Reisen til julestjernen!

Noen ganger føler jeg meg priviligert. Slik som det å ha en hel formiddag til egen disposjon, kunne gjøre hyggelige ting i den tiden hvor andre sliter på arbeidsplassen. Ikke for det man kan vel snu på skiva og si at det å ha helse til å kunne arbeide også er et gode i seg selv, men akkurat i dag tenker jeg at jeg har det rimelig bra slik ståa er. Andreas og jeg på kino og se Reisen til julestjernen nå i formiddag, så skal jeg prøve å gjøre rammene rundt kinobesøket litt koselig å gjøre det til en fin opplevelse for oss begge to. Så i ettermiddag gleder jeg meg til å pynte til advent før Jarle og jeg skal ut og spise. 

Jeg er litt rar av meg og liker nesten adventstiden bedre enn selve julen. Kosfaktoren er rimelig høy om dagen for å si det slik. Forventninger om det skal skje, selv små ting, gleden over å kunne gjøre ting sammen med dem du er glad i, kunne gi og få, kunne oppleve ting, kunne være noe for noen…..

 

En bra dag?

Det nærmer seg advent og jeg må snart til å se etter lillasakene. Det skal være en adventstake noen plass og så vidt jeg husker finnes det også en lilla løper eller to. I dag skal jeg sose hjemme. Kroppen min har sagt at den trenger en rolig dag nå så da er det bare for meg å ta det på alvor. Nå har jeg en del stillesitte stasj som skulle vært gjort så da benytter jeg anledningen til å få det unna. I den kateghorien ligger noen smykker som enda ikke er gjort ferdig samt en Ludvik som jeg skal montere. 

Det der med ro ligger ikke så mye for meg ettersom jeg er en rastløs sjel som trenger litt fart i bakkene, det irriterer meg enda masse at kroppen ikke alltid vil være med meg. Likevel gjelder det bare å få noe positivt ut av det også, sette på litt fin musikk, tenne levende lys og betsemme seg for at dette skal bli en bra dag. 

 

Korte dager…

Jeg hadde en fin dag i går sammen med min bloggvenninde Bibi. Merkelig hvor lett man klikker med enkelte personer, vi prater som om vi har kjent hverandre i mange år. Men det er sikkert slik at når vi følger hverandres blogg så får man et inntrykk og i dette tilfelle stemmer det i alle fall bra med virkeligheten. Hun er en varm omtenksom dame som jeg er glad for å ha blitt kjent med…

I dag har jeg en avtale med Anne, kanskje kan jeg få kjøpt noen julegaver slik at jeg kan skryte på meg at noe er gjort  i god tid for en gangs skyld. Det er blitt litt rart slik, det jeg før tok på strak arm virker av og til i disse dager som store oppgaver. 

Enda er det tidlig dag, på Nitimen snakker alle i munnen på hverandre. Litt ubehagelig å høre på, men noen der er vel litt for glad i å høre sin egen stemme og de noen er ikke gjestene. Litt senere i dag skal vi hente noen av barnebarna på barnehagen. Så trenger vi ikke noe håndarbeid i ettermiddag…

Merkelig med disse dagene, de kommer og de går, men hvorfor har de det så travelt….det virker som de er kortere nå om dagen…jeg vil at de skal være som sukkertøyene da vi var barn, man kunne suge forsiktig på dem for å få dem til å vare lengre. 

 

Tidlig jul i år…

 Årets utgave, ferdig i uvanlig god tid. Lager en ny hvert år. Nå skal den pakkes bort frem  jul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jula kommer vist litt tidlig i år, men de er så vakre at jeg kunne ikke motstå den.

