Tidlig morgen!

I dag er fruen tidlig oppe og i fult driv. Tre dager nå er avsatt for å sitte som meddommer i Trondheim Tingrett. Nå er det lenge siden sist ettersom jeg bare har en rettsinnstans igjen og det er egentlig en bra ting av forskjellige grunner. Når nå denne uken nærmer sge slutten skal vi reise til Malorca så det henger en liten gulerot der fremme. 

Pontus forstår lite nå. Han sitter her og ser på meg som om han lurer på hva det er som foregår ettersom vi starter opp såpass tidlig i dag. Nå skal han også få turen sin før jeg drar så blir vel han fornøyd en tid. Men aller først skal jeg nyte de siste dråpene i kaffekruset. Ha en fin dag…..

For en fin dag!

For en høst vi har hatt så langt og for en fin helg på hytta. På hjemvei nå over fjellet var hele området en symforni av de aller vakreste høstfargene, man kunne sikkert sittet der en stund uten å bli lei av det synet. Nå har vi hatt en rolig helg på hytta, bare sullet med vårt , hatt litt besøk og spist mye god mat. I dag dro vi tidlig ettersom vi var invitert på kaffe hos min svigerinne Dorthea. Vi hadde et par  koselige timer der før vi kjørte videre hjem. 

I morgen, tirsdag og onsdag skal jeg være meddommer i en sivil sak i Trondheim Tingrett. Blir nok litt tøft det denne gangen delvis på grunn av min egen helse og delvis på grunn av at det er en vanskelig sak. Men tre dager går fort unna og så er det gjort. Har en passe stor bunke med dokumenter som må leses gjennom i kveld slik at man er litt forberedt. Har heldigvis gått gjennom det halve så det er overkommelig. Nå har jeg lest min del av dokumenter gjennom livet etter veldig mange rettsaker og veldig mange egne saker som organisasjonsekretær i en fagforening og to perioder i Trondheim Bystyre, men det virker som det er verre å komme gjennom dem nå, tror det har  litt med konsentrasjonen å gjøre. Man er ikke helt det man var for å si det slik, men forhåpentligvis er ikke forfallet kommet lengre enn at man kan gjøre sin borgerplikt en stund enda. 

Nå skla vi spise en veldig enkel middag og så må jeg vel bare begynne å virke….

Hyttetur i helgen:

Jeg overlevde den ordilen det er å gå til tannlegen. Sant og si var det ikke mye å klage om, men det gjør jeg likevel, jeg kan ikke fradra å gå til tannlegen. Når man så endelig er ferdig så må man betale og betale godt. Ikke noe hyggelig det heller.

I dag har jeg vært i byen sammen med Tone og Anne, vært på Jordbærpikene for å drikke kaffe og ellers bare gått å surret. Min niese skal giftes neste hel så jeg fikk sendt gaven hennes med Tone som skal til Sarpsborg i bryllup. Ettersom vi skal til syden så måtte vi melde forfall desverre. Skulle gjerne vært der sammen med dem, men denne gangen gikk det ikke. 

Nå pakker vi for å kjøre til hytta. Blir vel en av de siste turene denne sessongen så vi får prøve å nyte den så godt vi kan. 

Uff da!

Det er tidlig morgen for en som liker å sitte oppe om natten, men jag skal til tannlegen så da er det bare å komme seg opp, manne seg opp og prøve å overbevise meg selv om at tannleger er hyggelige folk. På det tannlegekontoret jeg går nå er det som en fabrikk hvor pasientene sitter på et rullebånd som går gjennom kontorene…. slipper av pasienten hos en av de mange tannlegene …..blir skjekket… settes på rullebåndet ut i resepsjonen hvor man betaler…i dyre dommer,, før man settes ned og sendes ut. Her er mange unge tannleger og alle er støpt i samme formen. Ikke mye lik min første tannlege som var av den gamle skolen. Der fikk du solbriller for å spare øynene for lyset, mens han og hans kone som  var assistent kranglet om det som de kunne krangle om. Nå er de pensjonerte begge to desverre. 

Da var det nok mye koseligere i går med tre av våre tre friske fine barnebarn. Vi spiser sammen..prater mye…ligger på senga og forteller eventyr, jeg elsker å gjøre barneøynene store og undrende og gjøre disse dagene glade og hyggelige. Så den optimale treat, barnehendene rundt halsen og en herlig kos eller tre.  Midt oppe i skokken krever Pontus sin plass, der ungene er der er han og deler ut nuss i hytt og pine, så når ungene er vel hjemme hos sine og freden har senket seg i det svaneske hus da slukner den lille herren og lar oss i fred resten av kvelden. 

