Hva skal barnet hete?

Jeg tenker Minna, Silke, Lillie, Bonnie, Clara, Tracy og tyve andre fine navn. Den to dager gamle yndlingen har tatt sin plass før jeg en gang har sett henne i levende live. Det heter seg at kjært barn har mange navn og det gjelder nok også firbente. Jeg savner Pontus, men trøster meg med at vi gjorde alt vi kunne for han så lenge han var her. Så blir man belønnet med ubetinget kjærlighet slik bare et hundehjerte kan elske, ukritisk og ekte. Han var Pontus, men også Bølla, Snusken, Koseposen og flere andre kjæle tulle navn. Nå skal vi snart til igjen med alt det ansvaret og alt det styret det er med en valp, vi vil ikke bare kunne dra, men jeg gleder meg. 

Så hvorfor er dette med navn så viktig? Jeg husker da våre barn ble født. Ingen navn var fine nok, det var mange diskusjoner før vi var klar med den saken. Da vår datter skulle få sitt navn endte jeg opp med tre som alle var aktuelle, mens gubben hadde ett. Han vant trekningen, min da veldig unge søster Tone var også med og hun likte Monika. Så ble det mellomnavn. Vår sønns navn var litt greiere, det var opprinnelig min mors forslag. Nå er det den nye lille hjerteknuseren som skal få sitt navn, Det burde være enkelt, men nei. Kanskje må vi se henne først. 

 

God mat og godt selskap, da trenger man ikke mye mere.

I går ringte min venn Gullbjørg å lurte på om vi orket å kjøre til Fannrem for å spise middag hos dem på ettermiddagen. Jeg som sikkert er over middels glad i å få servert mat takket fort ja. Hun vartet opp med nydelig kjøttpudding og masse godt tilbehør. Så hadde vi noen hyggelige timer der sammen med dem. Mat kan hun Gullbjørg og så har hun evnen til å gjøre det koselig rundt seg. Hun har en prakthage rundt det lille koselige huset der de bor. Kjøkkenet er stort nok til både bord og skjenk.  Plantene stod enda i full blomst, frodige å fine. Man bare trives hos Per og Gullbjørg.Det er vel slik som menes med grønne fingre. 

Natten derimot ,ble lang og vond og klokka fire stod jeg opp. Jeg har mange slike perioder med lite søvn. Det bare blir slik uten at jeg har noen forklaring på hvorfor. Nå er jeg enda litt satt ut etter natten, kroppen kjennes ikke særlig energisk ut, men nå skal den snart enten den vil eller ikke. 

Gode nyheter.

Det regnet slik et par dager her at vi begynte nesten å tro at man burde tenke på å bygge en ark. Jeg er nok ikke mere kresen enn at jeg roter på meg tilstrekkelig med klær og kommer meg ut selv om det regner, men på fredag da jeg skulle på skolen for å hente ungene da ble det i meste laget. Store vanndammer over alt og ikke så alt for trivelig. 

I morges fikk jeg melding om at valpen vår var født. Det satt meg ut en stund eller to. En ny liten kompis….. ikke i stedet for, men for seg selv. et familiemedlem  i mange år fremover, selskap på turer, et liv sammen, masse kos og masse kjærlighet. Tenk det…..

Akkurat nå er det tilbøyeligheter til at det kan bli oppholdsvær i dag. Kanskje det blir en liten sykkeltur på formiddagen. 

 

Det bir snart stille.

En ny dag er i emning, en dag hvor solen allerede er i ferd med å tørke opp nattens regn. Det er noe med det som er nytt og ubrukt, man kan tenke at det er kun en ny hverdag lik alle andre hverdager, men jeg velger å tenke at den er helt spesiell. Det er spennende selv om man har noen linjer i almanakken. En dag kan romme så mye og på en eller annen merkelig måte kan lite også noen ganger være mye. 

Utenfor hører jeg ungene går til skolen, guttene er høyrøstet og kjekke, dytter og knuffer. Mange av foreldrene har kjørt på jobb. Det blir stille, men det er aldri helt stille. Så har de mange timer med sitt før de kommer hjem igjen. 

I dag skal jeg sykle til Tiller for å kjøpe litt stivt hvitt papir. Senere i dag skal Anne og jeg lage små papirbokser. Det er en liten treat akkurat det ….å sitte sammen og lage ting. 

