En fin dag…..

Det ser ut til å bli en kjempefin dag. Solen skinner fra blå himmel og alt er slik det kan være når man tenker at…..” slik ja, en herlig dag”. Jeg liker mandager  de er aktive på en måte og det er en bra ting. Jeg tenkte sykle til trening i dag og så skal jeg møte Anne på Heimdal etterpå. Ettersom det er mandag blir det sikkert også kveldstur med Linda. 

Dagene og ukene går alt for fort. Slike dager som i dag burde man kunne doble eller tredoble og nyte dem flere ganger. 

 

I dag…..

Endelig skinner solen litt igjen og alt tyder på at vi får en fin dag. Gårsdagen med sykkeltur, baking, barneselskap og besøk i går kveld ble rimelig travel, men jeg liker jo det litt også. Jeg så på mine to fine barn, fire friske fine barnebarn og tenkte at det er ikke alle gitt og være så heldig. Gubben her i huset er en handymann og kan brukes til mangt. Han løser de fleste problemer. Den elektriske ytterdøren her har elektrikere prøvd å få til uten hell. Men gubben min han fikset den. Dette begynner vel og ligne litt på skryt, men han kan faktisk det meste. Heldige meg som har han. Så er han av dem som gjerne hjelper, det er aldri nei i hans munn om en venn eller en nabo trenger noe. 

I dag tenker jeg at litt trening utenom kirketiden kun være en grei ting og så skal vi på yndlingsrestauranten Capri og spise middag sammen med Ella, Tron og Anne. Blir ikke mye bedre enn det. 

Vel hjemme..

En uke på hytta gikk kjempefort. Det er alltid mye som skal fikses både ute og inne når hytta har stått tom hele vinteren. Selv om det regnet det meste av tiden har det vært godt å være der. Bare den roen bort i fra alt bråket hjemme har gjort godt. I dag er det lørdag og da skal det vel egentlig ikke være arbeid på gang, men det går rykter om at balkongfolkene skal jobbe i dag og det er de som står for det verste murboringen. 

I dag skal vi feire mitt eldste barnebarns 12 års dag her. Ikke alt har gått som planlagt. Jeg hadde tenkt å lage fylte sjokoladekurver, men slet med å få kurvene av ballongen. Så brente jeg sjokoladekaken og må bake en ny i dag. Men Pavlovaen ser grei ut og i løpet av dagen skal jeg bake ostehorn så da blir det vel bra likevel. 

Enda er det tidlig morgen. Det regner fortsatt. Jeg har et krus med kaffe og akkurat nå trenger jeg ikke noe mere. 

 

 

Ut på biltur…..

Det har øset regn ned hele uken, men likevel så er alt greit. Turen til Kristiansund gjorde godt, litt avveksling fra innelivet i våte hytte omgivelser. Det regnet litt i Kristiansund også og ferja gynget godt på overfarten, men ikke nok til at det var noen grunn for bekymring. Anne-Lise og Kalle er hyggelig selskap og når man kjenner hverandre så godt over veldig mange år så er det enkelt å være sammen. 

Disse dagene her ute har gjort oss godt. Det har vært rolige dager, nesten alt for rolige om det blir for lenge, men jeg tror vi har hatt  behov for å roe ned litt nå. Ikke minst å komme seg bort fra rehabiliterings styret hjemme. Men nå blir det vel ikke lenge før de flytter videre til neste blokk og da tar de nok både sakseheiser motorsager og bormaskiner med seg og livet blir normalt igjen. 

Blir det noen øyeblikk med opphold i løpet av dagen skal jeg gjøre ferdig siste del av staudebedet. Mye er spadd opp, fjernet stein og fått nytt lag med matjord og gjødsel. Hadde vært fint å fått det gjort før vi drar hjem i morgen. 

Det blir nok….

Det var opholdsvær i formiddag og da rakk vi å ta en økt i blomsterbedene. Nå gjenstår enda noen timers arbeid  før vi kan la det være å vente på å se hva som kommer opp. Så var vi invitert på lunsj hos Gunnlaug og Torbjørn. Plutselig var enda tre timer historie uten at jeg kunne forstå hvor de ble av. Alltid koselig å komme dit. 

