Kjærlighet gjør blind!

Jeg er glad for at Bølla sanket flest stemmer under «hvem er finest» i går. Så vet jeg at jeg har en søt hund. Da pensjonisten og jeg var rimelig nygift hadde vi en blandingshund som het Toya. Den kom til oss bare fem uker gammel og vi syntes hun var så søt. Vi hadde den i over 11 år før en dame sa at det var den styggeste hunden hun hadde sett. Et godt eksempel på at kjærlighet gjør blind. I mitt hjerte fortsatte hun å være søt så lenge hun levde. Herlige stygge Toya…matmors lille hjerte. Søteste av alle søte.

Min mor brukte å fortelle en historie fra da min søster var baby og lå i vogna. En annen dame med barnevogn tittet opp i vognen og sa “hun var da søt hun der også» der har du morshjertet ,andre unger kan være søte….de også. Men der kjærligheten er der er også hjertet. Er der en skavank eller to så gjør det ingenting..kjærligheten til de som er dine er uforbeholden og veldig ekte.

I dag er vi ikke særlig søte her oppe, det regner, men Bølla må på tur og da må en av oss også. Nå er han endelig smittefri etter et lite snev av kennelhoste så da skal Pontur og jeg møte Anne-Grete og Frida. Så finner vi vel på noe resten av dagen. 

 

Årets første!

Noen har tatt en time fra meg i natt. Blir jo helt døgnvill når man skal flytte frem og tilbake på klokken. Plutselig er ikke klokka ti slik det kjennes ut på kroppen, men en hel time lengre opp mot svingen. Jeg har lyst til å ta frem sykkelen og ta årets første sykkeltur i dag. Hadde vært fint å kommet seg litt ut, kanskje ned mot den siden av byen der våren har kommet lengst. Her er stor forskjell fra Ladesiden og her mot Heimdal, så når snøen ligger her enda er det bart på den andre siden. 

Så nærmer vi oss hyttesessongen. Om været holder drar vi på hytta på onsdag neste uke. Har litt maling og slikt  å gjøre i anekset og håper å være klar til påske. Nå er det helt tomt så det skal gå greit. Blir det fint kan vi også få båten ut å kanskje ta opp en sei eller to. Hyse hadde vel heller ikke vært å forakte, slik at vi fikk laget opp litt fiskmat. 

Tror nesten jeg tar den sykkelturen jeg. Litt frisk luft er ikke å forakte.

Nå ja…..

Nå er snart lederkampen i SP over og vi kan belage oss på en i AP ettersom Jens skal ut i verden for å lede NATO. Nå trodde jeg at det var naturlig at nestleder rykket opp inntil et nytt landsmøte, men så enkelt er det vist ikke. Man må ha et ekstraordinært landsmøte for å finne en ny leder. Her går det fort i svingene så det gjelder å følge med selv for en som etter hvert har senket skuldrene og engentlig ike tar det så tungt lengre . Man har jo likevel sine favoritter også i de partiene man ikke hører til i. Det er ikke alltid man er like real når vervene skal fordeles, det kunne jeg nok ha sagt mye om. Det er ikke noe problem at folk melder sin interesse, men det bør gå realt for seg. Rett er rett og galt er galt og de fleste av oss vet forskjellen og er i stand til å handle deretter. 

Ellers har vi vesignet med et fint vårvær her i trøndelagen. Jeg skal til byen for å kjøpe mere garn. Kan ikke være uten strikketøy da kommer rastløsheten og tar meg. Nå skal jeg bli gammeltante til tre gutter i løpet av året så det skal ikke bli alt for vanskelig å finne på noe. Litt babystørrelser kan vel passe fint nå. Restegarnpleddet jeg holder på med må taes i små posjoner, det er stort og tungt så skuldrene har ikke så alt for godt av det. 

 

 

Man kan jo være litt glad…..

Det å klage litt hver dag skal etter sigende være bra, men i dag tenker jeg at jeg har veldig lite å klage på. Solen skinner ute, det er fin musikk på radioen, dagens første kaffe smaker utmerket, genseren jeg strikker på er snart ferdig, jeg har kjøpt  siste nummer av Kreative Kvinner, pensjonisten Bølla og jeg skal ut å gå tur, leiligheten er nyvasket, jeg skal bake rundstykker til lunsjen. Livet er ikke så verst akkurat  nå i dag.

