Det øser ned!

“Det er bra det er tak på husan”sier Jarle når det regner slik som nå. Det er godt å ligge her på hytta å høre regnet trommer på taket. Lå våken i natt og hørte på…… trommingen bysset meg i søvn og jeg sov deilig avslappet slik man gjør når in gen forventer noe av deg og du kan nyte livet fri for alle  krav som livet stiller ellers.  Nå er det sagt at regnet skal slutte en gang så vi forventer oss finvær rimelig snart igjen og da er det ikke så farlig. 

I dag skal vi på bytur, har noen ærender å gjøre og så skal vi hente post hjemme. I kveld kjører vi utover igjen regner det får man finne på noe inne. Canal Digital har sendt oss det vi håper skal få Tven i gang igjen. Har vært uten nå en måneds tid og selv om den ikke er særlig savnet enda hadde det vært fint å ha den i orden om regnet fortsetter noen dager. 

Pontus har det fint her ute, han går ut og inn som han vil, men holder seg ved hytta. Må bare huske på å se litt etter han i tilfelle han kommer på at han skal ut på eventyr. Gutten er en liten kjælegris og vil helst ikke ut i regnet, men skal man unngå skvetter inne må man så da så……….

Herlighet!

Morgenkaffen er fortært, yatzyen vil jeg helst ikke snakke om, det er litt overskyet, men varmt og man har ikke mye å klage på. Jeg hører hakkespetten hakker på en stolpe rett her borte, merkelig nok er han stadig der å prøver seg selv om den ikke  får det til. Ikke særlig smart den hakkespetten eller kanskje han har en god grunn…hva vet vel jeg.

Her skulle vært gjort en god del, men det hadde nok vært snarere å rive ruklet og bygge det opp så vi nøyer oss med å ta det som er mest nødvendig og så får det være som det er. Snart skal vi kjøre til søppeltømmingen med gammelt rask etter folket i anekset. Blir vist aldri slutt på ting og tang der som ingen med vettet i behold vil spare på. 

I morgen må vi en snartur til byen, mend et blir frem og tilbake samme dagen. Bare hente en pakke fra Canal digital (blir kanskje TV nå) og hente post og slikt. Livet ved sjøen kan anbefales. Vi nyter dagene og bygger opp d-vitaminer til å tære på i vinter. 

 

29.07.2013

I dag har vi vært i Kristiansund for å shoppe litt og kjøpe klippfisk. Nå er fryseren fylt opp og et bra stykke ligger i vann og skal bli Bacalao på onsdagen. Vi hadde egentlig tenkt å være en stund, men det var varmt og da lengtet vi tilbake til hytta og roen her ute. Jeg har en yndlingsbutikk i Kristiansund som heter Grotten. Jeg er ikke ofte i Kristiansund, men når jeg er der må jeg innom Grotten og sannelig hadde de ikke noe som passet meg i dag også….hmmmmm og så et fint smykke fra gullsmeden og da er fruen fornøyd med dagen. 

Nå skal vi grille grillskiver og så ha frityrsteke poteter og litt blomkål til. Livet er slettes ikke så ille akkurat nå.Solen skinner, sjøen og himmelen er blå, mat er på gang og lommeboken er tom. Akkurat slik man bør ha det. 

Litt bortskjemt…..

I går kveld fikk vi en ordentlig regnbyge og trodde at nå ….nå var godværet over for denne gangen. Det er alt for ofte slik her i trøndelag at det holder ikke med en skikkelig rotbøye, men det regner i flere dager. Men i dag er det sol og blå himmel igjen og alt er bare fryd og gammen. Jarle er ferdig med gjerdet bak blomsterbedet..så er det også i boks. Trenger bare litt maling, men det må vente til neste år. 

Litt ut på ettermiddagen skal vi besøke min svigerinne som bor et par tre mil her i fra. Men til så lenge tenkte jeg å sitte her og gjøre ingenting eller bare strikke litt. I løpet av disse dagene har jeg strikket vinheks til Anne-Lise, heklet et par grytekluter til Karen og er i gang med mønstrede sokker til min niese Mette. Det går ikke fort for å si det som det er, jeg er ikke særlig vant til å strikke mønster, men gøy er det. Nå har jeg strikket fire par så litt blir det da. Litt stolt av meg selv da…..selv om selvskryt er vel egentlig ikke særlig foryndene så man burde la det være. 

Vi spiller scrabbel på kveldene, TVén har klikket og vært ute av drift en måneds tid og da må man finne på noe annet. Det samme skjedde med en kollega av min mann. I mangel på TV ble han ble sittende å prate og da han skulle fortelle dette på jobb i lunsjen sa han at “det var da ei trivelig kjerring det”. Så slik kan det gå, man får tid til å prate sammen. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Skal vel prøve å stenge av litt oftere og ta noen TV frie dager. 

