Kaldt…

I dag er det 22 kalde grader her på Romolslia. Det er i overkant av det vi forventer på denne tiden. Gruer meg litt til å gå ut, selv om det bare er til bilen i første omgang. Men våren er der en plass ikke så alt for langt unna og man kommer nærmere for hver dag. Åsta er ikke glad i kulden og da hun ble luftet i morges var snar til å gjør det hun skulle, snudde på hælen og ville inn igjen. Kan ikke sin annet enn at jeg forstår henne.

 

 

 

Jeg venter…

Jeg venter…venter på snekkerne…venter på malerne…venter på at noe skal skje slik at vi får gjort det vi skal gjøre. I mellomtiden sitter vi midt på gulvet, noe er malt litt..noe ikke. Vi har et halvt gulv med parkett og et halvt uten. Noen kommer å spakler litt…jeg prøver å finne ut når de kommer tilbake, men jeg kan ikke polsk. Spør jeg på engelsk svarer de et eller annet svevende som kanskje betyr snart..kanskje ikke. Nå håper jeg at ventingen gir frukter i dag og at noen kommer å maler slik at vi endelig kan komme litt i orden.

I mellomtiden prøver jeg veldig hardt å tenke positivt. Jeg har tak over hodet…ting fungerer på sett og vis og noe godt kommer ut av det en gang. Så får man finne på koselige ting…Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves…..

Hallo i luken….

Ukene går så alt for fort og nå skal vi til å starte på en ny. I løpet av denne uken forlater vi februar og starter på mars måned. Mars begynner å ligne på vår og vår er jo ikke det verste vi har. Pensjonisten og jeg har hatt en rolig helg. På lørdag kjørte vi til Stjørdal hvor de har en fin bruktbutikk. Jeg har lett lenge etter et baketrau og sannelig fant jeg ikke akkurat det jeg skulle ha der. Så var lyden enda ikke oppbrukt og jeg fant et fint quiltet sengeteppe og et par vaser som skal på hytta. Manglet vaser til markblomster og ettersom det er en av de tingene jeg liker var jo det også et lykketreff. I går spiste vi ute sammen med Ella og Trond. God mat og hyggelig selskap hva mere kan man ønske seg. 

I dag er det skikkelig kaldt her i Trondheim. Maleren som nettopp kom forteller at hjemme hos han målte de 14 kalde grader i dag. Er vel noe det samme her også. I skrivende stund har to av de polske arbeiderne en høylytt diskusjon. Jeg snakker ikke polsk så hva det dreier seg om vet jeg ikke. Men jeg skal på trening og etterpå skal Ella hjelpe meg å lage dåpskort til min guddaters datter. 

 

Det blir vel en gang…

Lyset er tilbake og gir lovnader om nytt liv, det er kanskje litt tidlig å begynne å tenke på vår og sommer, men de ligger der fremme med alle sine herligheter. Utenfor er det mye snø enda, men det er litt fint det også. Om en måneds tid er det påske og håpet er at snøen og den verste kulden er borte til da slik at vi får begynt hyttesessongen. 

I dag tenkte jeg å prøve å komme meg litt bort fra boring og hamring og ta meg en tur til Stoff og Stil. Kanskje finne noe påskeaktig. Så skal vi på vår yndlingsrestaurant med Anne-Lise og Kalle i kveld. Nå om dagen er det program nok for meg. 

Vi er gode vi……

Vi begynner å bli bortskjemt med OL medaljer. Vi får medaljer i øvelser jeg ikke viste eksisterte, men det er hyggelig det. Norske utøvere innfrir så til de grader. «Vi” er faktisk veldig gode. Også de av oss som sitter i sofaen å ser på. Nå skal jeg innfri med å dra på trening, men det står nok ikke til noen gullmedalje, hverken i OL eller et lokalt kretsrenn. Men det trenger jeg heller ikke når andre trigger min nasjonale stolthet.

Vi har problemer med å få opp temperaturen her, Det nye ventilasjonsanlegget er ikke innstilt enda og måleren stopper på 16-17 grader.  Så da gjør det godt å dra bort. I går var det strikkekaffe og et par grader varmere enn det det er her hjemme. I kveld skal min datter, min søster og jeg besøke min niese. Det blir nok både varmt og koselig. 

 

 

Det er mandag igjen….

I dag startet dagen med at en stor stygg container ble parkert rett utenfor stuevinduet. Menn med hodelykter følger med. En vekkeklokka ringer intens i en av leilighetene rundt her. Eieren er nok ikke helt klar for dagen enda for den har ringt litt nå. Så er vi blitt fortalt at det skal komme malere og begynne med den delen av jobben. Det skal etter sigende ta en ukes tid ettersom man tar alle leilighetene i vår oppgang samtidig. Men håpet er at det skal bli ferdig til påske  innvendig i alle fall. Man kan alltids håpe, men det er kanskje ikke særlig lurt å holde pusten. 

Vi hadde et fint opphold hos søster Gerd og Mike i helgen. Fine turer, god mat, kortspill  og hyggelig selskap. En helg som fyller på gode følelser og trivsel. Vel hjemme fortsatte trivselen ved to store poser med quilteblader fra Ella. Hun hadde ryddet på arbeidsrommet og da ble disse mine. Har ikke fått sett i dem enda, men det blir nok. Så fikk vi besøk av Anne-Lise og Kalle etter at vi kom hjem i går.

Nå når jeg har fått i meg kaffen og alt det andre jeg gjør om morgenene skal jeg dra på trening. Mandag morgen…en ny start…spennende.