Syr i dag…..

Jeg har vært litt bekymret for valpen Åsta et par dager. Hun har ikke ville spise og jeg hadde planer om dyrlegebesøk sånn for sikkerhets skyld i dag. Hun har sovet mye og ikke vært lik sitt normale aktive jeg. Men nå i morges gikk hun løs på matfatet etter to dager faste og snøftet og koset seg underveis. Noe skal man vel bekymre seg for og jeg er født slik. 

Nå har det endelig vært et par dager med oppholdsvær og sykkelen har vært i flittig bruk. I går syklet jeg først til byen for å hente en del til symaskinen. Så til sykehuset for å besøke svigerinne Dorthea. Vel hjemme før ungene kom og så på strikkekaffe. Det er stadig noe å ta seg til, men i dag soser jeg hjemme. Tenkte å få sydd litt. Litt dilla nå om dagen. Et nytt bærenett er på gang og så trenger jeg flere sofaputer. 

 

På besøk hos Gerd og Mike…..

“For mye og for lite er like galt” heter det og det er nok sant. Her har våren snart passert uten at vi har fått noen stor dose av d-vitaminer. Så sier de at det er for varmt litt lengre sør. Men vi venter og håper og til slutt så blir det vel. 

I går var vi på besøk hos Mike og Gerd på andre siden av fjorden, nærmere bestemt Leksvik og Amborneset. Der ble vi forelsket i deres nye hus som ligger nydelig til med utsikt over fjorden og byen på andre siden. Huset var slikt som man ser i interiørkataloger og hadde jeg ikke vært så glad for min søsters skyld så hadde jeg nok vært ørlite misunnelig. Alt nytt og moderne med store vinduer ut mot sjøen. Der vil de nok trives godt. Barnebarnet Andreas var med og fikk bade i hottuben ute. Så gikk vi tur opp på toppen og fikk en nydelig utsikt der oppe fra. 

På hjemveien stoppet vi for å plukke liljekonvall. Den nydelige duften slo i mot oss da jeg begynte å plukke. Nå står den på stuebordet og gleder oss med både lukt og utseende. Det er min absolutte yndlingsblomst og et hyggelig gjensyn. 

Min søster Gerd har kjøpt Åstas halvbror og de to hadde et ball. Åsta var helt utkjørt da vi kom hjem og sov helt til i morges. Nå i dag skal jeg til tannpleieren og så på sykehuset for å besøke min svigerinne. Akkurat nå er det overskyet og oppholds så da blir sykler jeg.  

27.05.2017

Det er lørdag…igjen…er det bare meg eller kommer de oftere enn før? Vi har hatt tidenes verste vår og det ser ikke bedre ut i dag, Dynejakken er i daglig bruk og våt er man alltid når man beveger seg utenfor døren. Man må jo uansett hvordan det er prøve å lure Åsta med på tur. Silketerriere liker ikke regn. De er skikkelig tøffe på alle andre måter og en kjempefin turkamerat, men regn det kan de nok klare seg uten. Så da lokker jeg…da truer jeg og ender med enten å dra henne med eller bære henne langt nok hjemmenfra til at hun går selv. 

I dag skal vi sykle ned til byen, har et par ærend der før vi sykler innom sykehuset på vei hjem. Min svigerinne har ligget der en uke nå og vi har vært skikkelig redd for henne. Nå går det heldigvis fremover og vi krysser fingrene for at det fortsetter slik. 

USAs president har blitt verdens kilde til moro. Vet ikke helt om jeg liker at folk blir latterliggjort på denne måten, men kan ikke dy meg for annet enn å le med av alle hans stunt. Det må være tøft å se seg selv slik med alle de kritiske øyne som er rettet mot han.  Ydmyk er vel ikke hans mellomnavn og han beholder nok skje i den samme hånden en stund fremover. Egentlig er det bare trist…men

Hjemme igjen…..

