Det er bare fredag, men det blir sikkert en bra fredag!

Jeg skriver ofte om hvordan jeg nyter å våkne til en ny dag.  Gleden, forventningene som er like tilstedeværende nå som i mine unge dager. Ligge i sengen å tenke over hva jeg ønsker å ha ut av den nye dagen. Det hjertet er fult av. renner munnen over med….slik er det vel bare.  Det er greit for meg å henge meg opp i det som er posetivt og godt og som gir meg ro i sjela.  Det er noe som heter at kan du være glad for lite har du mye å være glad for. Jeg tenker ofte at dersom jeg greier å se at jeg har mye å være glad for å kan man klare å fokusere på det gode så kan man finne den tilfredstillelse inne i seg selv og bli mindre påvirket av ytre omstendigheter. Kanskje er det  slik at man må ha oppturene for å tåle nedturene bedre. Livets berg og dalbane,  opp og ned…man har ingen kontroll over dte som skjer, .kilingen i magen, skrekken, gleden og så lettelsen når man stopper ferden og vet at det gikk jo bra denne gangen også. 

I dag skal jeg gjøre ferdig resten av shiningen i leiligheten, fikk unne det meste i går, men noe må jeg ha å gjære i dag også. Kjedelige ting skal man bare gjøre, stryke det av listen og så glemme det. Litt senere er jeg invitert bort på grønnsakssmoothie til en nabo, det er litt spennende og noe nytt og fremmend for meg. I ettermiddag skal vi møte Anne-Lise og Kalle til kjøttboller på Ikea, jeg trenger noe grønt til å pynte opp med. Planter er billig på Ikea, om de er som de skal være vet ikke jeg, men her lever ingen planter lenge uansett. 

Så er det snart helg og helg er vel ikke det verste man har…………..

Nesten nok!!!!

Jeg bare elsker den timen om morgenen hvor tiden er min og min alene. Radioen står på P1 …. min radiokanal, jeg orker ikke all reklamen ellers, kaffen  i koppen er himmel på jord, avisen venter og når den er bladd igjennom venter Sudokien som må løses før jeg går i gang med dagen. En salig time hvor jeg er meg selv nok, selv om ting i avisen enda kan provosere eller bifalles. Av og til skjer bra ting for bra mennesker og av og til er ting urimelig og urettferdig. Livet er ikke rettferdig og har aldri vært det. Noen fødes av ressursterke mennesker som stikker sølvskjeen med økonimi og oppfølging i munnen på dem i dte øyeblikket de blir født og andre inn i forhold vi ikke kan holde ut å tenke på.

Senere på dagen skal jeg ut å sykle, kjenner jeg trenger både frisk luft og litt mosjon. Men før jeg drar ut skal jeg vaske en del av leiligheten……kjedelig, men nødvendig. Det er slik nå om dagen…litt av gangen og tilsammen blir det nesten nok. 

Ha en fin dag!

Se solen!

Dagen ser ut til å vise seg frem på den aller beste måten. Etter alt regnet vi har hatt de siste dagene er det litt godt å kunne glede seg til en skikkelig fin dag. På formiddagen i dag skal jeg til behandling, men så er resten av dagen til egen rådighet frem til klokka tre da jeg skal på barnehagen og hente de 3 søte røverungene som vanlig på onsdagene. I går kveld var jeg skikkelig sliten så i dag skal jeg ta det litt mere med ro, kroppen henger desverre ikke alltid med alt det hodet finner på. 

I går kjøpte jeg masse garn og skal nå først strikke et nissepar, så et par troll, en Soline og litt til. Nyttige ting har jeg ikke tid til nå om dagen, bare barnslige barnsligheter. Men jeg liker å skape, lage ting, se resultatet stå der og være litt stolt av det. Julegavekurven mangler ikke mye nå på å være full og mange skal få noe hjemmelaget i år. Jeg har strikket tre cupcakeluer, en til mitt barnabarn Silje og så to til min nevøs to døtre. Men nå har jeg i hvert fall til strikking et par tre uker fremover. 

Hmmm mere garn?