Jeg har lovet min datterdatter å lage en med henne også, så vi må finne en anledning hvor vi kan sitte litt for oss selv uten brødrenes innblanding. Silje har en kreativ personlighet og liker godt å sitte slik å lage ting. Hun er en bestemt ung dame og vet hvordan hun vil ha det. Man blir myk i hjertet når man ser henne sitte der, ivrig, fokusert, leter gjennom mormors samling med ting å tang for å pynte med. 

Dagen er enda ung. Det er denne ene som man må bruke fornuftig før den er over. 

Ha en fin dag…..

Bare om du vil…….

Sommeren er nok på hell og det er for meg ikke udelt hyggelig. Men høsten er kanskje den aller fineste årstiden så noe er det da å se frem til enda. Hadde jeg hatt et ord med i laget når værgudene hadde styremøte så ville jeg tatt til orde for litt lengre vår og høst og kortet vinteren noen uker. Men jeg har dessverre aldri blitt vist en slik tillit så jeg får gjøre som alle andre hvermannsen og bare ta det som det er. 

Nå når hverdagen er kommet tilbake er det likevel mange hyggelige aktiviteter. I går startet vi opp strikkekafeen igjen og i dag er det dame treff i byen. Skolen er igang igjen så da er det full fyk med unger her etter skoletid. Men jeg liker litt liv rundt meg så det er koselig. Pensjonisten og jeg sykler byen rundt og koser oss med det. Jeg er heldig som kan ha det slik, mange vil ting og lite må ting nå om dagen. Merkelig hvor livet svinger, alle tider har sitt innhold, sine plikter,  sine gleder, sine sorger, men om dagen nyter jeg mere enn jeg yter.

Man kan jo undre?

Det står mye skrevet om dette med slike antrekk om dagen. Er det kvinneundertrykkende, er det religion, er det et bevist valg av kvinnene selv?. Man vurderer, -eller har vedtatt forbund på badestrender og andre offentlige steder, for små piker på skolen og på offentlige kontorer. Selv har jeg ingen forutsetning for å ha noen store meninger om saken, men følger jo med i debatten. Det er for meg uforståelig at man kan velge å gjemme sin personlighet, sitt utrykk og sin mulighet til å åpent stå frem som man er skapt. Men jeg kan ikke vite at det ikke er slik. 

Det er likevel et par ting som jeg undres på. Plasserer man her ansvaret for menns seksuelle lyster på kvinnene, er det de som må passe seg for ikke å friste de stakkar mennene ut i syndefulle aktiviteter ved å skjule alle de ting som en mann kan finne attraktivt? 

Så undres jeg, kan man vedta eller forby slike endringer eller må det komme av seg selv innenfra. Er det kvinnestyrt så må det vel være slik, men om det er undertrykkende så har vi alle et ansvar. 

 

 

Mye på gang nå.

Vi dro hjem akkurat i rett tid i går. Hadde ikke før satt oss i bilen så regnet det. Kjennes litt bedre ut da og dra. Nå i dag er det fortsatt overskyet, men ut må man uansett. Likevel er det alltid litt vemodig å dra hjem.Det er litt slik at jeg savner hytta når jeg er hjemme og savner hjemme når jeg er på hytta. Sikkert litt greit det å kunne rives så godt uansett. 

Vi har bestilt hund og vil få en liten ny bortskjemting i huste i løpet av to-tre måneder. Det er noe som heter at man er ikke ekte tater uten hund. Men det handler vel egentlig om trivsel og hunden er en trivsel skaper. I ale fall for oss. 

Pensjonisten er tusenkunstner, det kalles vel og skryte, men han er faktisk veldig flink. I går la han nytt tarkettgulv i gangen på annekset. Nå kan man snart ta opp døren uten å skjemmes. Nå mangler det litt listing, ny ytterdør og gardiner så er det meste på plass. Selv har jeg tatt livet litt mere med ro, tilbød meg å hjelpe, men han ville gjøre det selv så da så. 

Gardinene skal jeg fikse da. Tenkte å sykle en tur til Stoff- og Stil i dag for å kjøpe stoff, så får jeg en sykkeltur med på kjøpet. Jeg har begynt å strikke på en ny jakke og da er ikke jeg tilsnakkende. Blir alltid så ivrig i starten. Har bladd gjennom mønstersamlingen og funnet frem nok mønster til,å berge en tid fremover. Men så har vi en lang vinter føre oss så da trenger man noe i fingrene.