Så er vi hjemme igjen og det regner fortsatt. Vår niese Aud har bodd her noen dager så i går hadde vi noen veldig hyggelige timer med henne. Synd hun bor så langt borte, men så er det ekstra hyggelig når vi endelig treffes. I dag har fyller mine to yngste barnebarn 7 år og vi skal feire dagen sammen med dem. De har blitt alt for fort store, men så er det fint å se hvor flinke og snille de er begge to. Det er rart slik med tvillinger, man tror de skal være veldig like, men det er de jo ikke. Disse to er jo ikke eneggede og derfor ikke mere lik enn søsken flest.

I løpet av den uken vi var på hytta hadde vi to veldig fine dager og så fem dager med plaskregn. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det  regner litt, men det har ikke bare regnet det har bøttet ned. Denne  våren har vi ikke solen vært direkte plagsom for å si det slik. 

 

Endelig litt oppholdsvær…..

Det har regnet i tre dager nå, men i dag ser det ut som det skal ta en pause i dag. I og med alt regnet har vi ikke fått gjort alt det vi hadde tenkt, men alt av frø er i alle fall i jorden. Nå får vi bare håpe på litt varme slik at de kan begynne å vokse. Denne våren har ikke vært helt som vi håpet på, men det er vel ikke mye vi kan gjøre med det. Man tåler litt regnvær, men når det øser ned tre dager uten opphold da begynner man å lengte etter sola. 

I dag tenkte vi å kjøre en tur til Aure. Etter tre dager inne i hytta trenger vi litt andre impulser. I skrivende stund sitter jeg å ser utover en blikkstille sjø, en båt tøffer sakte inn mot havna på Hellandsjøen og det borger for å bli en fin dag. En liten demper etter det terrorangrepet som har tatt mange unge liv igjen. Det er og blir over min forstand, men noe vi sikkert må lære å leve med. Hvordan kan noen hate på denne eksteme måten, i den grad at man tar livet av folk som aldri har gjort dem noe vondt. 

 

 

 

Slik er det i dag igjen….

Det regnet i hele går, det regnet i hele natt og nå øser det ned. Vi hadde håpet på finvær litt mere enn en dag, men slik ble det ikke.  Nå er det ikke mye å finne på ute i slikt vær, men man har da radio, TV, strikketøy og en god bok så da kan man vel tåle en dag eller to til. I dag skal jeg klippe håret, noe som nok ikke er en dag for tidlig. Håper frisøren på Øra kan finne ut av alt det grå fjonet slik at jeg ser litt mere velstelt ut.

Det er mye i livet som skal til for at man skal føle at man har det bra. For meg er alle de grunnleggende tingene på plass, men man uroer seg for mangt og mange rundt seg. Alle må liksom ha det bra for at du selv skal kunne nyte dagen. Når det ikke alltid er slik, man har litt å uroe seg for, men det er vel det man må betale for å bry seg om noen. 

Åsta som er mitt muntrasjonsråd i hverdagen smøg seg mellom puten og PCèn nå. Hun krever oppmerksomheten og det må hun vel få. I dag er hun 8 måneder og snart voksen. Tiden går sannelig fort.

Ikke så verst….

Det tegner til å ble en fin dag her ute ved Trøndelagskysten. I morges lå jeg å hørte på vinden,som heldigvis etter hvert har stilnet litt selv om den nok ikke helt har gitt opp enda. Vi har endelig rotet oss til å kjøpe Dabradio og for meg som hører mye på den er jo det et must. I går ble vi invitert på deilig lunsj hos svigerinne og svoger på Kyrksæterøra og etter hvert kom solen frem og vi kunne sitte ute med kaffen etterpå. Nå etter en lang vinter og iskald tidlig vår gjør det seg å kunne sitte litt ute. 

Åsta har et elderado, hun får gå her ut og inn som hun vil. Dessverre så vil hun også svært gjerne hjelpe til å luke i staudebedet og dte å holde henne unna det er nok en tapt sak. Akkurat nå ligger hun langflat midt i bedet og gnager på noe jeg ikke helt vet hva er.