Det er litt rart å være helt alene på formiddagen. Jeg glemmer stadig at det er slik og går for å fylle opp Terrys vannskål eller lurer på hvor han er nå. Man sitter ganske fast i rutinene etter 14 år. I dag skal jeg sykle sammen med Anne ned til midtbyen for å kjøpe garn. Jeg strikker og strikker, men bare små ting, men garnet forsvinner jevnt og trutt. Jeg liker å gå på garnbutikkene, ofte ser jeg noe fint og får insperasjon til å lage noe jeg også. 

I går fikk jeg sydengave av Linda, et par fine øredobbler, et handlenett og en englesåpe. Oppmerksom og snill som alltid og jeg kjente godt når jeg så henne hvor mye jeg hadde savnet henne. Gode venner er vært sin vekt i gull og Linda er ikke noe unntak på det viset.

Nå må jeg bare sykle og gå så mye jeg kan til feriemagen er parkert der den skal være, nemlig i ferien…..men nå om dagen henger det igjen litt etter hver ferie så hvordan dette skal bli det orker jeg ikke tenke på….

 

Så er det hverdag igjen!

Jeg våknet tidlig i dag og er allerede godt i gang med dagen. Akkurat i dag er det godt å være meg og godt å være hjemme. Jeg har tusen og en planer om alt jeg skal gjøre, men vet at jeg ikke har den energien som skal til så oppgavene må nok fordeles litt utover dagene som kommer. Det regner i dag, men noen av vinduene skal til pers om det ryker eller fyker. I kveld må vi ut å kjøpe ny fryser, for en fryser må man jo ha. Så må man vel også kjøpe litt å ha i den ellers blir det vel ikke mye stas. I kveld Linda og jeg skal i gang med våre to ukentlige spaserturer etter fem ukers stillstand. Gleder meg litt til det har savnet Linda i ferien. 

Jeg liker morgenene nå om dagen, ingen ting haster, radioen på P1, dusj, kaffe og avis. 

 

Hjemme igjen!

I dag ventet vi ikke lenge med å avslutte ferien på hytta.  Tåken hang langt nede i sjøkanten, det regnet og da var det ikke noe blivende sted.  Litt greit også at ikke solen skinner og man bare har lyst til å være lit til. Nå må vi venne oss til hverdagen igjen etter fem uker med ferie, denne gangen uten Terry. Alt er litt rart enda, ingen som logrer glad når vi kommer hjem, ingen som maser om tur, ingen….ja…kort og godt vi savner han. 

Bortsett fra denne ene saken som egentlig var nok i seg selv har vi hatt en fin ferie hvor Rhodos selsagt var høydepunktet. Selv om vi alltid har noe på gang har vi fått tid til bare å være sammen og slappe av også. Men alt har en ende og dette er enden på denne ferien…..

 

Snart er det hverdag igjen!

I dag er det slettes ikke verst vær her på Lista. Det er faktisk ikke verre enn at vi sitter ute. Vi venter Hege, Bjørnar og tvillingene straks og da har man håndarbeid resten av dagen. I morgen er det å pakke sammen og dra hjem til hverdagen igjen. Etter fem uker er det litt greit. I sommer har vi fått unna alle de arbeidsoppgavdne i jobbglasset så det kjennes bra. Det er litt rart da…alltid noe som  skulle vært gjort. Man kunne nok finne på nok til å fylle glasset igjen. Men enn så lenge er vi fornøyd med tingdne slik de er. 

Punktum for Breiviksaken?

I dag startet vi opp dagen med vaffler til frokost, nykokt solbærsyltetøy gjorde ikke smaken dårligere. Andreas er blitt syvsover og vil ikke opp om morgenen. Nå er sjefen dratt til søppelplassen med en henger full av rask og Andreas og jeg hører på Breivikdommen blir opplest. Ingenting ved denne saken er noemalt og jeg kommer aldri til å forstå hvordan det kunne skje, men med en slik dom kan man kanskje parkere det i fortiden. Forhåpentligvis blir den ikke anket. 

I går hadde vi besøk av Jarles eldste bror og hans kone. Veldig koselig å treffe dem slik, ikke så ofte vi treffes uten noen spesiell anledning. Så i ettermiddag skal vi bort på middag, for neg er det en av livets treet, mat andre har laget….herlig.