Det er da bare kos….

I dag våknet jeg opp til enda en nydelig dag..faktisk den andre på rad. Regn og vind er glemt og vi trøndere kryr ut i varmen. I går ble det både sykkeltur, hvitvin med Anne på terrassen og rødvin med Ella hjemme hos henne. To glass vin er min tålegrense så da gikk jeg over til kaldt vann fra springen.

Klokka syv på morgenen er arbeidsfolket på den andre siden av gata i full gang med rehabiliteringen. Slike maskiner som kan heises opp og ned går opp og ned i ett kjør og ikke akkurat i stillhet. Så bores det, snekres det og ropes det. Men om en måned eller to skal vi kunne se hvordan det blir og det er jo spennende. Det er godt at jeg har bestemt meg for å se positivt på hele greien og ikke irritere meg for ellers kunne jeg nok ha tenkt en eller to negative tanker. 

I dag tenkte jeg å kose meg hjemme på verandaen i alt bråket. Men først skal Åsta og jeg møte Anne-Grete og Frida for en fin morgentur. Det blir nok en fin dag….

Ut på sykkeltur….

Gubben har kommet hjem etter en tur på hytta. Under de dagene han var der har han og min svoger revet den store peisen i stua, satt line og laget masse fiskemat. Selv har jeg koset meg hjemme, men nå venter rundvask og opprydding på meg neste gang vi drar utover. Nå mangler det å legge gulv, men det går vel det også. 

I går var Anne og jeg invitert på kaffeklabedass hos Ella og hadde noen hyggelige timer der. Føler meg litt som en luksuskone for tiden, Trivselfsaktoren er rimelig høy om dagen. Så har jeg sydd enda en mugpad og sannelig blir det ikke enda en. Fin måte å få brukt litt stoffrester fra andre prosjekt etter som de ikke er så store. 

I dag skal symaskinen får stå i fred og sykkelen må til pers. Vi tenkte sykle til byen å finne oss en plass vi kan sitte å se på folket som går forbi. Litt urbant liv slik nå som vi endelig har en dag uten regn. Har ikke vært mange av dem i år. 

Har vi rettssikkerhet……

En sak jeg brenner mye for er at vi skal ha et rettssystem som ivaretar alle like bra. Men advokatutgifter på flere hundrede tusen er ikke i den gaten. Havner man i retten kan man risikere å betale store summer i saksomkostninger selv om man ikke taper saken. Så hvordan skal en med en liten inntekt kunne selv ta opp en sak eller hva når man blir saksøkt. Som meddommer i retten i mange år vet jeg at rettferdighet er ikke alltid like enkelt. Retten har nok sine retningslinjer å dømme etter, men den kan ikke hindre noen i å saksøke deg eller sikre deg mot å måtte selv gå til retten med en sak.  I og med at man risikerer å pådra seg slike utgifter…kan man da si at rettssikkerheten eksisterer. 

Jeg har selv en advokat forsikring som dekker mye av slike utgifter om jeg skulle komme til å trenge det. Den forsikringen har jeg gjennom min fagforening så premien min vil være liten i forhold til det jeg risikerer ved å være udekt. Men er dette egentlig veien å gå? Ikke vet jeg, men jeg har ikke en inntekt som forsvarer hundretusener i advokat forsikring. 

Selv om det finnes fri rettshjelp som hjelper de med aller minst inntekt så er det alt for mange andre som også vil kunne selv sørge for rettferdighet. 

 

En ny dag….

Jeg fikk en liten bok om spiselige vekster i naturen fra Linda da hun kom hjem fra ferie. Boka ga mersmak og nå har jeg lyst på en med oppskrifter også. Blir nok en bytur en av de nærmeste dagene for å se hva som er på markedet. Det høres vel litt rart ut fra en som bor i blokk, men jeg er hellig overbevist om at vi bør dyrke egen grønnsaker, nytte seg av det som  gror i naturen og bevare så mange gårdsbruk som mulig. Verden kan ikke mate den befolkningen som finnes nå så hvorfor skal vi ta maten ut av munnen på de som trenger den selv. 