 

Stakkar lille Bølle!

I skrivende stund skyer det over, men dagen har vært fin så langt. Vi har vært en tur på Kyrksæterøra for å kjøpe materiell og Jarle er i full gang med å snekre gjerde. Jeg er håntdlager og går litt fra og til. Inne i mellom strikker jeg og ser ut over sjøen. Her er litt båttrafikk nå i ferietiden. Et stykke her borte er det en båthavn hvor mange kommer for å fylle drivstoff og en liten landhandel så man får handlet det mest nødvendige. Der er også en liten bryggekafe hvor man selger kaffe, vaffel og ikke så få halvlitere på gode dager. 

På Kyrksæterøra ble det også med en stor pose reker så da har vi litt å se frem til litt senere på dagen. Lille Bølla (som slettes ikke er særlig bøllete lengre) bløe angrepet av en pitt bull i dag. Jarle fikk løftet han opp i siste liten. Både mannen og hunden fikk litt skjelven tror jeg. Bra det er noen som har en bra reaksjonsevne ellers hadde det vel ikke vært mye å se etter. Nå har nok Pontus kommet fra det med skrekken og har glemt hele greia, mens jeg ikke kan la være å lure på hva som kunne ha skjedd. 

 

 

Ikke så verst….

Det er blitt merkelig stille her ute på Lista. Alle gjester i forduftet og det ble svært så stille. I dag har vi vært på tur til Aure som ligger litt over grensa til Møre. Nå er vi tilbake, Jarle lager middag, Bølla sover og jeg gjør ingenting fornuftig, bare sitter her og nyter stunden. På vei til Aure kan vi se en av mine favorittutsikter fra Brekka ned mot Årvågsfjorden. Vi må stoppe der hver eneste gang vi kjører den veien. 

Det er ikke den samme gode varmen i dag som det har vært, men jeg sitter i alle fall ute. I går var vi invitert bort på reker og hvitvin…for å si det slik…det glir ned…..Nå er vi ikke bortskjemt med varme dager i trøndelagen så vi prøver å sitte mest mulig ute. Men på kvelden ble det kjølg, tåken la seg og vi måtte rømme inn. Nå håper jeg bare det holder sge noen dager til…det er jo ferie….

 

På Lista!

Denne morgenen..første torsdag i ferien borger for å bli like fin som de dagene som har gått. Her er så fredelig, bare hundene som renner av seg før den verste varmen setter til. Pappas hund Lady som nå bor hos min søster er linken mellom det som var og det som er. Mens han levde så vi ikke den ene uten den andre. Det er godt å vite at Lady …som var pappas øyensten har det så godt og trygt hos Tones familie. 

I går var drømmedagen blitt til virkelighet. Vi tok båten ut til Magerøya hvor det er en gammel skysstasjon. Der kjøpte vi oss Bacalao og koset oss i sommerværet. Da vi kom hjem fikk vi besøk av Per og Gullbjørg og hadde noen fine timer sammen med dem. I dag drar Esten og Tone hjem …..noe som er litt trist. Tone er av den sorten man kan slappe ordentlig av sammen. Hun har hatt en stri tørn med sykdom, men har stått rak gjennom alt sammen. Jeg beundrer lillesøsteren min for det hun er og er glad for de tette båndene vi har oss i mellom. 

Nå ahr Jarle dratt til sin bror som har hytte i nærheten for å hjepe han og trille sand. Hundene har landet, Tone og Esten ligger enda og jeg sitter her i freden og drikker min morgenkaffe. 

Deilig…..

I dag er det bare Jarle, Tone, Esten, Lady, Bølla og meg igjen her på hytta, men været er nydelig og vi sitter ute med morgenkaffen. Jarle har slått meg ned i støvlene i tredobbel Yatzy , men jeg har tenkt å ta en revansje om ikke alt for lenge. I dag er sjøen blank og stille, det er fredelig enda såpass tidlig ikke en gang måkene forstyrrer med sine stygge skrik. Lady og lille Bølla renner rundt her . De benytter anledningen nå før det blir for varmt til slike utskeielser. Da lander de og gjør fint lite av seg før det blir kveld og litt kjøligere igjen.  

Jeg er nesten litt andektig når det gjelder morgenkaffen. Ingen syssler går foran den. Etter morgenstellet er fokuset rettet mot en ting…det mørke brygget i kruset og en stille fredelig stund før dagen tar meg til seg og andre ting krever oppmerksomheten. En av livets gode ting som spares til den tiden kommer at man kan ha rolige gode morgener og man har ingen god grunn for å stresse avgårde da man vet at man har tid nok resten av dagen. 

Min nevø Esten er en slik gutt man bare blir glad i, snillere blir man ikke. Vi har virkelig nytt å ha han her sammen med oss noen dager.