ER det ondskap?

Man kan undre seg over mange ting her i livet og mye kan være vanskelig å forstå. All verdens ondskap er noe av det jeg undres mest på. Ta saken i Kenya nå, hva er det som trigger noen til å gå inn i et kjøpesenter og drepe helt vilkårlig mennesker de ikke kjenner. Hvor kommer den ideen fra å gå ut på gata å skyte en trettenåring man treffer tilfeldig på gata, eller voldta og drepe en 16 – åring. Er noen mennesker født slik eller opplever de ting som gjør dem vonde eller syke? De fleste av oss kan heldigvis styre de følelsene som kan ha negative konsekvenser. Men kunne vi forstå mere av det andre kunne kanskje mye ondt være unngått. 

I dag skal Anne og jeg på dametreff i byen og så er det selfølgelig pannekakedag med de tre yngste barnebarna, men minus pannekaker i dag. Nå er det den obligatoriske morgenturen med lille bølle først og så er jeg igang med dagen. 

Ha en fin dag!

OK……

En dag var det full sommer og den neste var det høst med vind og regn. Men jeg klager ikke …ikke den første uken i alle fall for maken til fint vær som vi har hatt i sensommer og tidlig høst kan jeg nesten ikke huske. Nå er man ikke trønder om man ikke har noe å si om været, helst noe negativt, men det skal jeg som sagt ikke gjøre.

 I dag skal jeg til dyrlegen for å få pass til Pontus. Han trenger det nå ettersom han skal til Sundsvall på utstilling med oppdretteren om 14 dager. Passer egentlig godt det for da er vi i syden. Gudsønn Hans Jørgen skal passe han fra lørdag til torsdag og så tar Vibeke oppdretter over og tar han med til Sverge. Gruer litt til å dra fra han ettersom det er første gangen, men håper det går bra. 

I dag er Pontus og jeg tidlig opp ettersom det har vært dårlig med søvn i natt. Sykdommen har blusset opp og jeg har ganske mye vondt for tiden. Prøver å ikke tenke på det, være som strutsen og stikke hodet i sanden om jeg ikke tenker på det så finnes det ikke taktikk, men må vel innrømme at jeg ikke helt har lyktes med det den siste tiden. Men snart skal vi ut på tur og møte våre turvenner Anne-Grete og Frida som er et heller nytt bekjentskap, men veldig hyggelig. Så blir vel sikkert også denne dagen bra….

Det er plassmangel!

Ikke før hadde jeg priset ferdig det fine høstværet begynte det å regne. I natt og i morges har det øset ned, men akkurat nå er det oppholdsvær og jeg skal lure meg ut med Pontus før det begynner på igjen. Litt frisk luft er greit uansett hvordan det ser ut mener nå jeg. 

I går var Jarle og jeg på bytur, koste oss stort, var innom en del av mine yndlingsgallerier, men nøyde oss med å se. Det begynner å skorte på plassen slik at om noe skal inn nå må noe annet ut og jeg har ingen ting som jeg kan kvitte meg med.  Ellers er jeg ikek redd for å kvitte meg med ting jeg ikke har bruk for, men nå har jeg bruk for alt. 

Jeg liker også å gå i husflidforetninger om ikke annet enn for å få litt insperasjon. 

Det er så fint!

Så våknet vi opp til en ny fin høstdag her i vakre Trondheim. Solen skinner fra skyfri himmel, men temperaturen begynner så smått å krype ned mot høst. Hittil har vi hatt en noe uvanlig sensommer og høst med masse varme og lite regn. Ikke for at det er negativt,  vi tar i mot og bukker og neier. Det hjelper litt å ha fått med seg litt av dette før vinteren slår til. Alt blir så fint når solen skinner, selv det som ellers er grått og trist. 

I dag skal Jarle og jeg være litt urbane og dra på formiddagstur til byen. Vi gjør ofte det når vi ikke er på hytta, vi liker begge å komme litt ut blandt folk og bare kose oss i folkevrimmelen, ta en kopp kaffe og bare være til. Så er jo jeg av de som liker å gå litt å se i butikkene så da blir alt bra så langt.