 

 

 

 

Nå vil jeg ha..medisin medisin medisin med det samme. Jeg vil bli bra…..

Solen skinner, himmelen er knall blå så alt tegner til å bli en fin dag. Nå skal jeg ikke skryte mye av temperaturen, men regner med at den kryper litt lengre opp utover dagen. Pensjonisten og jeg har skumle planer. Vi skal måkke unna lorten i leiligheten og så skal vi ta bussen ned til byen og se hva den har å by på.  Det er egnetlig veldig koselig å ha Jarle hjemme om dagene, vi hjelpes at med det som må gjøres, tar et ekstra tak når det er påkrevet og har enda masse tid til å gjøre våre egne saker. I dag er jeg inspirert av alle som holder på med å så uteplanter til sommeren. Jeg bor i blokk og har ikke noe så fint som et drivhus, men tenkte å låne et par vindusposter så da begrenser det seg selv. Jeg er glad i blomster og liker å holde på med dem, men grønne fingre hadde de ikke mye igjen av da jeg ble født, så det er ikke alltid det blir slik jeg vil. 

Pontus som går på medisin for tiden nyter de ekstra godbitene som medisinen blir pakket inn i. Nå lukter han veldig på hver eneste bit…medisinen smaker ikke godt selv pakket inn i leverpostei. Han må få noen uten medisin først så må medisnen deles inn i små biter som pakkes godt inn i leverposteien. Får han den minste mistanke om noe muffins fnyser han i nesen og går sin vei. Her skal det ikke taes medisin nei. Og er skla det ikke spises om det smaker vondt. Heldigvis er det bare to dager igjen så er alt tilbake til normalen. 

 

Flettet armbånd og trønderfavoritter.

Det begynner å ligne på vår ute selv om vi har en del snø enda. Natta er kald nok, men litt ut på dagen greier solen og varme opp og det er fint ute. Nå gjelder det å få med seg litt d-vitaminer etter en lang vinter så i går var vi ute å gikk i nesten to timer . Kroppen er stiv og vond, men mosjon må man ha om det ryk eller fyk. Er foresten henvist til raumalog og røntgen, men hva det skal gjøre fra eller til vet ikke jeg. Så skal jeg en ny runde med spyttkjertlene  og ta koloskopi igjen. Det virker som en evig runde med leger, spesialister, når man endelig er ferrdig med en runde er det påen igjen med en ny. 

I formiddag skal jeg ta det litt med ro, må en tur på apotek og bank, men ellers skal jeg få fikset flettearmåndene mine, de trenger lås og endestykker. Jeg spiller CDén med trønderfavoritter og så ligger noen flere klar på vent. Musikk er ikke det verste jeg vet.

 

Kennelhoste.

Målet fra bowlingen var å få over 100 poeng på to runder. Det greide jeg med god margin og var veldig for nøyd med meg selv. Neste gang skal jeg heve lista litt høyere, men det er lett å få nye rekorder når man har lite å skryte på seg fra før. Moro var det i alle fall.

Bølla derimot har det ikke like morsomt, det var som vi fryktet kennelhoste han hadde, men på et veldig tidlig stadie. Ble mistenksom straks han begynte å kremte og hoste fordi jeg viste at det var andre tilfeller her rundt der vi bor. Veterinæren bekreftet at det var mange tilfeller nå så han syntes det var bra vi kom tidlig nok til å kunne unngå å smitte flere. Nå må han spise medisin noen dager og unngå kontakt med andre hunder. Nå har han sluttet å hoste allerede, men liker godt den oppmerksomheten som blir han til del og den har han ikke lyst til å miste bare fordi han er i bedre form.

I dag tenkte vi å gå oss tur i finværet. Må ah litt garn så vi kan gå til City Syd som er et bra stykke oppe i veien her. Men litt mosjon skader sikkert ikke etter et par stilledager.