I morgen tar vi turen til en av nabobyene.. nemlig Kristiansund sammen med Anne-Lise og Kalle. I løpet av hyttesesongen tar vi et par tre slike turer. Nå når det regner er det greit å finne på noe. 

Her er våren på gang, bjørken har små museøre og hvitveisen vokser i solhellingene. Det kryr av hjort. I går så vi en flokk på over 50 dyr like her borte. Filmet dem også, men fikk ikke lastet det opp på bloggen. I skrivende stund blåser det godt å regnet trommer på taket. Koselig likevel da gode og varme under tak

 

Nå har vi det godt….

En helg har gått og vi koser oss stort. I går var det neste utevær og med litt pledd og greier fikset vi resten. I går hadde vi dagsbesøk av Hege, Bjørnar og co. Da koste vi oss med lammelår og tilbehør. Ungene begynner å bli store og nå kan man ha en annen form for samtaler med dem. Jeg har nok verdens beste barnebarn. Slik alle besteforeldre har. Jeg er så stolt av dem alle sammen. 

Nå sitter vi å slapper litt av på morgenkvisten, men snart skal vi begynne med våronna ute i bedene. Skal fjerne masse stein og ha på mere jord i det store staudebedet. Vi skal så reddik, gulrøtter og salat om et par tre uker og så får vi se om jordbærplantene kommer seg litt senere på sommeren.

I dag skal vi først en tur på Kyrksæterøra for å handle jord og så er vi invitert på middag hos Anne-Lise og Kalle. Det er ikke det verste jeg vet. Her er så stille. bare de gode hverdagslige lydene, vannet som varmes opp, lyden av ved som brenner og fugler som forbereder seg på det som skal komme. 

Lørdag på Lista…..

Da er vi endelig på plass på hytta «Lista» langt ute i Trøndelagskysten. Her er ingen rehabliteringsbråk,,, bare lyder som hjertet liker. Måkeskrik…misliker dem ikke, det hører til her ute, bølgene som slår mot land…herlig..en av mine favorittlyder og så en lyd som ikke er like velkommen…nemlig lyden av regnet på taket. Det har dundret ned nå siden i går kveld. Men skuldrene er lave og trivselen stor. I morgen kommer Hege, Bjørnar og ungene på dagstur. Håper det blir oppholdsvær til da. 

Åsta vet ikke helt om hun savner Jon Snow. Han var litt irriterende med at han ville ha oppmerksomhet fra hennes folk. Matmor og matfar det var nå verst og så venner og kjente som kom på besøk. De er hennes folk og hun vil ha dem for seg selv. Hun sukker dypt og godt der nede i naboskolen og bryr seg lite om været utenfor. I alle fall helt til hun skal ut i nødvendige ærender. 

Til å bli sprø av….

I går komrehabiliterings bråkmakerne tilbake. Nå er det de nye verandaene som er på gang. Jeg vil ha verandaen, men jeg vil ikke ha bråket. Jon Snow blir hentet i dag og i morgen tar vi turen til hytta. Årets første tur for min del så jeg gleder meg masse. I går boret de i murveggen hele dagen og sluttet ikke før etter klokka fem. Nå ser jeg med skrekkblandet fryd på heisene som kommer tilbake. Håper de har lagt bort bormaskinene for en dag slik at jeg vinner å komme meg bort. Da det endelig ble stilt på ettermiddagen begynte naboen og holdt på en god stund. For et galehus. 

Det regner fortsatt her i Trondheim, men gubben og jeg skal på sykkeltur likevel. Må jo røre litt på liket så det ikke stivner helt bort. Men akkurat nå er det fred i heimen. Gubben siterer fra avisene og fortalte nettopp at en russisk sjåfør påstod at dronning Elisabeth er død og jorden flat. Nå har vi antagelig hørt det om det av andre kilder også. Jon Snow og Åsta sover søtt begge to og jeg sitter her og nyter min første kopp med kaffe.