En slutt og en begynnelse!

Så er vi kommet så langt på kalenderen at alle dagene er krysset av og man skal snart begynne på et nytt år. Det sises at det første tegnet på alderdom er at man ser mere bakover enn forover…så det skal jeg ikke gjøre, men det er nå likevel greit å mimre litte bitte granne. Så hvordan har året vært? Har jeg fått gjort det jeg skulle gjøre, har jeg fått optimalt ut av de dagene som kom og gikk? Det jeg i alle fall kan oppsumere er at de gode dagene endelig har veiet mere en de som har vært tøffe. Så kan man vel ikke leve uten at det er noen skarpe stener i skoen. Men det går an å ta skoen av riste ut stenene og så gå videre. 

Har jeg så noen nyttårsforsetter for det året som snart er i gang. Egentlig ikke, annet enn det som ligger opp i dagen og som alltid vil være et mål. Få mest mulig ut av dagene, kanskje bli litt bedre på å ikke fylle på for mye med oppgaver og aktiviteter. Kanskje suge litt mere forsiktig på dropset så det varer lengre. 

Med dette vil jeg ønske alle mine bloggvenner et godt nytt år. Må alle  drømmer gå i oppfyllelse.

Hallo i stua!

I dag er jeg opp i det jeg kaller “rett tid” . Etter å ha sovet bort litt for mange timer nå i julen er jeg bestemt på å komme meg opp og få full utbytte av dagene igjen. Ute er det helt svart enda, men om litt skal jeg ut på dagens første luftetur. Noen ganger når jeg går slik tidlig morgen eller sen kveld når ingen andre er ute kan jeg få den alene i verden følelsen. Slik var det i går kveld. En merkelig sår og ensom følelse, men likevel litt god. En følelse det er bortimot umulig å beskrive med ord. Den bare er der.

I natt drømte jeg at jeg var på åpningen av et nytt ferjesamband. Jeg satt i komiteen som forberede denne saken og det var jomfruturen. Underveis fikk en av de inviterte gjestene hjerteproblemmer, men vi kunne ikke finne medisinskapet. Like før vi skulle gå i land var vesken min sporløs borte. Jeg har noen merkelige drømmer imellom. Underbevistheten har noen rare vendinger i blandt. Jeg har vel aldri hatt noe annet med ferjer enn som passasjer. Så hvor kommer slikt i fra?

Litt senere  dag kommer min sønn Pål og hans familie til middag, men først har jeg et par ærender i byen. Det blir sikkert en fin dag……..

På tur i Trondheim.

 

En bit av Bakkalndet..

 

                                                                                                   Pappenheim.

 

Bryggerekken…

 

                                                                                                   Lille trehuset på Bakklandet og Brinken i bakgrunnen

 

Mange koselige butikker på Bakklandet

 

 

 

    Et av galleriene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Solsiden.

 

En av byens sykkeltellere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs elva.

 

 

Ravnkloa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                       Stifsgården..Nordens største trebygning.

 

 

Boliglaget har gått over til pepperkakehus.

 

 

 

Losjen og Vår frue kirke.

 

                                                                                                  Bryggene fra bysiden.


 

 

                                                                                                   Verdensberømt sykkelheis Trampe…

 

 

På Kristiansund festning. I dette huset bodde jeg som barn…

 

 

 

 

Munkholmen.

                             
Utsikt fra festningen.

 

 

Nå er det blitt nok!

Nå begynner jeg å ha fått nok av fet mat og stillesitting og vil ut å gjøre noe koselig. Jeg har sovetr for lenge i dag noe som slettes ikke er godt så det er det også slutt med nå.  I dag blir det derfor tur på hjertepromenaden langs Nidelven og til Bakklandet. En av mine favorittturen om våren, men været er jo nesten som vår så det får duge, Tenkte å ta med Nikonen å ta noen bilder så det skulle ikke forun dre meg om noen av dem dukket opp her etter hvert. 

Jeg kan desverre ikke skryte på meg mange timer på et treningstudio, men en rimelig bra mosjonist det er jeg nok. Jeg liker å gå tur, liker å være ute og får jeg ikke min daglige dose så er ikke dagen bra.  Jeg er av dem som liker hverdager best i lengden og det er jo bra med tanke på at det er veldig mange av dem. 

Stakkar Pontus!

Vi har kommet til fjerdejuledag og vi har enda ikke spist julemiddag hjemme. I går var det familieselskap i et lokale rett her oppe. Da var det middag, gang rundt juletreet, julenisse, gavelek og det som ellers hører med i et slikt selskap. I dag kommer Hege, Bjørnar og barna på laksemiddag. Laksen er selvfisket i sommer og har ligget på vent i fryseren til nå. Ikke akkurat julemat, men dog middag blir det vel. 

Husets firbenting er masete for tiden. Han går rundt og sutrer begredelig, så fælt som han har det skulle ikke vært lov. Han trenger å få springe av seg litt energi sammen med andre hunder. Så er det også løpetid i nabolaget noe som ikke gjør saken bedre.  Akkurat nå hyler han i vilden sky mens Jarle klipper klør. Høres ut som om noen prøver å ta livet av han, mens det egentlig ikke er verre enn å klippe negler. 

