Nå ja……

Det er isepine kaldt her i Trondheim i dag. Veiene var glatte og bilvinduene frosset. Kulden er liksom verst på denne tiden av året synes jeg… vasskaldt som vi sier her. Nå har Pontus og jeg likevel gjort unna morgenturen, Pontus fått springe av seg noe av lekenheten og jeg fått min første dose av nogenlunde frisk luft.

Når det vel og vakkert er unnagjort er jeg klar for å forsvare husmoræren med en god dose helgevask. Kjedelig,  men akk så nødvendig. Det er bare en ting å gjøre med kjedelige ting..få det unnagjort slik at det blir mere tid til det som kanskje er litt mere lystbetont.

 

 

Kjærlighet…..

Du och jag en liten stund
ett ögonblick, en änglablund.
En resa i all enkelhet
dit fötter går när hjärtan vet.

 

Så hvorfor så romantisk en tidlig morgen sent i oktober. For 43 år siden stod pensjonisten og jeg foran presten og lovet hverandre å holde sammen i gode og vonde dager. To vettskremte tenåringer som egentlig ikke var klar for voksenliv og store ansvar enda. Men slik var det den gangen hadde man skapt nytt liv så «måtte» man jo gifte seg. Foreldrene satte kravene – det var vi som hadde stelt dette i stand og det var vi som måtte ordne opp.

Nå gikk jo det tålelig bra og kjærligheten har vi bevart hele veien.  Starten var tøff både økonomisk og det å forberede seg på å bli tenåringsforeldre.  Nå 43 år senere sitter jeg her og lurer på hvor alle disse herlige årene har blitt av. Ungene er voksne for lengst og generasjonen etter dem har begynt å dra seg til og vi er her enda sammen. 

I dag da…….

Plutselig er det skikkelig høst nå når vi er helt på slutten av oktober. Det er grått og det regner, men har man hund må man ut okke som er. For meg er det faktisk noe av det beste med å ha hund…dette at uansett hvordan det er så må man ut på tur. Så gjør det ikke saken verre at det alltid er noen der som er glad for å se deg, en som legger hodet i fanget ditt for å få kos og som gjør såpass mye rart og søtt at den er en kilde til glede hver eneste dag. 

I dag har jeg ingen store planer. Skal ta frem symaskinen og sy sengetøyet til dukke-vogga, men det er jo ikke all verden. Men litt ut på dagen skal jeg hente Silje og Kristian i barnehagen, mens Andreas kommer rett fra skolen. Så skal jeg på sykehuset for å ta røntgen igjen i kveld. 

Åhh slik går nå dagan….

Vi hadde en vidunderlig fin dag her i trønderhovedstaden i går. Det var en av disse dagene da man bare kjenner at alt er på plass der det skal være og man begynner å lure på skapelsen og hvordan alt dette har blitt til. Noen eller noe må da ha fikset det slik at vi er i stand til å nyte slik som det kjentes i går. 

Pensjonisten og jeg tok en lang omvei, men vi kom da frem til Tiller og Stoff og stil til slutt. På stoff og stil fikk jeg kjøpt meg stoff til å sy sengetøy til dukkevoggen jegkjøpte på håndtverksmessen på lørdag.  Så kjøpte jeg litt stoff til å sy pyntesjerf som kan komme til å bli julegaver og litt kuler og stasj til en å henge på en snor og bruke til å henge opp diverse bilder og slikt. 

Nå nyter ikke føttene mine like mye i dag, til tross for at jeg går såpass mye at jeg betrakter meg selv som en over middelse mosjonist, men det får bare våge seg. 

Men før jeg finner frem dette må jeg en tur til byen for å kjøpe maling  til å pynte på dukkevoggen. Da med buss…….

Det er ikke alltid like greit….

Det er perioder i livet hvor ting butter i mot og man ikke riktig finner fotfeste, men det er heldigvis også perioder hvor livet smiler til deg og gjør at man bedre tåler nedturene. Jeg som er et typisk følelsesmenneske har opplevd begge deler. Man føler egentlig alt for sterkt i begge ender. Man kunne vel til tider ønske seg et litt mere jevnt følelsesliv, men når det først er slik så liker jeg veldig godt oppturene. Det å ha evne til å bli hoppende jublende lykkelig at man nesten ikke kan tåle det og da blir det vel det samme i den andre enden også. Det å kunne glede seg over  det hverdagslige er en av de positive tingene. Slike ting som kaffekruset med himmelsk mørk brygg i morgenstunden, det å ha en mann som leser fra nyhetene til meg, en tur med hunden, yndlingsprogrammet på TV, koselig uhøytidlige samvær med  familie og venner. Det er konge. 

