom vi oss i vei og kom sent, men godt til bowlingen. Tradisjonen tro ble det julemat etterpå. Ribbe med alt tilbehør og riskrem til dessert. Hva mere kan man ønske seg. 

Så var det mandag og mandager er det tur med Linda. Det plaskregnet hele tiden og til tross for regntøy var jeg skikkelig våt etter hvert. Er man våt nå om dagen så blir man kald og blir man kald så blir man forkjølet. Jeg nøs hele kvelden etterpå.

Nå skal jeg snart til kontroll på sykehuset.