Apropo negler så fikk jeg gavekort på manikyr og shellalkk i julegave av min datter og svigersønn. Så nå blir det fine negler en gang på nyåret. 

 

 

Så er det familieselskap!

I dag skal vi ha familiejuleselskap slik  vi alltid har hatt. Det er det første året uten pappa så akkurat det blir nok litt vanskelig. Vanskelig nok til at jeg var litt i tvil om hele greia. Så er en bror for tiden bosatt i Frankrike og alle hans fem barn er der på juleferie. En annen bror har flyttet til Oslo og hans tre barn er der. Da gjenstår vi tre søstre og vår familie så vi blir 28 stykker om alle kommer. En bra gjeng det også, men vi kommer nok til å savne alle de som ikke er der. 

Det er blitt tradisjon med gavelek i dette selskapet. Da har alle med sin egen gave og så spiller vi terning om pakkene. Hver gang man får seks på terningen får man velge en pakke, først mens alle er pakket inn så pakkes alle ut og man spiller terning i for eksempel ti minutter. Da kan man ta gaver fra hverandre og de du sitter igjen med når ti minutter er gått er dine til odel og eie. 

Gang rundt juletreet er naturlig nok obligatorisk. Men aller viktigst er det å være sammen, treffe alle de man ikke ser til daglig, men som er nær familie. Spise sammen. bli oppdatert på nye familiemedlemmer. Jeg vet at noen er på gang nå også, familien blir stadig større og hver eneste en som bli født inn i familien er like viktig og veldig velkommen. 

2. juledag!

Så er vi allerede langt inne i julen og både julaften og 1. juledag er historie. Vi har hatt et par fine dager i selskap med Hege, Bjørnar, Eli, Jarle og barna. Vi spiste middag sammen med dem både på julaften og i går.  Janne og Eli vartet opp med ekte svensk julemat. . Da er det sild, juleskinke og kjøttboller. Må få lov å si at Hege har fått en fin svigerfamilie. 

I går formiddag var vi tre søstrene samlet sammen med ektemenn hos Tone og Odd hvor vi spiste lunsj og spilte lagyatzy. Gjett hvem som tok storeslem der? 

Nå i dag trenger vi litt frisk luft og mosjon etter all stillesitting og feit julemat. Så når klokka får flyttet seg litt lengre ut på formiddagen skal vi ut på tur. Det har vært litt dårlig føre noen dager, men ut skal jeg om det ryk eller fyk. Kjenner at det ville gjøre meg godt nå. Så skal vi spise pinnekjøtt her hjemme i dag og da er det bare pensjonisten og meg samt lille Bølle som nok også vil kunne få smake av julematen. 

Ute er det fortsatt stille, så stille som det blir litt tidlig på en helligdag i julen. 

Endelig er vi der!

Så er vi endelig her. Dagen med stor D, den vi alle har forberedt nå i lang tid. Nå skal vi spise frokost hos min søster og svoger før vi drar sammen på kirkegården for å pynte på våre foreldres grav. Det er en egen stemning der på lillejulaften og julaften med masse folk og alle lysene som er tent bortover hele den store kirkegården. Min mor var fru jul her self, ingen ting var overlatt til tilfeldighetene. Alle skulle ha flotte julegaver, gjerne noe hun hadde laget selv og helst flere til hver. Med 5 barn og svigerbarn samt 17 barnebarn var det jo en bragd i seg selv. Alle syv sortene var på plass i kakeboksene og huset bugnet av selvlagede nisser. 

I dag fikk jeg hyggelig melding fra min guddatter Ingrid med bilde av en splitter ny flott forlovelsesring. Kjærlighet er alltid noe som er verdt og feire. Det å love hverandre fremtiden er et stort løfte, men også et løfte fullt av tro og håp om en felleskap og kjærlighet. Gudmorhjertet er der for dem begge og slik jeg kjenner Ingrid tar hun alt slik på alvor og legger hele hjertet i det.

Så når kvelden kommer er det middag hos Hege og Bjørnar sammen med Bjørnars mor og hennes mann. Regner med at tre små der i huset er rimelig spent nå. Gleder meg i alle fall til å feire jul sammen med dem. 

Så vil jeg ønske alle mine bloggvenner og lesere en riktig god jul. Vi blogges………

Lillejuaften….

I dag gjenstår bare å sette siste hånd på verket, slik som å pynte juletre og pusse litt på det som alt er pusset. Så skal vi lage litt aspic og handle noe småtteri før vi drar på kirkegården hvor mine besteforeldre og onkel ligger. Så blir det en kirkegård på andre enden av byen i morgen. Det er en egen stemning på kirkegårdene disse to dagene, lys over alt og masse mennesker. Og så er det godt å huske de som ikke lengre er slike dager hvor man savner dem aller mest. Så er det tradisjon hos oss at på lillejulaften sitter vi å ser på kvelden før kvelden, tar oss et lite glass likør til kvelden og nyter tingens tilstand. 

Det er så koselig med alle nisssene, englene, juletreet og alle lysene. Og det er så godt å sitte der å nyte av det man har brukt tid på å forberede.