I går hadde vi koselig besøk av de to yngste barnebarna. Silje hadde fullt opp med å være dukkemamma, alle dukkene heter Noellia, Kristian som ikke riktig fant seg til rette i alt dukkestyret blåste blokkfløyte og passet nøye på å erte den lille dukkemammaen med det. Så må de ha servering som seg hør og bør og da får vi høre om alt det de er opptatt av. Silje har laget et armbånd til meg, men det har hun mistet på vei oppover (vi fant det på vei hjem), Kristian har sett Cars på TV og han bare elsker det…elsker mormor også Cars…. jo da klart mormor hun elsker hun også. Alt er fred og fordragelighet inntil de finner at det er på tide å dra hjem. 

Så var det besøk hos Anne-Lise og Kalle, eplekaken vi håpet på var på plass på kaffebordet og da var jo kvelden reddet. Jeg tok føttene fatt nedover skogen mens Jarle kjørte bilen hjem. Det var mørkt og litt nifst gjennom firbladskogen, en gangstie gjennom skogen, riktignok belyst, men med skogen tett på begge sider kan man jo om man har litt fantasi tenke seg hva som lurte inne i mørket. 

I dag tenkte vi å gå til Stoff og Stil, ettersom det er tur i kveld også skal jeg suge litt på dte før jeg bestemmer meg helt, men først er det Pontus og jeg som skal på vår morgenluftetur sammen emd Anne-Grete og Frida. 

 

 

Søndag igjen….

Det ble tur til håndtverksmesse på Dalgård i går slik vi hadde planlagt. På vei dit er det mange lange bakker og bakker er ikke det beste min astma vet. I går gikk  det likevel veldig bra og opp kom vi. Det fine med motbakker er at når man skal hjem igjen går man ned og ned er jo det motsatte av oppover så da blir jo det greit. 

Til tross for at vi snakket om det sent i går kveld glemte jeg å stille tilbake klokken så nå har jeg en hel time til gode i dag. Den timen tok jeg nå på morraen ved frokostplassen med en god kopp kaffe. 

I dag har jeg noe regnskapsarbeide å gjøre, det er nok ikke av de tingene som faller lett for meg, men jeg får se om jeg kan få tallene til å bli på lag med meg slik at jeg kan slippe å tenke på det på en stund. Jeg har hatt mange verv i politikk og fagforening, men aldri før kasserer. Jeg har vært regnskapsansvarlig, men da var det andre som førte regnskapet. Men man kan vel alltid lære noe nytt og en utfordring i ny og ne har man vel bare godt av. 

Værmannen lovte skikkelig nedbør i dag, men enn så lenge er det ikke mye å se til regnet. Litt ut på ettermiddag er vi invitert bort på kaffe hos Anne-Lise og Kalle. Håper det ikke regner da for det er en passe fin tur om man skal finne på å gå dit. 

Hmmmmm……

Selv om vi sier og skriver langt ute i oktober er det enda litt mildevær og i dag våknet jeg til blå himmel og bare herlighet hele veien. I dag tenkte pensjonisten og jeg å benytte oss av alt dte fine været og gå til en bydel som heter Dalgård. Har aldri gått der før, men Jarle påstår det går bra så da stoler jeg på han. Det blir ikke lenge nå før det er mindre fristende så man får benytte anledningen når den er der. 

I går begynte jeg på en telemarksgenser som det er meningen at noen skal få i julegave, men det er en voksen størrelse så jeg tenker at blir den ferdig så er det fint og om ikke så må det jo ikke være til jul heller. Man kan da få en pakke etter jul også. 

Ellers står alt bra til her i vårt hjem, snill god mann, bortskjemt hund, nyvasket leilighet og alt som skal til for å kunne smile bredt tidlig en lørdags formiddag. 

En ny glad dag!

Vi hadde en kjempehyggelig kveld hos Heidi på juleverksted i går kveld. Min niese Mari som bor sørafor har nettopp fått en sønn og så fikk vi se han også. Han hadde massevis av svart hår som stod rett til vers og var bare så søt. Et bitte lite lykketroll. Så var det enda en baby med, men han har vi hilst på før. Til sammen blir jeg gammeltante til fire barn dette året, den siste er ventet rett før jul. Alle er ønsket og alle er velkommen. Dess flere dess bedre. 

I dag måtte jeg tidlig opp ettersom det skulle være dommermøte allerede klokka åtte. Nå er jeg hjemme igjen i trygg forvisning om at vi har laget en god og rettferdig dom. Ellers i dag tenkte jeg å ta meg en tur for å kjøpe garn til neste prosjekt og så en tur innom Stoff og Stil etterpå. 

Blir det tid til overs så blir det litt baking også. Det er jo helg…..