Fremdeles her.

Nå har vi vårt på hytta i en uke allerede. Vi har hatt mye fint vær, men i natt har det regnet skikkelig. Men det er nesten litt koselig å ligge i sengen å høre det trommer på taket. Man føler seg beskyttet og litt ekstra varm. Jeg trengte ikke løfte på gardinen jeg viste akkurat hvordan det så ut der ute. Nå er kaffe klar, hundene har fått ut for å gjøre det mest nødvendige, fått frokosten og jeg sitter her og bare nyter stunden. 

Så er det valg med alle videreverdigheter. Nå gjelder det å terpe inn budskapet samtidig som man sverter motparten mest mulig. I år handler mye om skatt, det er vel ikke bare Kan man gjøre begge deler og bruke mange ord er vist det slik det best gjøres. Programlederne bygger under på svertekampanjene og alt er som vanlig 14 dager før valget. Man burde vel følge bedre med, men jeg stemmer nok slik jeg alltid har gjort og betaler min skatt med glede.

I dag kommer søster Gerd og henter Jon Snow og Anne-Lise og Kalle kommer på middag. Vi blir nok her til over helgen er planen. Tirsdag må jeg hjem for å arrangere strikkekaffe sammen med Anne-Grete. 

 

Kveldstur med hjort….

Vi hadde en herlig sensommerdag i går. Det er noe med luften slik sent på sommeren og høsten. Den er spesielt god å puste i. Det er ikke slik som det er på en tilsvarende temperert dag ellers i året. Her er enda ikke mye å se til høsten selv om luften er høstlig. Da vi gikk kveldsturen i kveldingen i går gikk det fem hjort ute på en åker og koset seg. De så opp da vi kom gående..var på vakt…men fortsatte med det de holdt på med. Så plutselig ble det nok for dem og de sprang inn i skogholtet. På veien traff vi en kjenning som fortalte at han hadde sett rev, rådyr og ekorn. Nå er det jakt snart og da er det ikke helt trygt å være så tillitsfulle. Vel hjemme satt vi ute med stearinlys med et glass vin og spilte yatzy. En helt herlig rolig kveld før det begynte å regne og vi rømte hjem. 

Nå skal vi snart kjøre over fjellet til Orkanger for å hente Jon Snow som skal være her et par dager. Gerd kommer på torsdag for å hente han. Så får Åsta litt selskap også. Det ble litt langsomt til henne da ungene dro hjem. 

Hmmmmmm.

Vi har hatt en kjempefin helg her ute på hytta. Vi har blitt velsignet med masse fint vær og har vært ute nesten hele tiden. Bringebæra synger nok på siste verset og kanskje til og med et etter det siste, men det ble det et par liter i går også. Noe ble syltetøy og noe ble til dessert i form av en bringebærpai. Ut på ettermiddagen dro alle som skulle på jobb og skole hjem og vi ble igjen alene. 

Nå tenker vi å bli her en ukes tid og bare slappe av å gjøre det som passer oss. Vi tenkte kjøre til Kristiansund en dag og kanskje ta noen småturer rundt her. Men i dag blir vi vel i ro her i finværet. Da tar vi radioen med ut og sitter der å koser oss i det fine høstværet. 

Det er rart å tenke på at sommeren er over. Den har liksom aldri helt kommet i år selv om det ble noen få fine uker til sist. Våren og forsommeren regnet bort. Men høsten kan være fin også så vi satser på det. 

 

Freden har senket seg….

Jeg trives godt på hytta her ute på trøndelagskysten . Det er så fredelig og likevel er det mye som skjer. Ørnen fløy lavt over sjøen her i går, et fantastisk syn. På vei utover sprang tre hjort over veien rett foran oss. Hadde vi kjørt litt fortere kunne nok triste ting ha skjedd, men vi vet at det er mye vilt så vi kjører forsiktig. Synet er som en gave noen har arrangert bare for meg. Det er noe med å se vilt slik selv om det er en mye vilt her både rådyr, elg og hjort.

Ute er det litt som må gjøres. Rydding og luking og slike ting, faste oppgaver hver gang man har vært borte en stund. Gulerøttene våre er snart klare, de har slik omtrent den halve normale størrelsen nå og er kjempegode. Ingen gulerot fra plastposen på butikken smaker like godt.

I løpet av formiddagen kommer Hege, Bjørnar og ungene og skal være til i morgen. Det var vist planer om å få plukket litt bær. Nå synger nok både blåbær og bringebær på siste verset, men vi var å så over bringebærplassene i går og vi får nok til litt enda. 

Nå enda mens dagen er ny kan jeg sitte med kaffekruset og se utover sjøen. Er jeg heldig kan jeg se både ørn og traner nede i bukta her. 

 

Ja ja, slik er det….

Det ble en fin dag i går. Anne og jeg dro på sykkeltur. Hun har betennelse i begge føttene og har fått legeordre om ikke å gå på bena mere enn nødvendig. Sykle fikk hun så da ble det en tur.  Så gikk Linda og jeg den vanlige turen. Vi har nok noen mil bak oss til nå etter to turer i uken i 13 år. Herlige Linda som har blitt en så god venn. 

For første gang i mitt liv gleder jeg meg til å komme til tannlegen. Nå håper jeg bare at hun har en plan slik at noe av problemene i munn og kjeve vil bli litt bedre. Så drar vi på hytta etterpå. I morgen kommer Hege, Bjørnar og ungene, planen er å se litt om vi kan få plukket litt bær i helgen. Så blir nok gubben og jeg der noen dager til. 

Selv om jeg ikke er særlig opptatt av fotball så er stolt over å kunne fortelle dere at Rosenborg nå er på vei ut i Europa. De skal etter sigende mot alle odds  ha slått et storlag i går og da er klar for store utfordringer. Når vi så først er inne på temaet sport, må jeg også si at hjertet blør for Therese Johaug som fikk en slik tøff straff. jeg forstår behovet for å slå ned på juks i idretten, men en feil er ikke nødvendigvis juks og jeg er av dem som ikke tror Therese mente å skaffe seg noen fordel av det hun gjorde. 

 

Den gylne omvei.

Vi kjører fra Trondheim nordover til Verdal. Linda, Odd, Jarle og jeg. Ved Røra tok vi av og kjørte i vakre omgivelser mot Straumen. Der er Nils Aas skulpturpark som heter Mustrøparken. Vel verdt et besøk om man liker fine parker eller kunst. Så kjørte vi videre til Gulburet et sjarmerende stabbur hvor man fikk servert kortreist mat. I det flotte stabburet var det utstilt masse gamle saker fra gården. Like ved lå glasslåven hvor de solgte både keramikk og glasskunst. Så måtte man ikke oppsøke et gårdsysteri for å kjøpe ost. Herlige Gangstad tradisjonsrike flotte gårdsbruk kunne lokke hvem som helst til bondelivet. Så gikk turen over Den lange Skarsteinsbrua mot Leksvik for å hente Åsta og så ferjen over fjorden hjem igjen.