Godt med litt selskap….

Fire av helgebesøket har dratt hjem, mens en er tilbake og skal være her sammen med oss til torsdagen. Nå blir vi ikke selskapsløs ettersom Tone og Esten kommer i dag. Regner med at kosfaktoren blir rimelig høy noen dager fremover nå.

I går ettermiddag hadde vi besøk av svoger Johan og hans Signy. Nå tenker vi å ta noen fisketurer sammen både i et vann her borte en plass og på sjøen med båt. Tre av Jarles søsken bor i nærheten av der vi har hytte og en til har hytte like i nærheten. Det er veldig koselig.

I dag skal en god gammel bekjent begraves. Jarle har snakket lenge om å besøke han ettersom han ikke var så mobil selv lengre, men før han kom så langt fikk vi beskjeden om at han var død. Tiden er ubarmhjertig, timene og dagene renner bort mellom fingrene på oss og ingen burde utsette det som er koselig, men gripe tak i det mens det er her. Det burde ikke være så trist når eldre mennesker dør, men det betyr ikke bare hvile for en gammel kropp, men også savn for andre. Jeg tenker ofte på det som har vært og de som ikke lengre er. Men slik er dte og det er ingenting vi kan gjøre med det.

Andreas har satt opp butikk på platten. Han selger skjokolade, drops og vaffler. Pengene er gamle avisutklipp og her styres det med et strengt regime. Dropsene er dyre hele 100 kroner per stykk, men mormor handler både skjokolade og drops. Her er ikke moderne selvbetjening og det er ikke tilatt å kjenne på varene, men mormor er en pushvover og handler dyre drops med et smil. 

Kanelboller!

Solen fra i går har gjemt seg bak skyene, men været er litt ubestemmelig og det kan bli bedre etter hvert. Nå har jeg kanelboller på gang og de skal etter hvert smake godt til kaffen håper jeg. Jeg glmmer alltid å kjøpe kanel så da blir det kanelboller uten kanel…igjen. Merkelig med slikt man tenker ikke på det annet ennnår man skal ha det.

I kveld drar Hege, Bjørnar, Silje og Kristian hjem, mens Andreas blir igjen frem til torsdag da jeg skal hjem igjen. På fredag skal jeg tidlig på sykehuset, men om været er bra reiser jeg utover igjen etter undersøkelsen på fredag.

I morgen kommer Tone og Esten og skal være noen dager. Esten og Andreas vil fiske og morfar og Tone er nok ikke vanskelig å be kjenner jeg dem rett. 

 

Det er sommer gitt!

I dag er det skikkelig sommertemperatur her ute i havgapet ved trøndelagskysten. Vi har vært ute å prøvd fiskelykken, men fisken bet desverre ikke i dag. Men en tur med båten er ikke ungene i mot så da har turen en misjin likevel. Nå skla vi slappe av resten av dagen, kanskje grille litt etter hvert. 

I dag har jeg blitt gammeltante igjen etterom min niese Kristin fikk en fin gutt. Har ikke sett bilde av han enda så jeg er litt spent på hvem han er lik. Det er mye spenning rundt et lite nytt liv, hvem er han lik, hvoirdan vil han bli, men akkurat nå er han helt ny og bare tiden vil vise. Jeg har et stort softspot for nyfødte bebyer, de lukter så godt og så er det noe med det lille hjelpesløse som bare e så søtt. 

Fugleforeldrene sliter fælt i varmen, men det er i alle fall masse insekter så de trenger ikke dra langt. Hver gang de stikker hodet inn i fuglekassen setter de i gang med en konsert uten like. Kan nesten ikke frstå at det er så mye lyd i de så kroppene. 

Det ligner på sommer!

Jeg våknet langsomt i dag, men ikke så sent. Her ute på hytta skinner solen , plantene blomstrer om kapp og det er fugleunger i den fuglekassen som bare skulle være til pynt. Nå må vi gå forsiktig å prøve ikke skremme bort mammen og pappaen. De har storarbeid med å fore krikhalsene der inne. Når en av foreldrene stikker hodet inn er det er svare leven av de skrikende ungene. Stakkar mamma og pappa det er nok ikke bare bare for dem.Nå er dte masse innsekt så de trenger ikke dra langt etter maten, men likevel.

I kveldingen kommer Hege, Bjørnar og gjengen på helgebesøk. Men før det skal vi spise middag hos Anne-Lise og Kalle. Skulle ha vært en tur på øra også. Glemte å kjøpe kaffe og så renger jeg et nytt håndarbeide.  Får e hva jeg orker etter hvert. 

Nå blir dte avslapping på hytta!

De store fotballgutta er i full gang med VM nede i Brasil. Der går det hardt for seg som seg hør og bør. Nå er jeg ingen stor fotballfan, men når detnå først er så måtte jeg jo ha et favorittlag. Jeg landet på Urugay som hadde et rimelig morsomt lag syntes jeg under kampen mot England. Nå ble det litt for morsomt da stjernespilleren bet, det er liksom ingen god forklaring som kan få dette til å bli ærlig og sporty idrett. Men nå har vel likevel det blitt reist en aldri så liten tvil om at mister stjernespiller som to ganger tidligere er utestengt for perioder  på grunn av biting virkelig hadde bitt. Bitemerket på Italieneren og TVbildene der i alle fall jeg mener å ha sett haien i full gang var ikke tilstrekkelig til å med 100 % sikkerhet  kunne stadfeste at vi her har med noe usporty å gjøre. Men VM går sin vante gang og er jeg heldig tar dte slutt en gang.

