Bortskjemten….

Solen skinner på vinduene mine her og selv om det er tidlig morgen vet jeg at når været er slik så ville det vært fint med en tur. Pensjonisten og jeg snakket om å gå opp til Tiller og City Syd en times tur herifra, jeg må på apotek og da kan man jo slå to fluer i en smekk. 

Bølla Pontus har holdt det gående i natt, han har spist noe han ikke tåler og ga tydelig til kjenne at han ville ut for å gøre sitt fornødne. Nå er jeg en av dem som synes at om natten skal man sove. Men Pontus lider ikke i stillhet og ettersom vi har naboer tett på oss så var det bare å krype til korset, kle på seg det første og beste man fant og så ut i høstnatten med hunden under armen. Nå frykter jeg ikke at han får hemorider med det første for når vi først var kommet ut så tok det ikke lange stunden. Nå i dag hører jeg at min bedre halvdel har også vært ut med han midt i natten så da er vi rimelig trøtte begge to. 

Ellers så er han søtere på dagtid, nå holder vi på å øve inn noen kunster og bruker hundegodt som belønning. Han elsker dette, men det er ikke alltid han vil ha belønningen. Når jeg roper på han kommer han i full fart og er så ivrig at han noen ganger kommer meg i forkjøpet og sitter før jeg ber han. Jarle føner han når han kommer  inn våt av regn og den tok han straks. Er han våt går han strake veien til der føneren er og venter på tørken sin. Han elsker å bli fønet og snur seg rundt slik at han blir tørket over hele kroppen. Bortskjemten……Nå synes ikke han det gjør noe, han er jo liten og han er jo gudskjelov søt nok til at matmor og matfar er svak for han. Så har han jo ikke skjemt seg bort selv så det er ikke hans feil..dette må andre ta på sin kappe. 

Nå ja……

I dag har jeg vært hos tannlegespesialist for å se om tannkjøttbetennelse og slikt. Nå var dte heldigvis ikke så ille, men slimhinnene i munnen er betent så da kan alt skje. Nå er det i alle fall over for denne gangen og da legger vi hele opplevelsen  bort i den negative esken og lar det ligge der.

Nå har jeg heldigvis bedre ting i vente utover dagen. Jeg skal gjøre ferdig sinnasaujakken min (nummer tre) og så skal jeg til frisøren. Kjenner det skal bli greit med litt orden på den fronten også. Jeg er av desverre den typen som  handler etter innfallsmetoden. Det vil si jeg ser meg i speilet..tenker herregud hvor jeg ser ut…går opp til frisøren…klipper meg dersom de har ledig time…om ikke..hjem igjenå  klipper selv. Det siste burde jeg nok la være med om jeg vil se ut som folk for å si det slik.  Men denne gangen har jeg vært flink så nå kan jeg overlate den jobben til de som kan å klippe. 

 

Man puster så godt…..

Det har fregnet jevnt og trutt i hele går, natt og i morges, men akkurat nå er det oppholds nok til at jeg begynner å tenke at det kunne vært greit med en tur ut. Det er noe spesielt med den klare fine høstluften, det blir så godt å puste. Jeg liker egentlig høsten godt. Det eneste som er galt med den er at det blir vinter etterpå. Nå bruker jeg å nøye meg med å ta en dag av gangen og ikke bekymre meg for mye for det som skal komme siden. Så enda er gudskjelov vinter en ting i fremtiden og ikke noe man trenger å bekymre seg for i dag.

Nå har jeg vært såpass dårlig en periode at nå kryper jeg til korset og begynner på en diett som kan roe magen. En lang natt krøket sammen i sterke smerter er egentlig nok. Nå har jeg vært såpass mange turer på sykehuset at jeg vet hva som må til. På denne måten unngår jeg innleggelser.  Jeg vet jo akkurat hvordan det bør være, men er ikke alltid like flink til å bøye meg for dette. Likevel har det nå vært såpass ille at alt er bedre enn å ha det slik. Det er bare det at når jeg begynner å bli bedre så er allting glemt og det hele starter om igjen. 

 

Litt trøtt ja…..

Det har vist vært et slags uvær her i natt, men jeg sov å merket ikke mye til det. Ser nå i dag at det har blåst litt, men så lenge det ikke er verre enn dette er det antagelig ikke mye å skrive om.Men nå er det vel slik med trøndere og nordlendinger at vi alltid må si noe om været. 

Treet vært utenfor her har nå skiftet farge fra de gule toner til knall rødt. Det er så utrolig vakkert og på en måte litt misplassert her blandt de kjedelige grå blokkene. Slike vakre ting burde vært i et eller annet paradis eller i en fin hage med mange andre fine ting. Nå stopper folk for å ta bilder, barnehagebarna er her for å plukke opp på bakken, mange foreldre har fine kunstverk med røde fine blader i vente og alle vi andre bare nyter det hver gang vi går forbi. 

I dag kommer pensjonisten hjem etter noen dager alene på hytta. Det må jeg si meg rimelig fornøyd med, er så vant til å ha han rundt meg at jeg savner han når han ikke er her. Men først har Anne og jeg planer om å dra på Sirkus shopping. Vi jobber oss begge opp i mot svart belte, men det er kanskje greit at det mangler litt enda. 

Nå sitter jeg her åå tenker at det hadde antagelig ikke vært særlig dumt å legge seg litt tidligere i går. I såfall hadde jeg nok hatt litt bedre i dag. Men det vettet har jeg jo ikke og de sene kveldstimene er litt min sak. Så da er jeg trøtt da….

Nå ja……

Vi hadde en kjempefin kveld i går hos min bror Atle og Hans Heidi. De vartet opp med nydelig lammelår, ovensbakte grønnsaker, selvdyrket salat og sist men ikke minst eplekake med krem. Fire av fem søsken og en slik fin kveld..kjempehyggelig. 

Nå i dag må jeg nøye meg med mitt eget selskap, Jarle har dratt på hytta og jeg skal være gressenke noen dager. Nå tar jeg det med ro i dag og pleier forkjølelse som egentlig ikke helt vil gi seg, men i ettermiddag skal Linda og jeg ut på tur. Så er lille Bølle et greit selskap da. Vi var nettopp ute på tur og hver gang jeg stoppet for å prate med noen å han bebreidene på meg. Han var våt og ville hjem for å føne seg. Så når vi vel er hjemme igjen står han muse stille mens føneren tørker han. 

Herlige dager!

I går var det slik det ville ha vært om tusen mennesker satt seg ned å skulle finne frem til det vakreste av det vakre på høsten.  Dagen var alt alle disse tusen menneskene kunne finne på å ønske seg ut av en høstdag. Nå i dag vet jeg ikke helt hva jeg skal si, men det regner…eller det øser ned å da blir det vel ikke helt like fint. Ikke for det jeg er av dem som liker litt vær så det går nok bra. 

Nå skal jeg snart dra på dametreff sammen med Anne. Vi bruker å møtes på Tulla Fisher annen hver onsdag. Nå har ikke jeg vært med på en stund ettersom vi har vært så mye på hytta, så det skal bli koselig. Så i kveld er vi bedt på middag hos min eldste bror Atle og svigerinne Heidi. Skal blli koselig å bli litt oppdatert i deres liv. Er en stund siden sist nå. De har blandt annet bodd i Frankrike i seks måneder. Nå har de nettopp blitt besteforeldre til en liten gutt så da blir det kanskje noen bilder også. Han var i alle fall skikkelig søt da han kom med massevis av svart hår.