Begynnelser.

Det er noe med mandager. Det er liksom starten på noe og jeg liker det. Alt det som ligger der ukjent og ubrukt og fullt av muligheter. Mange både kjente og ukjente faktorer spiller inn, noe man kan påvirke og noe ikke. Det er mest hverdagslige ting, men likevel spennende på sitt vis. Heldige meg som kan leve slik.

I dag skal Ella og jeg begynne å sy på en ny løper. Det gleder jeg meg til. Hundene startet opp før klokka syv i dag så da kan jeg få litt ut av dagen. Vi har vært på dagens første luftetur og litt senere går vi for å møte Anne-Grete og puddelen Frida. 

Gubben drar på hytta for et par dager og etterlater meg alene hjemme. Det var noe listverk som måtte fikses etter at han la nytt gulv siste uke. Nå blir han bare et par dager så det går vel greit selv om jeg savner han når han ikke er her. 

I dag er starten på en ny uke. Håper den blir fin for dere alle. 

 

Sommer og lørdag – ikke verst……

To opplagte valper sørget for at sengen var lite fristende i morges. Merkelig nok må de vist leke akkurat der jeg ligger å prøver å skaffe meg litt ekstra søvn. Nå når matmor har kommet opp sover de begge og er bare søte. Åsta har nok hatt godt av en lekekamerat, hun koser så lenge han ikke legger alt for mye beslag på matmor og matfar. 

Nå har vi hatt over en uke med oppholdsvær og trivselsfaktoren har steget et stykke opp på skalaen. Det er nesten som om man har glemt at det noen gang har regnet. Slik må det føles for kua som kommer ut av fjøset om våren og vet at her ute er det herlige grønne enger og de er tilgjengelige. 

I disse dager glimrer Trondheim til med et av årets høydepunkter nemlig Olavsfestdagene. Det er konserter og event over alt og masse liv og røre. Den røren vil vi ha en bit av og da blir det sykkeltur til midtbyen i dag. 

Ro i heimen….

Hytta vår,  som er av den sorten som aldri kommer til å bli avbildet i et interiørmagasin ,har fått nytt gulv på stua. For å si det slik…jeg var ikke akkurat lei for å se det gamle malte tregulvet forsvant litt etter litt. Litt fornøyd med gubben min også som får det til. 

I dag tenkte vi å kjøre hjem en tur. Jeg må hente en pakke før den blir returnert og så er det jo greit å se hvordan det er hjemme også. 

Jeg våknet klokka seks i morges og etter en stund med forgjeves å prøve å få litt ekstra søvn stod jeg opp, tok med meg hundene og kaffekruset og satt meg ute.  Her er utrolig fredelig, ingen biler, heller ingen båter så tidlig, bare fuglene som kvitrer fornøyd over tingenes tilstand. Det er så fint at jeg nesten kvitrer litt selv også.

Det er noe med det å kunne bruke tid om morgenen bare til å kjenne at man har det bra, Man skal ingen plass, det er greit å bare sose bort en time på kaffekoppen og de aller nærmeste tingene. 

 

Nytt gulv…hurra….

Gubben legger nytt gulv på hytta. Han begynte i går og regner med å bli ferdig i løpet av dagen. Selv går jeg litt fra og til og blir håndtlager når han trenger det. Nå forsvinner det stygge gamle gulvet sakte, men sikkert og jeg blir gladere for hvert nytt bord. I dag har solen gjemt seg litt bak skumle skyer, men det er rundt 20 grader og helt greit likevel. 

Jeg har fått strikket ferdig retrogenseren til Hege mens jeg har vært her og manglet håndarbeid. Men nød lærer naken kvinne og spinne og det å ikke ha et håndarbeid ligner litt på nød for min del. Jeg lette gjennom alle de gamle håndarbeidshefter som ligger her og fant mønster på heklet glassbrikke og en kurv. Nå ligger flere glassunderlag ferdig til damping, mens kurven er godt på vei. 

Vi hadde en koselig stund med 70-års jubilanten i går. Hun vartet opp med flere gode kaker. Signy er familiens mesterbaker, hun burde vært konditor. Til helgen tar hun barn, barnebarn og oldebarn med på tur og feirer videre med dem. 

 

 

Ikke så verst….

Jeg har ikke ord vakre nok til å beskrive dagene slik de er nå. Endelig har vi hatt noen dager med solskinn og nyter det som om hver dag sal være den siste. I skrivende stund jager husets firbente Åsta og gjesten Jon Snow  rundt på plattingen i vilter lek. Frokosten som nettopp er fortært har fylt opp energinivået og de er klare for en ny dag. Nå mistenker de begge at den andre får bedre mat enn seg selv og bytter gjerne fat for sikkerhets skyld.

Så er barnebarnet Andreas her i påvente av noe mere fornuftig å gjøre om dagene. I går hadde han besøk av en skolekompis som er hos sine bestefreldre i nærheten og i dag skal han til dem. Litt greit det for det kan være litt stusselig alene med voksenfolket. 

I går hadde vi hyggelig besøk av Anne, Ella og Tron og grillet og koste oss. De hadde tatt turen fra byen. Tron og Jarle prøvde fiskelykken og Tron mistet en laks. Dermed kom de hjem uten fangst. Det var nesten litt trist da de dro, men vi kommer vel hjem etter hvert og da blir det både sykling og sying. 

I dag er det 70-årsdag til min svigerinne på Kyrksæterøra. Rart å tenke på at vi har kommet så langt selv om det er noen år igjen for min del.

Til Kristiansund for uten grunn.

Det heter så i sangen. Kommer ikke helt på hvem eller mere av teksten, men den går slik at « til Kristiansund for uten grunn» . Silje og jeg hadde en fin tur med hurtigbåten til Kristiansund i går. Hun var så søt i en liten sommerkjole og blid som en lerke. På veien mot Kristiansund så vi to sorter hval først nise og så en flokk med spekkhoggere. Tydeligvis litt av en treat for turistene på båten. Kristiansund viste seg fra sin beste side med solskinn og båtliv. Her var mange fine gamle seil og dampbåter og stolte mannskaper i spesiallagede t-skjorter satt å koset seg på dekkene. 

I dag har vi ingen spesielle planer, men Hege, Bjørnar, Silje og Kristian reiser hjem. Der venter arbeid og sfo, men for oss andre blir det vel noen dager til. I går kveld stod vi lenge å se på en nise som lekte rundt på bukte rett her nede. Herlig…..