Spesielle dager……

Enkelte dager er spesielle. Merkedager slike som fødselsdager og helligdager. Dager med minner både på godt og vondt. Eller opplevelser man har hatt med andre. Det er dager man feirer med andre og dager man har for seg selv. Jeg er av dem som liker å feire, som liker minnene og som er veldig glad i de menneskene som er med på å skape minnene. 

Etter min siste fødselsdag har jeg endelig forstått at livet er forgjengelig, at årene som kommer og går teller i livsløpet. Tallene begynner å bli store når man teller fra de første merkedagene. Noen av de menneskene man feiret med er borte nå, men minnene er der. 

I går kjøpte jeg glade gule gardiner. Gul er en varm god farge nå når kuldegradene kryper inn på deg. Det er ikke lengre nok å snøre joggeskoene å gå ut, nå er det overtrekksbukser, ullgensere, votter og lue. En vinter er på gang. Ikke min favoritt, men jeg skal prøve å like den likevel. 

 

Rolig morgen……

Freden har senket seg i heimen. Hunden Jon Snow har dratt hjem og Åsta tar seg igjen etter all lekingen de siste dagene, Den hunden må ha noen bokstaver for mye. Hun blir aldri sliten. Jeg hadde ikke før stått opp i dag før hun stod der med en leke og så forhåpningsfullt opp på meg. Nå hjelper ikke det mye på den tiden for matmor er mere opptatt av kaffen og er ikke helt der enda. 

Det er skikkelig kaldt her i Trondheim nå. Minusgradene har senket seg mye på gradestokken og man trenger masse varme klær når man er ute. Jeg skal snart dra på trening, gleder meg litt til det etter en rolig søndag. Så tenkte vi å bake flatbrød før det er litt trim igjen i ettermiddag. 

Det går en serie på TV som heter «Vårt lille land». I går handlet det om en ungdom som var skutt flere ganger på Utøya. En både trist og så fin historie. Hva disse ungdommene måtte tåle denne dagen kan i vel aldri helt forstå, men det var fint å høre om hvordan hun fikk hjelp til å om ikke legge det bort i alle fall forstå at man lever videre og alt blir bedre, 

 

Tur til Stjørdal.

 

Jeg  hadde en kjempefin tur til Stjørdal med damene  i går. Som vanlig fikk vi kelneren til å ta et gruppebilde og selv om dette bilde nok ikke ble helt bra så får det duge denne gangen. 

Nå i dag er det kaldt ute. Vi har vunnet å gå vår første luftetur for dagen. Litt senere er vi invitert på kaffe hos Anne. Og så kommer vel Gerd og Mike for å hente Jon Snow. 

Stjørdalstur med damene.

Så er det slutten av oktober og tid for den årlige dameturen til Stjørdal. For eks antall år siden syklet min venninne Turid og jeg sammen til jobb på morgenene, Vi startet så snart det var bart på våren og syklet ut oktober. Når sesongen var over belønnet vi oss selv med en lørdagstur til Stjørdalen. Etter hvert ble flere med, og nå er vi 6-7 damer som tar toget til nabobyen. Drar på shopping og så tar en god lunsj sammen etterpå. Jeg ser alltid frem til disse turene og nå er dagen der. 

Det begynner å li litt ut på høsten og i dag ser jeg at naboene skraper is av bilene før de kjører avgårde. Min søsters hund Jon Snow er kommet på besøk og skal bli i helgen. Matmor og matfar er i Oslo på kosetur, men det er bare koselig å ha han her. Litt ekstra styr blir det alltid første dagen da begge hundene bobler litt over i ren og skjær gjensynsglede. Så roer det seg litt ned etterhvert. 

 

 

 

Strøk timen de….

Klokka som var borte i går har kommet til rette. Teaterforestillingen i går som var Helle Ottesens avskjedsforestilling var også en skikkelig treat, så jeg burde ha all grunn til å være fornøyd. Men noe må det jo være. Jeg stod opp alt for tidlig fordi jeg hadde tidlig time til tannlegespesialisten. Satt i rushtrafikken og var redd for å komme for sent. Det var bare det at timen var strøket. Det sparte meg jo for et par tusen, men det hadde vært greit å få beskjed. Det viste seg at tannpleieren syntes det så så bra ut at jeg ikke lengre hadde behov for spesialist. å har jeg i alle fall fått tatt influensavaksine så litt fikk jeg utrettet.

I dag tenkte jeg å ta livet litt med ro, sy litt kanskje, har stoff  som kanskje kan bli til en kjole i løpet av dagen. Så skal vi passe min søsters hund i helgen. 

Hvor blir det av…..

I ettermiddag skal vi på teateret. Ikke hver dag akkurat, men dog. Burde nok ha sett litt mere av den formen for kultur. Det rare er at når man først er der så er det skikkelig hyggelig. 

I dag startet jeg dagen med å lete etter klokka mi. Jeg er av den sorten som legger bort ting på en smart plass og så glemmer jeg hvor smart det er når jeg skal ha det igjen. Dit er skikkelig logisk at det må ligge der, men når man skal finne det igjen så mangler det litt på den logikken sansen. Nå mens jeg skriver tenker jeg fortsatt på hvor den kan være, men det er blåst bort. 

Ellers er det fred i heimen en stund. Firbentingen Åsta har fått et tyggebein og er opptatt med det. Pensjonisten leser aviser på nett og en  så lenge gjør jeg lite fornuftig. 

Vi må gjøre noe nå…..

Plast har blitt et stort problem for miljøet. For bare noen år siden tenkte vi ikke mye over det. Litt rart at slike saker som egentlig bør ligge veldig synlig for oss alle blir gjort til en ikke sak, Vi må slutte å bruke så mye plastikk. Ikke kjøpe leker, oppbevaring, plastposer og alt det andre vi lett kan velge bort. Den plastikken vi bruker bør være nedbrytbar. Det er skummelt hvor likegyldig vi alle har vært til mange av miljøproblemene og skal våre etterkommere ha en grei verden og leve i må vi ta dette på alvor nå. 

Alle naturkatastrofene vi ser de siste årene…er de menneskeskapt eller er det som noen hevder helt normalt? Jeg for min del tror på det første og om det er slik så kanskje vi skal lytte litt bedre til miljøaktivistene. 

Nå er plast bare en del av det hele. Men en pass må vi begynne og hvorfor ikke her. Ta de første grep mot en mere bærekraftig hverdag. 

Ny uke….

Enda en fin helg er over og jeg er i gang med neste uke. Det er noe med mandager, noe nytt og ubrukt. Vi vet alt om helgen som har vært, men ingen ting om den nye uken. Alle de dagene som kommer har potensiale, noe skjer om du vil eller ikke, men mye er opp til meg selv. Det jeg kan gjøre for at dagen skal bli fin og innholdsrik og forhåpentligvis også gi noe til de som er rundt oss. 

Nå regner denne dagen, noe som ikke er så rart med tanke på årstiden, men været er som det er og jeg vil ut likevel. 

Ny tovet kurv har det blitt i løpet av helgen. 

Morfar, Børre og Silje koser seg sammen. 

Mens tvillingbror er mere opptatt av You tube.