Tiden er dyrebar!

Denne søndagen startet litt senere enn det jeg egentlig vil. Jeg tenker ofte at tiden må nyttes og ikke kastet bort etter som det er alt for lite av den, men noen ganger sier kroppen stopp og hvilen blir nødvendig og slik var det vel i dag. Min mormor sa alltid at man kan hvile når man er død og nå forstår jeg litt hva hun mente. Man skal være litt grådig på tide og få mest mulig ut av den. 

Nå skal jeg skaffe meg litt frisk luft  så Jarle, Anne, Bølla  og jeg skal sykle til Plantasjen. Det er ikke mere enn en 5-6 km. unna her . Bølla sitter i en spesiallaget sekk i kurven. Den har feste for halsbåndet slik at han ikke kan hoppe ut.  Nå er han ikke lengre valpesøt slik at alle vil stoppe og hilse på han og har derfor fått en brå og brutal oppvåkning. Folk går forbi han uten og ville kose….hmmm merkelig og ikke særlig bra. Han er en vennlig sjel og vil gjerne hilse  på alle. I dag har han en overaskelse i vente. Han skal bades når han kommer hjem og det er ikke noe som står øverst på ønskelista for å si det slik. 

Hege og jeg laget vårruller i går kveld. Vel hjemme var vi ikke sene med å smake på dem. Vårruller er rimelig godt og nå har jeg en del i fryseren. Herlig….smaker så godt med sweet chilisaus og litt salat til.

 

Farger, surdeig og vaskedager!

Er det ikke rart hvordan vi blir påvirket av de faregene vi om gir oss med. Selv velger jeg i alle fall ofte farger ubevist ut i fra dagens sinnsstemninger. Noen farger gir mere energi enn andre, noen gir en følelse av trygghet, noen gir ro i sjela og så videre. Egentlig burde vi være mere bevist på fargevalget når vi kjøper klær eller ting vi omgir oss med i hjemmet. Jeg liker farger og har vel gått min  egen fargerike vei i all den hvitheten som har vært moderne nå. Likevel synes jeg det er fint hos andre , det passer bare ikke med meg. Nå om dagen tenker jeg på lindegrønt. Kanskje lindegrønt på stua. Må tenke litt på den. 

I går fant jeg oppskrift på surdeig og nå står startdeigen og godgjør seg. Slik skal den stå i fem dager før man blander den sammen med mere mel og steker den. Så skal man gjemme en liten bit som skal bli til neste deig. Så må jeg abre benytte meg av den lille snev av tålmodighet som finne si den her kroppen inntil jeg ser hvordan den blir. 

Akkurat nå roper husmoræra på meg og vil at jeg skal vaske leiligheten. Moro når det er gjort da. Det er noe som heter at det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. På vaskedager er jeg glad jeg ikke har et stort hus, men en fireromsleilighet. Likevel lurer jeg litt på akkurat nå om ikke fredagene kommer litt for ofte. Men må man så m å man det er bare å hive seg ut i det. 

 

Ikke bare bare!

To martnasrunder på en dag…litt i meste laget…spesielt med tre  små i trengsel og menneskemylder. Nå var ungene så snille at mormor vokste flere cm. av bare stilthet over de flotte snille ungene, men det kan ikke være bare bare og vært liten i det kaoset som rådet. Nå fikk vi utrettet det vi skulle og alle var fornøyde da vi var på vei hjem. Min søster Tone og hennes sønn Esten var med oss hjem til kveldsmat. På bondens markes selger de verdens beste surdeigsbrød og det gikk ned på høykant. Nå skal jeg prøve meg selv og se om jeg får det til. 

I dag tenkte jeg å tenke minst mulig og bare surre litt her hjemme. Det kan være greit det også etter alt styret.

 

Noen burde få ut fingeren!

I formiddag skal Anne, Tone og jeg på martnaen i Trondheim sentrum, så skal Jarle, Andreas, Silje og Kristian på den samme martnaen i ettermiddag. Regner med at det er det jeg tåler i dag. Blir vel sofaliv  resten av dagen tenker jeg. Men jeg tenker og lever litt etter min mormors siende om at man kan hvile når man er død. Ikke for det, med den tilstanden denne kroppen er i trenger jeg nok en time eller to før det også.  

I nyhetsbilde er det en spesiell sak som gjør inntrykk nå om dagen. Det gjelder asylbarna som blir tvangssendt ut av landet. Det som kanskje overasker mest i det bildet og som man sier lite om er at problemmet egentlig etter mitt hode er at disse er her i opptil ti år før saken deres blir endelig vedtatt og de får avslag på asylsøknaden. Nå skal ikke jeg skryte på meg noe inngående komtetanse på hvilken saksgang dette er, men at man skal bruke ti år, mens mennesker venter er for meg uforståelig. Ikke så rart det blir drama av slikt. 

 

Nå har jeg ikke mange hemligheter, men om jeg hadde skulle jeg hatt en slik dagbok. 

 

Strigrøt og havrelefse.

Dagens havregrøt er fortært, Pontus har fått sin morgentur og jeg er klar for en ny dag, I dag skal jeg på bytur. Jeg tenkte meg en tur på Det glade galleri og kanskje et galleri eller to til. Spe på dagen med en aktivitet eller to som får smilet frem og som gjør livet litt bedre. I morgen er det martna i byen og selv om det stort sett er billig juggel som selges der skal Anne og jeg dit i morgen. Det er da noe med martnastemning og det yrende livet i midtbyen som gjør at det er verdt en tur likevel.  Ellers er det jo marttnastilbud over alt ellers så hvem vet hva man kan finne komme over. 

Linda har dratt til syden og allerde første dagen savner jeg turen vår. Nå skal hun ha ferie i 4 uker og så begynner vi ferie. Kanskje kan Jarle forbarme seg over meg og være vikar for Linda i tiden fremover. Nå har vi gått turer to ettermiddager i uka i omtrent 10 år så da er vanen etablert. Nå er jo også Bølla med på tur, men den gode praten kan han ikke erstatte, selv om han ser ut til å forstå mye av det jeg sier til han. Nå har han foresten fylt 6 måneder og begynner å ligen det han skal bli. Søteheten forsvinner og erstattes av en fin silke terrier mann. Nydelig gutten min…..

 

 

 

Fine damer!

Det er mandag……..igjen, men hva gjør vel det når fuglene kvitrer,  solen skinner og himmelen er knallblå. Man kan vel alltids trives når omgivelsene viser seg frem slik. På forsiden av avisen i dag ser jeg en av min datters barndomsvenner som er interjuet i forbindelse med en artikkel om fedme. En fedmeforsker sier at kroppen nekter å miste vekt og at det er alt for lett å moralisere over at fedme skyldes latskap og dårlig selvdisiplin. Rart hvor viktig det er for oss å ta seg godt ut. Det er liksom aldri helt greit og alt fokuset rundt det gjør ikke saken bedre for den som  ikke er helt perfekt. Nå er det vel forskjell på noen kilo og fedme som er helseskadelig, men likevel. Damen på avisens forside har i alle fall greid å legge igjen kiloene på treningsengteret og ære være henne for det. 

I dag har jeg lyst til å gjøre noe utenom det vanlige, men kan ikke med min beste vilje forstå hva det skal være. Skulle ha vært til byen for å høre med netcom om mobilt nettverk, men kvier meg for jeg virker alltid som en idiot når det kommer til tekniske ting. Begynner man å snakke med It utrykk kunne du like godt snakket gresk i forhold til hvor mye jeg forstår.