Røros i dag…..

I dag går turen til Røros sammen med Ella og Tron. Jeg elsker Røros så vi er der et par ganger i året. Særpreget og stemningen der, butikker med ekte varer og bare det å gå i gatene er verdt hele turen. Det er litt sårt i dag ettersom min avdøde søster ville fylt 54 år i dag. Da hun levde dro vi hvert år til Røros og til Kristiansund. Fast takst sikkert som banken. Savner henne og tenker mye på henne. I morgen blir det nok en tur til graven hennes. 

Bisettelsen i går var stemningsfull og fin. Min nieses samboer Are Hembre sang soloene. Jeg sitter der å tenker på alle de tingene hun har vært, alle de tingene hun har opplevd, alt det hun har betydd og så er det ikke mere. Noen kommer og noen går, slik er det bare. 

 

Sånn er de bare. Inge ting kan endre det.

Det dundrer ned ute og det er dagen da damen som døde på bussturen skal begraves. Tiden da det stod på som verst sitter litt i meg enda og jeg tenker mye på det. Livet kan være tøft og avslutningen er ikke alltid slik vi ønsker. Det er rat hvor fort ting kan skje, i det ene øyeblikket en glad dame på tur med gamle venner og i det neste ikke mere. Jeg har kjent Turid i 25 år gjennom «Transporten» og i dag skal vi ta farvel med henne. Sånn er det bare og ingen ting kan endre det.

 

 

 

 

Hmmmmm.

Jeg liker denne. Nettopp fordi jeg kjenner meg litt igjen. Jeg er litt opptatt av at vi skal kunne tenke så positivt vi kan. Da kan vi lettere tåle de tøffe dagene. De dagene da du har smerter, der folk og ting ikke er slik du ønsker de skal være. Det er så mange fine ting i livet, de fleste av dem så dagligdagse at vi ikke tenker videre på dem selv om de kanskje er det som betyr aller mest. 

 

Prinsessen min.

Her i Trondheim er sommeren over og høsten tatt dens plass. Jeg liker høst og har aldri vært av dem som lar været hindre meg i å gå ut. Likevel så er det jo litt trist også. Nå er det på med masse klær og tunge sko og slik blir det en god stund fremover. 

I ettermiddag kommer min nevø Hans-Jørgen på besøk sammen med sine besteforeldre på farssiden. Gleder meg masse til det, litt selskap nå i sykeperioden og så er jeg jo kjempeglad i nevøen min som også er min gudsønn og avdøde søsters sønn. 

Åsta liker ikke regn, hun kommer ut, ser seg rundt og vurdere lengden på gåturen, regner det prøver hun og snu så snart de nødvendige ærend er gjort, ikke forstår hun vitsen med å gå rundt å bli våt og kald. Blir hun dratt med mot sin vilje ser hun bebreidende opp på meg og er slett ikke fornøyd med matmor. Hun er en prinsesse og det må vi prøve å forstå. Hun fylte to år denne uken og har roet seg ned litt, men mistanken om ADHD og noen til er absolutt til stede enda. 

Lykkelig overstått.

Dagen i går var ikke en av mine beste, jeg er operert mange ganger, men det er vel en av de tingene man ikke helt venner seg til. Men må man så må man og da kan man like godt prøve å se de lyse sidene, det skal bli bedre etterpå. Nå er det over og det er jeg glad for. Så er jeg «sykmeldt» i 14 dager. ingen trening, ingen sykling, men jeg kunne gå en tur om jeg ville. Men jeg har mange prosjekt på gang på hobbyrommet så da kan jeg se litt på det. Det heter at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe. 

Gubben er god å ha, nå har han laget oppheng til alle trådsnellene mine så det er lett og finne den man skal ha. En snill mann er ikke det verste man har. 

Langs sjøen.

Det ble en lang dag hos familien på Amborneset i går. Min niese har fått seg en fin ferieleilighet. Store vinduer ut mot sjøen og herlig nytt og fint alt sammen. Jarle og jeg gikk oss tur i fjæra med hundene før middagen. Godt også å komme litt hjemmenfra ettersom dagen i dag kanskje ikke blir av de beste. Det er ikke en stor og farlig operasjon, men dog. 

Godt å gå langs sjøen. 

Fine gubben min. 

Å så kjerringa skjøt da. 

Åsta og Jon skal ha den samme grenen. 

Hjemme igjen.

Vi er hjemme på Romolslia igjen og det øser ned. Litt synd det for vi skal tilbringe dagen på Amborneset, først i fødselsdagsselskap for min nieses sønn og så på fårikålmiddag hos søster Gerd. I går var det godt å komme hjem, det regnet sik at man kunne ikke komme seg tørr fra hytta til bilen. Blir nok bare en tur for å stenge nå og så en pause frem til våren. 

Jeg har fått helt sydilla og har begynt på et quiltet pledd. Det er mye skjæring og mye sying, men jeg håper på et greit resultat til sist. I mellomtiden koser jeg med den lille fremgangen som er. Så strikker jeg genser til meg selv. Det heter rallargenser og den strikkes i tynt merinoull. Blir nok god den når det blir litt kaldere dager. 

 

Fremdeles her.

Båten er oppe av sjøen og pakket inn for vinteren. Den fisken som ikke er tatt til n,å svømmer trygt for oss, men så får den vokse litt til neste sommer. I dag tar vi en kosedag og drar til Kristiansund, i kveld kommer Anne-Lise og Kalle på middag og i morgen drar vi hjem. På søndag ska vi over fjorden på fødselsdags feiring  til min nieses sønn og mandag skal jeg ha opereres. Kun dagkirurgi, men dog. 

Jeg ryddet litt ute her i går, det gikk hvitt på sjøen, men det er vakkert likevel. Fuglene hadde fått påfyll av mat og hadde sin fest på brettet. Et par hakkespetter så jeg og flere kjøttmeis. De er så fine alle sammen og det gir fred i sjela og sitte slik å bare se på dem før man fryser inn. Da pakker man seg godt inn i pledd og finner frem en god bok og en kopp kaffe og alt er på stell. 

Denne er ikke bare fin men måtte le litt. 

 

På hytta.

Det har blåst godt i natt. Her på hytta merker man været mere. Jeg har ligget i senga i natt og hørt vinden gjøre det vinden gjør når det nærmer seg storm i kastene, og regnet som trommer taktfast på taket. Det er noe godt og trygt ved å ligge god og varm i senga og bare være glad for å være akkurat der, 

Da vi kom utover i går kokte jeg årets første fårikål. Ikke akkurat det verste jeg vet, for å si det slik. Noe mat har sin sesong, slik som ribbe til jul, et måltid makrell på sommeren og fårikålen om høsten. Så smaker det ekstra godt…

I dag skal båten opp, gubben er bekymret for høststormene og vil sørge for at den ikke sliter seg. Nå skal den først på service og så i pakkes inn for vinteren. Siden skal også flytebrygga opp, men da må det mere krefter og finesse til en det jeg er i besittelse av.