En ny dag…..

I går var det fastelaven og da skal det i utgangspunktet være fastelavensris og kremboller med syltetøy. Boller ble det, men riset manglet. Før var det Sanitetskvinnene som laget fastelavensris og solgte dem overalt. Bjørkegreiner med fjær i alle mulige farger. Tenkte litt på det i går, at neste år må jeg se om jeg kan få laget noen selv. Tradisjoner skal man ikke føyse av. Hvor ble de av Sanitetskvinnene? og hvor ble det av fastelavensrisene?

Vi hadde i alle fall en herlig tur rundt Hjerteprominaden i går. Åsta traff mange andre hunder og storkoste seg. Det er en treat å gå der langs elva se de fine husene på andre siden, rusle langs Bakklandet, via Nidarosdomen, Marinen og tilbake over gangbrua til Øya. Endene ved Nidelvhallen er stor og feite. De spiser nok mere brød en et gjennomsnittlig menneske. 

I dag tenkte vi å ta en tur til en av de mange gjenbruksbutikken. Alltid like morsomt å gå å se og er jeg heldig kan noen andres rask bli min skatt. 

 

Hjerteprominaden igjen…..

I dag våknet jeg til blå himmel og et nydelig vintervær. Det har kommet mye snø igjen og ikke mye minner om vår enda, men på kalenderen ser man at februar snart er historie og mars da nærmer det seg. Vi tenker å gå hjerteprominaden langs Nidelva og til Bakklandet. Lille Åsta trenger å utfolde seg litt…. i dag er hun valp igjen og raser rundt i huset. 

Tenk at det er ´bare tre måneder mellom disse to bildene. De vokser fort. 

 

 

25.02.2017

I gar hadde vi besøk av denne unge damen. Hun kom alene med dukkevognen og skulle være her mens brødrene var med mamma på kino. Jeg ville heller komme hit jeg, sa hun. Det er jo en guttefilm og jeg klarer ikke sitte i ro likevel. Jeg er mamma og mamma er mormor så du kan være enten bestemor eller tante fant hun ut. Nå hørtes oldemor veldig gammelt ut så jeg valgte bestemor. Baby, mammaen, bestemor og bestefar gikk ut på tur. Babyen trengte jo frisk luft. Silje er en bra mamma, hun passer på at det ikke snør inne i vogna. Hun er søt og litt snusfornuftig. Mormor og bestemor storkoste seg med storpia si. Kjærligheten man føler for barnebarna er stor og ekte. Heldige oss som har de så tett på. 

 

 

Her bor vi. 

Åsta er med. 

Mormor og Åsta nyter turen. 

Litt forviklinger. Åsta har ikke helt godtatt å bli ført av sted. 

 

Søteste søte.

Jeg må si meg veldig fornøyd med at de nå er ferdige med å fornye rørene her hos oss. To dager uten vann og toalett kan være en utfordring for hvem som helst og jeg sliter nok litt ekstra med utbrudd av sykdom. I går holdt de på til sene kvelden, men som sagt nå er det gjort og da er alt bra igjen. Vi er nok rimelig avhengige av vann, ikke mye man kan gjøre uten. Her kommer det av seg selv i springen og om man tenker litt på det så er det en av de tingene som gjør hverdagen lettere. Vi vet jo at det ikke er slik over alt. 

I dag skal jeg til mammografi, jeg tenkte først da innkallingen kom at her må det være noe feil, det kan da ikke allerede gått to år, men det har det sikkert. I går fikk jeg også innkalling til hjerteundersøkelsen, forhåpentligvis går alt bra, uansett må man bare ta det som kommer. Men jeg må innrømme at jeg tenker litt på min mors hjertesykdom og hvordan hun slet de siste årene. Nå har legen sagt at det ikke trenger være noe dramatisk så da velger jeg å tro at slik er det. 

I går ble Åsta fem måneder og i ferd med å gå fra valp til hund. Hun er husets muntrasjonsråd….morsom….umulig…sta og søtere enn den søteste søte. For veldig lenge siden hadde vi en blandinghund som het Toya. Hun var blanding av beagel og dachs. Jeg syntes hun var verdens fineste. Da hun var 11 år sa en dame til meg at hun var den styggeste hunden hun noen gang hadde sett. Kjærlighet gjør blind….jeg hadde aldri tenkt i den retning…syntes bare hun var helt vidunderlig, men det er nok ikke saken når det gjelder personligheten Åsta…hun er bare veldig søt. 

 

Det går sin vante gang…..

Ute på hytta ved trøndelagskysten var det helt bart nå, men her snør det oppover. Jeg ser naboene komme ut, de må måkke masse snø før de kan kjøre på jobb. Her er ikke brøytet enda og ikke bare enkelt å ta seg frem. Ellers går livet sin vante gang her i Romolslia. I går kjørte  jeg en venninne til nabobyen hvor hun hadde avtale med en hudlege. Så var det strikkekaffe, noe som alltid er veldig koselig. I dag vet jeg ikke helt hvordan ting blir. Regner med at de tar vannet igjen ut på dagen, men da er det forhåpentligvis ferdig i denne oppgangen. Så på mandag begynner de med naboblokken hvor alle fasader og vinduer skal byttes ut, det skal legges nytt tak og nytt ventlasjonsanlegg. Nå blir det vel fire måneder før de begynner her så da er vi vel en eller annen plass på sommeren. 

Vi har fått lekkasje i vasken på badet og har tilkalt rørlegger som kommer nå snart. Nå står jeg på kjøkkenet å pusser tenner, men heldigvis blir det ordnet i løpet av dagen. 

Dagens Trumph…… ny presidenforordning skal jage ulovlige innvandrere ut av landet. Mange som skjelver i buksa nå. Mange av dem født og oppvokst i USA, men det teller vel ikke når en ny president skal markere revir.