Ny dag- nye muligheter.

Tannlegtimen er historie i hvert fall en måneds tid, for da skal jeg på skjekk hos spesialist. På grunn av min sykdom har jeg måttet operere bort kjerler i halsen hvorav den store ørespyttkjertelen på den ene siden ( den andre vil bli operert bort nå i høst) Som en følge av dette er jeg blitt munntørr og må ha ekstra oppfølging. Jeg er ikke så alt for glad i å gå til tannlege, men når det først skal være nødvendig er min på øverste hylle. Hun er så søt og blid at jeg nesten glemmer at jeg ikke liker henne. Hun er av de menneskene som bare er glad…hun bobler over på en måte. Det er så mye energi at man bare må smile selv.

Så var det min søsters fødselsdag og selv om hun nok er preget av kreftsykdomen og den siste ukes sykehusopphold med lungebetennelse, ble det en hyggelig stund. Min bror Atle og svigerinne Heidi, min datter Hege og Tones eldste sønn var der også. Vi hadde med kaker og kaffe og koste oss som best vi kunne under de rådene omstendigheter. 

I dag skal jeg på regionsmåte i pensjonistforbundet. Ingen stor pes det akkurat og det er jo alltid koselig å treffe nye mennesker. Så er det jo deilig å være den yngste også en gang. Jeg er bare 62 år, men har snart verdensrekord som pensjonist. 

 

Travle tider.

I dag starter dagen opp med et besøk hos tannlegen. Ikke min favorittsyssel, men etter sigende nødvendig. Vet ikkke helt hva det er hvor skrekken kommer fra, men det sitter vel igjen fra skoletannlegentiden. Min nye tannlege er kjempesøt, smilende og antagelig alt for ung.  Men den dagen at jeg synes det er ok å gå til tannlegen…ville nok ikke holde pusten.

Så når det verste forhåpentligvis snart er over så har jeg et par tre timer før jeg skal i dommermøte. Ingen vits i å dra hjem så jeg får bare finne på noe i mellomtiden. Har noen ærender og så kan man vel ta en kaffekopp mens man venter. Dersom søster Tone får reise fra sykehuset til sykehjemmet skal vi dit i kveld for å feire hennes 51 års dag. 

Det er travle tider her om dagen, I morgen skal jeg være med på en samling i forenigen hele dagen, torsdag er det Harrytur og fredag ny runde som meddommer i tingretten. 

Nå må jeg også tilfredstille aktivitetsuret så jeg tar sykkelen ned til byen. Det holder nok ikke til målet, men det blir slutt på maset en tid og så er det jo godt å røre litt på seg også. Nå har jeg brukt det i fire uker og har et gjennomsnitt av målsetting på 109% så da er jeg fornøyd, men så var det det med de nye kostene, slik etter fire uker begynner de vel å bli velbrukte så da må jeg vel bite tennene sammen og bare stå på. 

Det er mandag morgen.

Når man rydder bort sommeren fra verandaen..da er en sommer defentivt over. Så når man stenger hytta er høsten over. Litt vemodig begge deler, men slik er det vel når man bor her hvor vinteren ofte er den lengste årstiden. Sykelen er heldigvis ikke ryddet bort, den blir så lenge det er bart, men når snøen kommer da blir også den parkert for vinteren. Kjenner jeg gruer litt for masse klær, slaps og kulde, men igjen kan man ikke endre det så er det bare å gjøre det beste ut av det. 

I natt har det vært rabalder her med politi, ambulanse og brannbiler. To ungdommer kjørte etter sigende villmenn (påvirket?) brakte inn i et tre og ødela både treet og bilen. Nå gikk det heldigvis stort sett bra med begge to, men det kunne jo like godt ha endt tragisk. Det er egentlig litt nifst å tenke på hvor lett man kan ende et liv bare med ungdommerlig ubetenksomhet.  

I dag skal jeg sykle til Tiller for å hente noen fargekart og gjøre litt andre ærend. Tenkte male opp soverommet hjemme. Begynner å bli litt slitent, så har jeg noen potteskjulere som har sett sine beste dager og trenger en runde med spraylakk. Håpet er at de da kan fremstå som nye og gjøre nytte enda noen år. 

Det er mandag morgen, dagen ligger der ny og ubrukt. En ny dag, en ny uke….spennende. 

 

En ny kosedag…..

I dag regner det igjen. Alle planer om søndagstur er satt på vent inntil været i alle fall nøyer seg med et litt mere turvennlig enn det som nå nesten bøtter ned. Man må vel bare innse at man nå kan rydde vekk dilldallet på verandaen og begynne å forberede seg på mørke kvelder og levende lys. Koselig det også da. 

