Wamp…yes…..

Nå har vi funnet frem lillaløperne og adventstaken og er klar for adventstid. Jeg har til og med pakket inn de første julegavene i dag noe som nok ikke er akkurat normalen her i huset. Om en times tid skal vi til Orkanger for å møte Gullbjørg og Per på julemessen der. Så skal en ting jeg har gledet meg til lenge skje i kveld..nemlig konsert med Wamp. Helt siden jeg hørte liten fugl første gang har jeg vært en av den menigheten. Billettene fikk jeg av to av mine søsken i bursdagsgave sammen med cdén. Så fikk jeg også konsertbilletter til Stephen Brandt-Hansens julekonsert den 14. desember. Heldige meg.

Jarle hadde sin siste arbeidsdag i går og kom lykkelig hjem i trygg forvisning om at det endelig er slutt på å stresse ut tidlig på morgenen. Nå kommer belønningen for veldig mange år i arbeidslivet og man kan ta livet litt mer med ro. Og i kveld skal han få være med på konsert…..

 

 

 

 

I dag!

Ute er det i ferd med å bli lyst, eller i alle f all så lyst det blir nå i slutten av november. Nå er det ikke lengre mange timer med dagslys lengre. Likevel liker jeg denne tiden før jul. For meg er det nesten like bra som selve julen. På søndag tennes julegrana utenfor her og da begynner det å krible godt inne i brystet. Jeg liker adventssysslene, bake, vaske alle de tradisjonelle tingene, juleverksted og ikke minst alle de gode luktene i huset. Forventningene til det som skal komme er vel ikke helt det samme som det var da jeg var barn, men dog. 

Nå er jeg i alle fall ferdig med å pakke inn 96 små pakker til mine fire barnebarns adventskalendre. Phhh litt av en jobb, ikke minst å finne nok småting til alle. Men moro likevel, jeg håper bare de kan føle noe av det vi følte i denne tiden da vi var barn. Nå hadde ikke jeg adventskalender, i alle fall ikke det jeg kan huske, men alt det andre. 1. søndag i advent var vi alltid i byen for å se den store grana bli tent. Da var det tykt med folk som sang og koste seg. Så var det å gå rundt å se juleutstillingene i butikkvinduene. 

I dag er jeg litt sen i avtrekkeren, jeg unner meg en ekstra kopp kaffe før Pontus og jeg skal ut på dagens første tur. Men nå skal det straks bli…..

Uff så trist……

I dag er vi alle preget av saken med barnet som døde i Vanvikan i går. Vi vet vel ikke helt hva som har skjedd, men det kan vel virke som om det ikke er et naturlig dødsfall ettersom barnets far er siktet. Uansett er det en trist sak for alle når et lite barn dør. Det blir så meningsløst på en måte og veldig trist for alle ikke minst foreldrene. 

Ute er det mørkt enda og det er enda en stund før det blir dagslys. Det regner…eller en litt bedre beskrivelse er at det dundrer ned. Dagene er korte nå så det gjelder å komme seg ut litt før mørket igjen senker seg tidlig på ettermiddagen. Inne gjelder det å finne den gode forvinterstemningen. Levende lys og litt fin musikk fikser den saken. 

I kveld er vi invitert på kaffe hos Anne- Lise og Kalle. De har besøk av datteren Tove og hennes lille sønn Tobias som bor i Ålesund. Den gutten er et fyrverkeri av godt humør og tiltakslyst…. enda ikke fylt ett år, men kommer seg frem over alt. Ingen trenger håndarbeide med han i huset. Lille søten…hvem kan vel ønske å skade han…….

 

Ro og hygge i heimen!

