Hjemme hos oss i dag!

 

Jarle i sving ved PCèn

 

Dukken har min mor sydd og kisten kommer fra min fars familie.

 

 

 

Barnebarna sier dette er mormor og morfar. Synes vel de ligner litt da…

 

Denne har en dame i Hemne laget til meg.

 

 

 

 

 

Jeg liker engler…det blå bildet heter blomsterengel….

 

 

 

 

 

I enetreen

 

 

 

 

 

Pontus tre mnd.

 

 

Lekerommet…ikke alltid like ryddig…

 

 

Påskemorgen!

I dag er det overskyet, men mildere i været. Vi har spist en god frokost og er egentlig klar for dagen. Nå vet vi ikke helt hvordan den vil bli, men om formen er der kanskje  en tur til Rindalen for å besøke vår sønn og svigerdatter der. 

Vi hadde en fin tur til Leirfossen i går. Det er oppordent for frilufsliv med griller og opplegg for barna. Så er det også vintersted for ender og svaner. I går var det bare ender der, men til gjengjeld var det mange. Dersom man vil kan man gå en oppordnet sti langs elva. Det gjorde vi ikke i går, men jeg har syklet mye der om sommeren og det er en skikkelig fin tur. I går hadde med oss nykokt blomkålsuppe og pølser med brød så det ble da et slags måltid ut av det. Etterpå fikk endene sitt, de lider ingen nød ettersom det er mange som synes det er trivelig å mate dem, antagelig er det Norges feteste ender. 

Nå skal Jarle, Pontus og jeg ut å gå tur. 

 

 

Leirfossen i dag….

Det er fortsatt herlig påskevær her i Trondheim. Vi har allerede rukket å ta dagens første tur rundt i nærområdet med Pontus og det var helt konge. Ellers har Pontus og jeg hatt en dårlig natt, han har kastet opp og sutret halve natten. Til slutt måtte jeg bare ta valpen og dyne under armen og forflytte meg til sofaen i stua så han ikke skulle holde Jarle våken. Der sovnet vi til slutt begge to. Han har blitt besett med å spise stein og samme hvor vi passer på ser han sin snitt til å svelge en eller to før vi rekker å stoppe han. Regner med at det har en sammenheng. 

Senere i dag skal vi dra til Leirfossen å grille pølse sammen med Hege, Bjørnar og barna. Er vi heldige er svanene der, en gang telte vi 48 svaner på en gang. Ellers er det fint for både voksne og barn med lekeapparater og grillsteder. 

 

 

Søten min….

I dag våknet jeg til nok en herlig påskedag. Det snødde litt i går så vinteren henger med enda, men i dag er himmelen fin og blå. Etter hvert må vi vel komme oss ut litt, men akkurat nå er det godt å sitte her og ikke gjøre noenting. Kroppen min vil ikke fungere som den skal. Det kjennes ut som den er tynget ned med blylodd, det er mye vondt  og alt går i sakte kino. Sykdommen har blusset opp og jeg må virkelig ta meg sammen for å fungere nogen lunde normalt. Jeg vil jo helst  ikke ødelegge påskekosen for de rundt meg. 

Pontus har begynt å forstå at det er farer i verden, han knurrer til dukkene på kisten, blir stiv i bena og mistenkelig…kan dette være noe farlig….men er terrier nok til utfordre dem. Han er rimelig vilter og krever sin mann. Men så er han så søt som det går an og deler ut våte smask i hytt og pine. Søten min…..

 

Ostehorn med skinke!

Det kjennes ut som om mine batterier er helt oppbrukt og trenger noen rolige dager i ladestasjonen. Alt kjennes så tungt, det er som livet går i sakte kino, men jeg vet jo at det blir bedre etter hvert. I  mellomtiden  kan man også prøve å gjøre koselige ting sammen. På formiddagen var Hege, Andreas, Silje og Kristian på besøk. Og i  går ettermiddag  hadde vi besøk av  min niese Kristin og hennes to barn Liv Maria og Erik. . Jeg hadde bakt ostehorn. Hun var mye her en periode da hun var tenåring og da maste hun alltid om at vi skulle bake ostehorn med skinke. Så hadde vi eplekake med is til dessert. Pontus er midt oppe i alle besøkende. Han tegner til å bli veldig sosial, nesten litt for sosial for gjestene får ikke fred for han. 

