Enda en dag…..

Noen ganger lønner det seg å gjøre noen en tjeneste. I går fikk jeg enstor nydelig bukett med roser fra min datter Hege som takk for den Mariusgenseren jeg strikket til henne. Nå hadde jeg nok nøyd meg med et takk og en klem, men likevel det var jo moro. Jeg blir vel ikke ferdig han Marius med det første for nå er en ny på gang som min nevø Esten skal ha og så står pensjonisten for tur. 

I går var jeg på legekontoret for å ta nye blodprøver og en ny pusteprøve. Vet ikke helt hvordan det gikk, men får vel høre etter hvert. Så var det jo så fint ute at vi bestemte oss for å ta en tur til Tillerbyen for å se på el-sykler. Nå er jo astmapusten ikke helt god i pollentiden, men så har man likevel godt av å prøve og forbedre oksygenopptaket så jeg prøver nå å gøre akkurat det. I dag skal jeg surre litt rundt i huset her, ta en skikkelig helgevask og så kanskje bake litt. I morgen kommer min tremening Tor Kristian og hans Åse på besøk så da må jeg jo ha noe å servere. Så er det jo 1. mai og ettersom vi får besøk så blir det vel ikke mye demostrasjonstog på meg. Blir litt rart og sitte hjemme da etter å ha gått i toget hvert år i en liten evighet. 

Men først nå en aldri så liten treat…dagens første runde med Bølla i et nydelig vårvær. Ha en fin dag.

 

El- sykkel kanskje?

Jeg tenker på å kjøpe meg en el-sykkel. Pensjonisten er en smule bekymret…må  nok innrømme at .mitt rulleblad når det gjelder sykling ikke gir noen stor grunn til tillit, men dog. Nå har jeg tenkt på at den mosjonen jeg får av syklingen nok kommer helsen min til gode, men astma og en generell dårlig helse gjør at jeg nå kan tenke meg litt drahjelp i de tyngste bakkene. Så er vel alt bedre enn ingenting og man må jo sykle i alle fall.Han tok i alle fall på seg strengstemmen og varslet meg om at det ble ikke aktuelt å sykle uten hjelm. 

I dag gikk vi til Tillerbyen for å se på el-sykler og la til 11 km på gåstatistikken. Nå går det litt rundt med vekt, skivebremser, batterikapasitet og divers andre tekniske data som ikke helt synker inn, men jeg har nok funnet min favoritt.   

Når jeg gikk nå slik å så på sykler kom jeg på min aller første sykkel, et rødt vidunder av en piksesykkel, ønsket over lang tid, sparte halvparten og trodde nok det ville ta litt tid før den kunne erverves. Plutselig en dag kom jeg hjem fra skolen og der stod sykkelen. Jeg bare så på den..torde ikke helt å tro på at den var min. For en lykkefølelse…litt synd da at vi er blitt så bortskjemte at det er bare å kjøpe…vi har nok mistet noe veldig viktig på veien. 

Marius nummer seks….

I dag hadde jeg tannlegetime allerede klokka halv åtte. Sånn midt på natta spør du meg, men der var faktisk arbeidet godt i gang og et kvarter etter kunne jeg gå ut av døren med skryt over hvor flink jeg er. Følte meg rimelig liten da…nesten slik da man var barn og fikk en lite fortjent belønning for å besøke tannlegen. 

Her er et helt nydelig vårvær i dag og når det for en gangs skyld er slik må man bare nyte det..så nå har Bølla og jeg vært på tur en times tid og gått fra oss det verste. I går begynte jeg på Marusgenser nummer syv, den siste før der ble ferdig på søndag og eieren har tatt den i bruk. Den som så vidt er påbegynt nå skal min nevø Esten ha.

 

 

På søndagstur…

NIdelven sett studentersamfunnet.

Nidelven, Nidelv terasse og festningen i bakgrunnen.

 

Så vakre domen vårres da.

Utdrag fra hjertepromenaden. 

Idyll midt i byen.

Da jeg var barn bodde jeg i den  bygningen innenfor murenen med rødt tak.

Mellom kanontårnet og flaggstangen.

Marinen.

KIrkegården ved Nidarosdomen. Er så glad i de blå blomstene der.

Waisenhose.

Stjeler avleggere.

 

POntur er jo med. Han har sin egen sekk beregnet for sykler. 

 

Rett ned i svingen her. 

Ole Lukkeøye…..

Det har regnet i natt, men nå er det såpass opphold at vi har bestemt oss for å dra på sykkeltur. Vi er litt kjedelig av oss og sykler til midtbyen om Bakklandet og til NIdarosdomen.En tur vi har tatt mange ganger før.  Likedan i går gikk vi en tur opp langs dalen her og til Tillerbyen. Der går vi ofte på lørdager, men for meg er det greit.