Hege og jeg hadde en fin ettermiddag sammen i går. Sannelig har jeg en flott datter og vi koser oss sammen. Hun har nok en rimelig tøff hverdag med full jobb og tre unger så slike stunder blir nok litt for sjeldne. Nå er alle tre ungene hos farfaren hele uken så da får vi snakket litt ordentlig sammen. 

I dag kommer Anne på middag, etterpå skal vi lage matter til badet sammen, jeg vet ikke helt hvordan, men det vet hun. Skal angivelig lages av restegarn så det blir jo litt spennende. 

Enda er dagen ung, det regner selvsagt og Åsta og jeg skal snart ut på tur. 

 

Mandag igjen…

Jeg er ikke særlig glad for å melde at det regner….igjen. Denne våren og starten på sommeren bør helst parkeres i minnet om tidenes verste og så krysse fingrene for at resten blir bedre. 

I dag skal jeg til tannlegen. En plombe har falt ut….dette er tredje gang…med den samme, så jeg begynner å bli lei. Tannlegen står ikke akkurat øverst på min julekortliste selv om min er verdens blideste. Hadde jeg møtt henne i en annen sammenheng hadde vi nok blitt gode venner. Men hun er tannlege og tannleger er  ikke venner. 

I går var det endelig en verandadag selv om jeg satt med ullpleddet godt rundt meg i starten. Da hadde vi vært på sykkeltur. Denne gangen som så mange ganger før til vakre Nidarosdomen. Utenfor er det en kafe som heter To tårn og der ble det en kopp kaffe, mens vi lot oss underholde av alle turistene som svinset rundt med fotoapparatene. Vestveggen med alle helgenbildene fascinerer og hadde man en krone for hvert bilde som var tatt der så hadde man nok vært framfødt. 

I dag drar pensjonisten til hytta for å prøve linefisking sammen med min svoger. Så skal han rive den gamle store peisen som ikke har vært i bruk på mange år og som tar opp mye plass. Etterpå skal det legges nytt gulv. 

 

 

Ut på tur…..

Min søster har kommet på besøk og har vært her i natt. Vi har planlagt en tur til Steinkjer som per i dag er i nabofylket, men som snart ligger i vårt eget. Søstre trenger tid sammen og den tiden er alltid koselig. Prating non stopp fra formiddagen i går og til langt på natt og så en dag på tur og enda har vi mere å prate om. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Søstre er ikke det verste man har og heldige meg som har hatt to. Sorgen over den som ikke er med oss lengre vil man nok alltid bære med seg, men jeg er så takknemlig over å ha hatt begge mine søstre nære og kjære. 

Åsta er nå blitt 9 mnd. Hun tegner til å bli like snill og god som alle hennes forgjengere har vært. Hun liker fremdeles å være midtpunktet og kan ha litt vanskelig for å forstå at ikke alle mennesker er like glad i hunder. I hundeverden har hun blitt flink med møting og hilsing og leser kroppspråk godt. Hun er ikke den som ypper til bråk, men unngår heller situasjonen. Hun har en stor personlighet og et herlig lett leselig utrykk. En hund har så mye av det vi mennesker trenger i seg. De er virkelig menneskets beste venn. 

Så kan jeg melde at det regner….igjen…..

Å slik går nå dagan……

En strøm av arbeidsfolk går forbi utenfor her. Slik har det vært et halvt år enda og det blir nok slik en god stund fremover. Klokka har passert syv og da er vi i gang. Nå ser det ikke særlig travelt ut, men det er vel slik såpass tidlig på dagen, man trenger et ti minutt eller to. Nå er de i ferd med å skifte vinduer i blokka rett over, det blir nok august før de er i gang her, men da får vi i alle fall beholde verandaen slik en stund utover sommeren. 

I går hadde vi endelig en solskinnsdag og da var ikke turen til garasjen og sykkelen lang. Så fikk vi en fin tur, syklet til andre siden av byen for å stelle min mor og fars grav. På ettermiddagen kom vår sønn på middag og så var det tur med Linda. Hun hadde vært i syden og jeg fikk sydengave, en herlig bok om spiselig ville vekster, merkelig nok på norsk,men kjøpt i syden. 

I dag skal Anne og jeg på sykkeltur. Hun hadde et par ærend og spurte om jeg ville være med. Så i kveld skal vi ut å spise sammen med Anne-Lise og Kalle.