I dag…

I dag får jeg besøk av en av mine bloggvenninde Bibi. Vi har møtt hverandre en gang før hjemme hos henne på Orkanger hvor vi hadde en fin dag sammen hjemme hos henne. Her  har vi en typisk grå novemberdag i dag, gradestokken viser et par minusgrader, det er stille utenfor nå på denne tiden av dagen. Utpå ettermiddagen kommer naboene hastende hjem fra jobb og skole. Sannelig er det godt å slippe det rotteracet. På radioen er tema doping nå, noen blir tatt,  andre er mistenkt,  jeg synes bare det er trist at idretten er blitt slik. Men alle pengene, sponsingen, forventningene fremmer vel en slik ukultur. 

Nå skal jeg ta en ekstra kopp kaffe, før jeg gjør ferdig årets nissedame. Nå gjenstår bare en liten søm og så skal jeg kle den og sette den bort til jul. Må vel så smått negynne å tenke lilla også….ettersom det bare er noen få dager til advent…

 

Bare litt!

Etter en begivenhetsfull helg er jeg tilbake i hverdagen igjen. Det har vært fint lite mosjon nå noen dager og jeg kan kjenne at kroppen og hodet har behov for det nå. Nå er min turvenninde Linda i syden så henne kan jeg ikke regne med i dag, men noe må jeg vel kunne greie alene også. Etter en mildperiode er det nå minusgrader, men ut skal jeg om det ryk eller fyk. 

I dag skal jeg surre litt rundt her i leiligheten, reparere litt her, rydde litt der, bare slike ting som ikke tar mye tid, men som må gjøres imellom. Merkelig nok har jeg større mot på de store oppgavene enn de små. Har en tendens til å skyve de små oppgavene foran meg. De kan alltids gjøres en annen dag det er jo ikke noen sak.

Når så pliktene er gjort skal jeg lage ferdig to skinnarmbånd. Røde til julen som seg hør og bør. Anne-Lise skal ha et og jeg det andre. Men først skal jeg gjøre unna alt det kjedelige….men bare litt….da kjennes det mye bedre….så da så…..

Herlige morgener…..

I dag skal vi feire Jarles fødselsdag. Mange av disse nå om dagen, men det er jo koselig også. Andreas har overnattet og enn så lenge sitter vi rundt spisebordet å koser oss, gutta med kryssord og jeg med bloggen. Andreas fyller kryssordet med de bokstavene han har lært og er såre fornøyd med det. Imellom gløtter han bort på morfars kryssord og prøver å kopiere hans bokstaver.

På sengen i morges lå Andreas og jeg og pratet koselig sammen. Han liker å høre om alt han gjorde da han var liten. Så vil han høre om hvordan det var da jeg var liten. Med jevne mellomrom ber han om at vi ikke må stå opp enda. Så lurer han på hva ok er på døvespråket. Kosfaktoren er nok rimelig høy for begge to.

Nå har vi tent lys og over høytalerne lyder Firs aid kit så stemninger er over middels. Jeg liker morgenen nå når jeg kan bruke tid på å starte dagen, den stunden om morgenen da ingenting haster og vi kan gjøre lite eller ingenting. Snart må jeg begynne forberedelser til selskapet senere i dag, men først skal jeg bruke enda et kvarter på kaffen ved frokostplassen…

 

For en dag!

I dag har vi mange ting på plakaten. Først skal vi til byen for å møte Anne-Lise og Kalle. Antagelig blir det til at vi bestiller sydentur til januar. Vi får se om det er noe bra tilbud. Så skal vi i fødseldagselskap til vår guddatter Ingrid og i kveld får vi besøk av våre gode venner Per og Gullbjørg. Inne i mellom alt dette håper jeg at de kommer med vårt nye  spisebord for i morgen skal vi feire Jarles fødselsdag her. Det første vi fikk viste seg å være feil så det ble hentet i går.

Det er uvanlig mildt for årstiden i går var det 10-11 varmegrader her ute, det er omtrent som sommertemperatur bruker å være. Fikk nesten en følelse av vår. Jeg er egentlig veldig fornøyd med det milde været etter som jeg  ikke er så gode venner med kuldegradene. For min del kunne det være sommer hele året……