Starten på natten ble veldig lang, jeg har hatt en periode hvor Ole Lukkeøye ikke vil komme. Jeg prøver å lokke han med gode tanker, men han bare rister på hodet. Jeg prøver å presentere han for den saueflokken som skal telles som en metode for søvn, men Ole bare rister på hodet. Jeg prøver å okupere tankene med gamle sangtekster og Ole rister på hodet. Nå forbarmet han seg over meg….slik et godt stykke ut på natten, men 7 timers søvn blir det nok ikke. Merkelig dette med å slite med å feste søvnen,det kommer i bølger uten noen spesiell grunn. Så kan det være greit lenge igjen. 

 

Markblomster……

Anne og jeg var på bytur i går, det er obligatorisk med kaffe når vi er på utflukt og det var ikke noe unntak i går heller. Men det var surt og kaldt og lite egnet til å sitte ute. Likevel en bytur med en god venninde kan jeg alltid klare å finne plass til i kalenderen. 

Jeg ble litt glad da jeg våknet  i morges og kunne se at det var noe som lignet litt på vår ute. Når det er slik tenker jeg med en gang at det kan passe godt med litt mosjon ute i Guds frie natur. Så tenker jeg at det hadde vært koselig med en tur opp langs Bjørndalen og til Tillerbyen. Pensjonisten er like glad i å gå tur og tilbyr sin medvirknig med en gang. Så da blir det vel tur etter hvert.

Jeg går alltid med nesen vendt mot grøftekanten for å observere alle nykommere i blomsterfamilien. Nå har det vært mye snø og mye kaldt, men noen har jeg da sett. Først kom Hestehoven, så Hvitveisen, Blåveisen, Maria Nøkkelblom og sist, men ikke minst Gullstjernen. Sistnevnte står nå i en liten vase på spisebordet og gleder oss med sitt blotte nærvær. Markblomstene minner meg alltid om min far som var ivrig på å plukke blomster. Fra tidlig vår til langt ute på høsten var det alltid vaser med markblomster i hans hus. Ikke skjelden vanket det en fin bukett med mange sorter blomster eller en fin bukett med liljekonvall som er mine yndlinger. 

 

 

 

 

For et mas….

I dag fikk jeg e-post fra en italiensk dame…jeg vet ikke helt hva det handlet om for det var skrevet på italiensk , det tror jeg i alle fall. Denne føyer seg fint inn i en lang rekke av ekle e-poster fra damer….. spesielt russiske. Et par har sendt med bilder av seg selv i naken overkropp og en beskjed om at vi nok kan ha deilig sex sammen.  De påstår til alt overmål at de har sett min profil på en datingside og at det er årsaken til at de skriver til meg. Nå har jeg aldri i mitt liv vært inne på en datingside og hadde jeg det ville nok min profil ha stoppet lekre unge russiske damer fra å sende en slik e-post til meg. For meg som er en skikkelig rødstrømpe er det også litt trist å bevitne en slik fornedrelse av kvinner og et slik bruk av kvinnekroppen. Egentlig er det bare trist. 

Når vi først er inne på tema uønskede e-poster så kan jeg klare meg uten alle tilbudene om spill og kredittkort. Jeg trykker unscribe og tror den hellige grav er vel bevart og så går det noen uker og de kommer igjen. 

Så til trønderes yndlingstema nemlig været. Det snør……

 

 

Fair trade produkter……

Kroppen er fremdeles litt i pleiemodus etter det stygge fallet på mandag, men jeg har blitt enig med meg selv om at jeg nok overlever denne gangen også. Det var ikke verre enn at jeg tok sykkelen da jeg skulle i banken for å sette inn penger for foreningen. Nå høres det ut som et par fremmendord først dette med å sett inn penger, de bruker vel heller å bli tatt ut og i banken er man vel heller ikke ofte lengre, men det ble i alle fall en fin tur i nydelig vårvær. Nå i dag ligner det mere på seg selv med regn igjen, men man får ta det med et smil og leve i håpet. 

På Trondheim torg var dte internasjonal dag og i en av bodene der solgte de fairtradeprodukter. Dette med fair trade klinger bra i mine ører så da stoppet jeg lit opp for å se. De hadde blandt annet noen fine kurver til salgs og jeg trengte en ny håndarbeidskurv etter som den gamle har så mange løse ender hvor garnet alltid setter seg fast. Så da ble det nye håndarbeidskurv og en god følelse etter som jeg da vet at de som lager kurvene får sin rettferdige andel av salget. Jeg vil heller betale en grei pris og vite at jeg ikke utnytter noen enn å få saker billig. 

Min luftemorgenvenninde Anne-Grete og jeg holder på med å starte strikkekaffe her i Romolslia. Nå har vi  lånt et lokale i en av høyblokkene litt lengre her oppe og skal legge planer for fremdriften nå i dag. Man vet jo ikke om dette har livets rett, men jeg er den fødte optimist og tror det går bra. Jeg er av dem som er villig til å prøve det meste i alle fall en gang, og går det ikke så tror vi ikke,  vi vet.