Jeg er litt trist……

Nok en helg er over og jeg er klar for en ny uke. Livet går sin vante gang, men selv om jeg prøver hardt greier jeg ikke helt å riste av meg den litt vonde håpløse følelsen. Nå håper jeg at det er sant at tiden slukker alle sorger, men enn så lenge prøver jeg å henge fast i alle de positive tingene som finnes her i hverdagene mine. Det føles litt utakknemlig å være så trist når jeg tross alt har så mye å være glad for. 

Pensjonisten og jeg trosset all snøen og la ut på en skikkelig tur i nærmiljøet her. Ettersom vi ikke har ovn som virker spiste vi middag ute. Jeg strikket ferdig pensjonistens islandsgenser. Veldig morsom strikking med pinne nummer fem og tykt garn. Greit å se at det gikk såpass fort fremover. Kjøpte garnet på mandag og ble ferdig i går. Ny personlig rekord. 

Nå skal jeg i gang med Marius nummer 11. Denne skal  min svigerinne Wenche ha. Tar nok litt lengre tid ettersom hun skal ha den ribbestrikket opp til mønsteret. Men igjen…. hvem har det travelt. 

 

 

Elsker å gå på bytur.

Etter at vi skulle lage fiskmat her om kvelden og alt av elektriske innretninger klikket, er vi på vei mot et funksjonelt hjem igjen. Elektrikeren fikk ordnet opp i sikringsskapet så nå har vi varmvann igjen. Ovnen får vi ikke gjort noe med før på tirsdag så i mellomtiden blir det ikke mye stekt eller kokt her, men stekeovnen virker så noe får vi vel til. Nå ville det  vært både smartere og billigere å ta turen til Heimdal og fiskehandleren der for å kjøpe hjemmelaget fiskmat, men det er jo noe med det å lage det selv også. 

I dag har minst barnebarnet bestilt litt mormor/morfar tid alene og vi skal på bytur. Frykter at han ar en plan for han var fin i målet da han spurte meg om vi kunne dra til byen. Han fortalte meg at han elsker å dra til byen…..”elsker du det også mormor”…å ja da mormor synes egentlig det er litt koselig hun med. 

 

 

Murphys lov postulerer at: Alt som kan gå galt vil gå galt

Murfhys lov…I går begynte jeg å tro at det var mere ved dette enn det jeg ville like. Det har seg slik at jeg har vært kasserer i foreningen og skulle skrive ut regnskapet før revisoren kom i går. Klikk sa skriveren og nektet å samarbeide. Et par endringer som skulle gjøres ble derfor umulig å få til.

Så hadde vi kjøpt 14 kilo hysefile for å lage fiskmat og startet trøstig opp i går kveld. Etter noen få runder klikket hurtigmikseren, det luktet brent i hele leiligheten og den nektet å fungere mere. Hurtigmikseren endte sitt liv svart og utbrent i snøhaugen utenfor her.  Vi stekte opp resten av den ferdiglagede farsen før  automatsikringen gikk og nektet å la seg dytte opp igjen. Så klikket kjeramikktoppen på induksjonsovnen. Den ovnen og jeg har aldri blitt gode venner. Den har hele tiden nektet å lyde mine fingre, men har da hatt et bedre forhold til pensjonisten. Nå ville den ikke ha noe mere med han å gjøre heller. Så fant vi ut at vi kunne gjøre ferdig resten av farsen og fryse den ustekt og vi startet vi opp med en mindre mikser som også etter vært ikke ville mere. 

Nå sitter vi her med en sikring som ikke fungerer, en ovn hvor bare stekeovnen virker, masse ustekt fiksefarse, fri for skriver og hurtigmiksere. Men heldigvis nå i skrivende stund kom elektrikeren og forhåpentligvis vil han vite råd for sikringen og kjeremikktoppen. 

 

Murfhys lov: 

 • Ingenting er så lett som det ser ut til.
 • Alt tar lengre tid enn du tror.
 • Hvis det er mulighet for at flere ting kan gå galt, vil den ting som vil forårsake mest skade, være den ting som går galt.
 • Hvis det er et tidspunkt hvor det vil være spesielt dumt at noe går galt ? så vil det skje på det tidspunktet.
 • Hvis det er noe som ikke kan gå galt, så går det likevel galt.
 • Hvis det er fire måter en prosedyre kan gå galt på, og man forutser dette, så vil en femte og uforutsett måte øyeblikkelig forekomme.
 • Når ting blir overlatt til seg selv, vil det gå fra å være dårlig til virkelig dårlig. Ett hvert forsøk på å rette på problemet vil bare akselere hvor fort det går fra dårlig til virkelig dårlig.
 • Hvis alt ser ut til å gå godt ? så har man tydeligvis oversett noe.
 • Moder natur holder alltid med de skjulte mangler.
 • Ingen ting er idiotsikre; idiotene er altfor oppfinnsomme.
 • Når du har bestemt deg for å lage en bestemt ting, er det noe annet som må gjøres først.
 • Enhver løsning avler nye problemer.