I dag drar vi på hytta. Noen dager i fred og ro skal bli godt nå. I går var jeg så sliten etter all renningen i det siste at jeg ikke orket å ta frem strikketøyet. For å si det slik..det har aldri skjedd før. Det er litt spennende også for vi har med ny sofa og stoler. Det møblementet vi har nå skal pensjoneres og de har ikke gått av med AFP på 62 år, men slitt på til minst 70. Så det er på høy tid. 

 

Nå ja……

Vi hadde en fin dag hos min svoger og hans familie på Verdalen i går. Han ble rimelig overasket da vi kom. Siden han hadde truet med å være bortreist på den store dagen hadde vi bare snakket med hans datter på forhånd. Hun hadde sørget for at de var til stede ved å bestille grillmat til seg og sin familie etter jobb så da var alt på stell da vi kom. En veldig fin sammensveiset familie som det er skikkelig koselig å være sammen med. Min svigerinne Bjørg er veldig kreativ og lager de fineste handlenett av tomme kaffeposer, vinflaksepynt og håndarbeidsposer som skal henge på sofaen. heldige meg fikk en slik. Skal poste et bilde slik at dere får se. Og min svoger var i ferd med å lage nye benker til hagen da vi kom. 

Nå er vi imidlertid hjemme igjen og jeg har store planer for dagen. Nå skal jeg lufte Pontus og så skal jeg på sykehuset for å ta blodprøver…….igjen….så skal Anne og jeg syle til byen for å gå på martna. Skal ikke skryte for mye av Trondheimsmartnaen ettersom det er mye juggel, men det høres liksom med likevel. Jeg koser meg i alle fall når jeg går langs bodene og ser på alt det rare man kan finne på å selge og så er det vel noen som også har litt ordentlige ting. 

 

Munkholmen!

 

Vi hadde en fantastisk fin dag på Munkholmen i går. Det går båt en gang per time fra Ravnkloa i Trondheim til denne lille holmen i Trondheimsfjorden. Når du kommer dit er du på historisk grunn og det kan vel i og for seg være nok til at man har utbytte av turen. Men denne gangen var vi ikke ute etter historien, men bare det å ta en tur, være sammen, spise medbrakt lunsj og nyte hverandres selskap. 

Da vi skulle sette oss for å spise kom en and flygende og landet ved siden av oss. Anden holdt oss med selskap lenge og den var tam nok til å spise av hendene våre. Den hadde nok sjarmert flere enn oss for den hadde det helt klart hvordan den skulle føre seg. Ungene ble spesielt sjarmert og Andreas hadde nesten ikke hjerte til å forlate den der. 

Jeg sitter her nå i dag på frokostplassen og tenker man trenger ikke dra langt av sted for å ha en fin opplevelse. Takk Hege, Andreas, Silje og Kristian for en fin dag. 

 

 

Ska vi hopp….

 

Hurtigruta krysset rett foran båten vår.

 

Andreas og Silje jager bølgene.

 

Her sitter kjærringa skjølv og nyter utsikten.

Den berømmelige anden.

 

 

Litt mormor kos.

Ut på tur- aldri sur!

Lille Bølle Pontus kom hjem i går kveld. Han var mere velkommen enn skattepenger da han kom, vi hadde savnet han mye. Gjensynsgleden var gjensidig og selv om Pontus hadde hatt det fint i Vibekes hundeflokk tror jeg han var glad for å komme hjem. Hos Vibeke var det et kull med valper på 8 uker akkurat leveringsklare. Gjett om valpehjertet banket hardt noen minutter før vi dro derifra. 

I går ble det flatbrødbaking, men en smule mindre posjon så da var det gjort på et par timer. Så skal jeg ikke fortelle at jeg ryddet skap ettersom det var søndag og man skal vel holde hviledagen hellig, men nå om dagen må ting gjøres når det kjennes greit ut. Det gjorde det så da tok jeg et par skap når jeg først hadde arbeidslyst.

Nå skal Pontus og jeg straks på playdate med Anne-Grete og Frida. Så skal Hege, Andreas, Silje, Kristian og jeg på kosetur til Munkholmen. Håper bare at været holder nå….

 

Hverdagsliv!

Pensjonisten og jeg sitter på frokostplassen slik vi gjør de fleste morgener. Vi har det hverdagslig og koselig, pensjonisten leser fra nettavisene til meg, en busssjåfør har sovnet mange ganger med en buss full av pasasjerer, det er flom i Bulgaria og uvær på Støren, det skal bli mindre kos i juni på skolene, Belgia og Russland spiller kamp i kveld. Jarle er flink til å opdatere seg og får med seg mye mere enn meg. Jeg hører etter med det ene øret og sparer det andre til mine egne ting. Jeg leter etter fatbrødoppskrifter. Det skal bli flatbrød i løpet av dagen. Ute pøser det ned så der har jeg ingen ting å gjøre enda. 

Pontus kommer hjem i kveld, vi savner han masse, men har hørt fra passeren at han har det bra. I går fikk han sitt første certifikat på utstillingen og visstnok veldig bra bedømmelse. Nå er jeg stolt som eier, men som matmor er jeg bare glad han kommer hjem igjen.