Vi hadde koselig besøk av min sønn Pål og barnebarn Håkon i går. Håkon som nå er ni år gammel har mye å fortelle, jeg koser meg stort med å høre om hans hverdag, kompiser, skole og små og store ting som opptar han. Han hadde bestilt ostehorn på forhånd og det ble en koselig stund sammen ved kjøkkenbenken. Vi fylte hornene med skinke og ost, pakket inn så mye vi fikk til og spiste nystekte varme horn med velbehag. Etter hvert kom også fetteren og gutta ble opptatt med andre ting. 

I formiddag vet jeg ikke  helt hva vi skal finne på  når det ikke blir noen tur. Søndagturer er et must her i huset, men kanskje når det først er så galt kan man benytte anledningen til å rydde vekk på verandaen da. Så i ettermiddag er vi bedt på middag hos Anne-Lise og Kalle. Er vi heldige har regnet gitt seg litt slik at vi kan gå gjennom firbladskogen og opp dit. 

 

I dag blir det ostehorn…..

Jeg har ikke helt fått med meg den siste utviklingen i Tina saken, men tenker likevel på hvor tøft det må være for hennes familie nå. Ikke bare ble deres datter myrdet, men hun ble kastet som rask i en kumme. Så går  alle disse årene uten at de har fått vite hva som skjedde og hvorfor. Man kan ikke annet enn å være glad på deres vegne at de nå endelig skal få beskjed selv en slik tragisk en. 

I dag venter jeg besøk av min sønn Pål og hans familie. Mitt eldste barnebarn Håkon og jeg skal bake ostehorn med skinke. En slager hos barn og voksne. Jeg er nok også en stor fan av nystek varm salt hvetebakst. Utover dette er det ikke mange planer for denne dagen. Jeg skulle ha vært en tur i en garnbutikk, får nesten absinent når jeg er uten håndarbeide så det kan være jeg hiver meg på el-sykkelen og tar turen opp til Heimdal. 

 

 

Trengte det nå….

Vi har hatt et noen dager med uro, men i går kom endelig beskjeden…ingen ny svulst i Tones hode. Det er som fødselsdag, julaften og noe som jeg ikke helt vet hva er på en gang. Men nå trengte hun virkelig en opptur og ingen fortjener det mere enn hun. 

Det ble forøvrig en travel dag i går. Først i retten som meddommer. Så syklet jeg til sykehuset for å besøke Tone, så hjem for å gå tur med Linda og så rett på strikkekaffe. Nå i dag tenker jeg roe ned litt, kjenner at det har vært nok nå en stund og kanskje skuldrene kan komme på en bedre plass, de trives ikke helt der oppe langs ørene. 

I dag bøtter det ned med regn her. Jeg liker egentlig å gå morgentur med Pontus, men slik det er nå kunne jeg nok latt dte være. 

 

En ny dag- nye muligheter.

I dag er jeg tidlig oppe og godt i gang med dagen. For å si det slik…den vekkeklokkelyden fra mobilen…den hører jeg ikke alt for ofte nå om dagen. Jeg er alltid oppe i rett tid, har ingen tid å kaste bort i sengen annet enn det som er nødvendig for liv og helse og en halv time til å sose mens jeg våkner opp om morgenen.. Nå kunne jeg nok likevel ha kunnet tenkt meg å kastet bort litt mere enn de tre-fire timene det ble med søvn i natt, men ok..slik er det vel når brystet er fult av bekymringer og uroen ikke gir kroppen ro. Man kan sove når man er død sa alltid min mormor som var en skikkelig livsnyter. Men enn så lenge så nøyer jeg med det som er riktig og nødvendig så får vi vel se når den tid kommer om det er slik det er. 

Nå om litt skal jeg sette meg på sykkelen og sykle de 7 km. ned til byen og tinghuset hvor jeg i dag skal gjøre tjeneste som meddommer i en straffesak i dag. Har en til den 2. okt. så da blir det litt slike gjøremål utover.Jeg vet ikke annet enn hvem på forhånd, men man blir jo oplyst i løpetav dagen. 

Tone er fortsatt på sykehuset, hun har en infeksjon så det er vel årsaken til den dårlige almenntilstanden, men hun har også scannet hodet og skal ta mere røntgen og ultralyd. Pencilinen ser ikke ut til å fungere helt så jeg vet ikke helt hvordan de takler den, men de er flinke og vi kan ikke annet enn å håpe inderlig at hun skal få litt gode nyheter nå. Det har vært nok av den andre sorten så jeg unner henne virkelig å få noen fine tider fremover.