I dag er det et helt nydelig vær ute. Gjett hvem som skal ut å gå tur etterpå. Tror kanskje jeg tar med kamera og prøver å få til noen fine bilder av nærmiljøet også. Slike dager bør foreviges….

Det er snart vår!

Dagen i dag tyder på å bli fin, en slik dag da man forstår at det kommer til å bli vår om ikke så alt for lenge.  I dag har jeg tenkt å ta en kattvask på huset og så komme meg ut i frisk luft. Prøve å nyte dagen som best jeg kan under forutsetningene. Hjemmepåske kan bli fint, vi kan gå hjertepromenaden eller Ladestien slik at vi kommer nær vannet. Det å gå langs elva eller langs fjorden er sjelebot for meg selv om man i alle fall langs Ladestien går mer eller mindre i kø. 

Nå skal jeg bare hive meg rundt, sette en brød deig og så får vi se hva denne dagen bringer.

 

Heklede påskekurver!

Hege og jeg hadde en fin ettermiddag på Sirkus Shopping i går. Det er ikke så alt for ofte vi har anledning til å gå slik bare vi to og da blir det desto mere dyrebart. Så ble det da et par bæreposer også og da er alt bra en liten stund. I dag blir jeg hjemme og ser om jeg kan få litt skikk på leiligheten som egentlig kunne trenge litt husmor omsorg nå. Jeg begynner på en ende og rydder skap og skuffer, det tar meg noen uker og så er det bare å begynne på nytt. 

Pontus har fått seg et griseøre og er fullstendig oppslukt av det. Han er en liten luring, venter til Jarle går på jobb og så sutrer for å komme opp i senga. Så får han ligge der en liten stund før vi står opp. Han vet akkurat hvordan han skal ta matmor nå og utnytter søtheten for det det er verdt.

I siste Allers fant jeg mønster på noen små heklede påskekurver som var ganske søte. Nå har jeg heklet noen til meg selv som henger i entreen. I løpet av dagen skal jeg hekle noen til Hege også. Så har jeg strikket ferdig en Ludvig på bestilling. Begynner å bli noen nå etter hvert. Denne skal min niese Kristin ha, så skal jeg strikke to Solan. Nå om dagen må jeg bare ha et håndarbeide på gang. Da er det litt greit å kunne få noen bestillinger. 

 

Den stille uken!

Endelig ble det en god natt søvn etter flere våkenetter. Det var skikkelig godt å våkne…. riktignok veldig tidlig, men likevel utsovet for første gang på lenge. I dag har lille Pontus og jeg en rolig morgen, men i løpet av dagen har vi da i hvert fall noen få oppgaver i jobbglasset. I ettermiddag skal Hege og jeg ha en dametur på Sirkus Shopping (Trondheims nye store kjøpesenter) så da har man litt å se frem til. Kanskje henger det med en pose eller to også.

Litt synd er det at midtbyen i Trondheim flommer over av tiggere. For meg er det nesten ubehagelig å gå der nå. Samme hvor du snur deg er de. Så får jeg litt vondt i hjertet også for det kan da ikke være godt å sitte å tigge folk om penger. Nå påstås det at det er mye kriminalitet rundt det miljøet og man er i ferd med å reise saken politisk hvor mange ønsker et forbud. Så får vi se hva det blir ti, men mye på grunn av det kvier mange seg for å dra til midtbyen. 

Vi er i gang med den stille uken og stille er det i alle fall her. Ingen aktivitet utenfor vinduene i dag, mange har reist på ferie og noen er vel på jobb frem til onsdag.  Pontus og jeg har selskap nok med hverandre, vi skal prøve oss på en liten tur gjen. Nå har han fått det for seg at han skal spise stein, må passe på som en smed. Men rakkaren er lyne snar når han har bestemt seg og vi må inn i kjeften å hente ut steiner rett som det er.