Så er freden senket seg i hjemmet igjen etter at tre av barnebarna har vært på middag. Levende lys på bordet og nykokt kaffe i kruset gjør ikke saken verre. I formiddag har jeg vært på besøk hos Anne-Grete. Hun disket opp med varme rundstykker med godt pålegg og så hadde jeg ingen ting å klage på der heller. Når alt dette er sagt så regner det eller rettere sagt det øser ned, men det gjør jo ingen ting her inne. Når jeg vel og vakkert har svelget kaffen min skal jeg strikke enda en engel. Denne skal loddes ut så da må det være på tide med en til eget bruk. 

Lille Bølla har koet seg sammen ved siden av meg i sofaen og slapper av etter besøket. Han har et lite koselam som han bruker som hodepute. Egentlig litt søtt da. 

 

Gutta boys tar en strekke på sofaen

 

 

Mens Silje hjelper mormor.

 

 

 

 

Dumlekake i dag!

I år er jeg tidlig ute med julegavene. Så tidlig at jeg ikke ligner på meg selv ettersom jeg er av dem som kjøper kjole samme dagen som selskapet er, pynter kaken en halv time før gjestene kommer og så videre. Likevel greier jeg stort sett å være klar med alt. I alle de årene jeg var i arbeid måtte det være en viss form for disiplin om man skule få ting gort. Da var det delmål og realistiske oppgaver hver dag. Med baktanken at så lenge det går fremover kommer man frem til slutt. Nå høres kanskje dette ut som en tålmodig person, men det er det nok ikke. Begynner jeg med noe skulle det helst vært ferdig i går. 

Ute er det mørkt enda, men her inne er det lyst og trivelig. Gubben har fødselsdag i dag så i går bakte jeg dumlekake etter hans eget ønske. Nå er han inne i sin siste uke i arbeid og går av som AFP pensjonist fra og med 1.desember. Nå er det nok slik av man ved alle milepæler tenker litt på det som har vært. Tiden går så fort så selv om man ikke henger seg for mye opp i det som har vært så er det med oss og den vekten blir naturlig nok større etter vært som man får mere å bære på. 

Nå skal lille Bølle og jeg snart kle på oss og gå ut i novemberdagen for å møte våre luftevenner. Litt mosjon for han og litt mosjon for meg. Perfekt…….

Gullet skal hjem til Trondheim eller var det Molde!

Rosenborg tapte cupfinalen i går, men jeg sturer ikke av den grunn. På forsiden av Adresseavisa står det med krigstyper “Ydmykelsen”  Leser man videre blir de stakkarne som har gjort feil hengt ut. Men er det ikke slik i fotball at noen må gjøre noe bra og andre noe dårlig for at det skal bli mål? Ydmyket er et sterkt ord og jeg ville ikke ha hengt det på de stakkar spillerne som sikkert er skuffet nok fra før over tapet. Foresten så er vel ikke akkurat andre plass noe stort nederlag. Jeg likte foresten suportersangen som ble skrevet av Dag Ingebrigtsen, den var i alle fall best. “Gullet skal hjem til Trondheim” eller kanskje det var Molde. 

I dag snør det her, men det er meldt finvær sies det så den forsvinner vel snart igjen. Når det først er vinter kan det jo godt være littt snø synes nå jeg, men jeg har vel ingen stemme i den saken. Nå skal Bølla og jeg snart ut i snøværet og møte Frida og Anne-Grete, Linda er på ferie så det blir vel en litt annen kveldstur i kveld. Så skal jeg bake fødselsdagskake til snille mannen som fyller år i morgen. 

På besøk hos Bibi og Tor!

Jeg hadde en veldig hyggelig kveld sammen med blogg venninde Bibi, hennes mann Tor og to av hennes venninder. Det ble mye spøk og latter, god mat og så stilte de opp med   sang og musikk. Nå er jeg glad for å ha blitt kjent med en slik koselig, kreativ dame. Livet gir oss mange gaver og de aller beste er de menneskene du har i livet ditt.  

De fem-seks milene hjem i natt derimot var noe helt annet. Det snødde tett og sidelengs samtidig med at det var mye snø i veien og nullføre. Må innrømme at jeg var rimelig lettet da jeg parkerte bilen i garasjen.