Herlig….

Får man en god natt søvn ser verden lit anneledes ut dagen etter. Det har desverre ikke vært helt sli i det siste, men i natt sov jeg den uskyldiges søvn og våknet med rosa briller på halv syv. Rosa briller er tngen for en som ønsker å se det gode i livet. Herlig. 

Vi lstrikkedamene låner et lokale til strikkekafeen i  en av høyblokkene et stykke opp i veien her. I går var det ise pine kaldt, noen hadde satt ned temperaturen på varmeovnene og jeg frøs omtrent kattunger på meg. Likevel er det noe med dette å sitte sammen med sitt håndarbeide, prate litt, drikke kaffe, se på hva de andre lager, bli inspirert og så videre. Bare at neste gang skal jeg gå innom å skjekke ovnene dagen før slik at vi slipper sitte med yttertøy. 

Så i dag er dte pannekakedag med tre av barnebarna. Vet ikke helt hva vi skal finne på enda, men litt må det jo være. Kanskje litt baking i dag. 

 

Pontus liker ikke dyrleger.

Pontur liker ikke dyrleger og dyrlegekontorer. Han legger seg flat utenfor å gir tydelig bekjed om at dette er ikke noe han ser frem til. Så er det å løfte han opp, bære han inn og sitte å vente inntil det blir vår tur. Mandager er ikke en god dag for dropinntimer ble det meg fortalt og når jeg så utover det fullpakkede venterommet fortod jeg jo at det var noe i det. Praten går da, alle som sitter her er dyrevenner og har mye å snakke om selv om man aldri har sett hverandre før. Man har også erfaringer med de fleste sykdommer og om man sier noe om symptomer får man lett  noen hint om hva som mangler før man kommer inn til dyrlegen. 

Så er det endelig vår tur og dyrlegen spør om og kjenner på Pontus. Pontus på sin side er ikke så veldig interesert i å bli kjent på, men finner seg på en måte i det helt til hun finner på at hun må ta blodprøver. Blodprøver stod ikke på hans plan den dagen og han har ikke tenkt å stilletiende finne seg i det. Sykepleier må komme å holde og selv om han gjør sitt ytterste for å slippe ble det da til slutt en og en halv blodprøve. Matmor er litt fornøyd med at dette er en liten terrier og ikke en stor Rotwailer. 

Blodprøvene trenger tid og dyrlegen skal ringe meg i løpet av dagen. Det blir ikke før etter åtte og da viser blodprøvene at nyrene ikke klarer å gjøre jobben sin fullt ut. Selv om det ikke var så ille at det var fare for nyresvikt nå så var det grunn til bekymring. Nå skal vi prøve med tilskudd av Omege 3 og spesialfor som skal hjelpe nyrene , måle alt vann for å se hvor mye han drikker og så får vi bare se hva som skjer. 

 

 

Vel hjemme igjen!

Så er vi vel hjemme etter noen fine dager hos Dag og Wenche i Asker. På hjemveien i går stoppet vi opp hos min onkel og tante i Kvam og var heldige nok til å få servert kjøttsuppe der før vi kjørte videre. De bor oppe i høyden med nydelig utkikt nedover hele dalen. Jeg som ikke akkurat har drømmeutsikten her hjemme blir alltid imponert over slikt. Tenk å kunne sitte ved frokostbordet å se et langt ned langs dalstykke, eller som Dag og Wenche fjorden og marinaen. Nå er der ingen slik utsikt her, men likevel er det godt å sitte på den normale frokostplassen å se på snødyngene utenfor. Det er noe med det å komme hjem etter å ha vært borte noen dager. Jeg liker rutnene, stillheten og roen her hjemme, men det er sannelig godt å komme seg bort noen dager også…særlig nå. 

I dag ser det ut til å være slik passe fin temperatur så jeg gleder meg til et par fine turer. Skulle ha vært en tur til dyrlegen også. Får se om jeg får det til i løpet av dagen. Pontus drikker veldig mye og jeg er litt bekymret. Han vekker oss om natten og vil ut og det er litt slitsomt.