Optiker i dag!

I kveld er malingen på barnerommet tørt og jeg kan begynne å få noe av alt stasjet som ligger fordelt utover entreen på plass der det skal være. Når så Adam er vel tilbake i paradiset så skal jeg begynne å tenke på hvordan jeg skal gjøre det på det siste soverommet. Nå er det litt verre fordi der sover vi og vi vil helst slippe å flytte ut lengre enn nødvendig. Men enn så lenge er det som det er og man må bare trøste seg med at alt som går fremover kommer frem til slutt, så en ende er det vel på det før eller siden. 

Nå skal jeg snart dra inn til midtbyen for å ta en synstest, lenge siden sist nå så det er vel bra at jeg endelig har rotet meg til. Jeg bruker ikke briller til daglig, men det kan være godt om jeg skal se noe på lang avstand. Men ettersom jeg har grønn stær er det greit å følge litt med.

Så er det slik at en venninde av meg slutter på jobb akkurat når jeg er ferdig hos optikeren så da blir det vel en kopp kaffe før jeg drar hjem igjen. 

Det er mange mandager!

En av mine favoritting er buffeer på Chinarestauranter. Det å kunne gå langs alle de fremende rettene (som jeg ikke har laget selv) å la seg friste til å forsyne seg litt av hver er konge. Nå bruker Jarle og jeg å gå ut av og til å spise, men nå i det siste har det vel vært litt mere enn normalt. I går var vi på en ny restaurant noe som alltid er spennende. Så var vi sammen med Tone, Odd, Esten, Hans Jørgen, min far og min tante og det gorde ikke saken mindre hyggelig for å si det slik.

Så er det mandag igjen, av og til kan jeg bli fristet til å tro at det er flere mandager enn andre dager. I alle fall kommer de raskere. Hver gang det er mandag har jeg tusen tanker i hodet om alt jeg skal gjøre den uken som ligger foran meg, men så går dagene så alt for fort og ambisjonene minker dag for dag og så er det helg igjen. Men i dag skal jeg i alle fall få malt ferdig gulvet på resten av soverom nummer to. Malte den andre halvdelen i går kveld. Nå står det ting over alt så det skal bli godt å få det ferdig og ryddet opp. Når jeg ser på alt stasjet lurer jeg litt på om vi virkelig har plass til alt. Vi regner med å få den nye salongen denne uken så får det endelig litt i orden på stua også. 

Om jeg får tid skal jeg inviterer Anne på en kaffekopp og så gå tur med Linda som jeg gjør hver mandag og torsdag. 

Ha en fin dag!

 

 

 

Så da så…..

Så er det søndag og søndager er hviledager også her i huset. I dag skal jeg hvile enda mere enn vanlig, Jarle har tilbydd seg å lage frokost og en hel gjeng av oss skal på Chinarestaurant for å spise middag. Inne i mellom der må man vel prøve å få seg litt frisk luft. Været er fint så det skal ikke by på noen stor utfordring. Jeg liker å gå tur nesten uansett hvordan vær det er, så den er grei.,

Vi fikk utført alle de ærende vi hadde på blokken i går, nå er bildehyller til hobbyrommet om ikke på plass så i riktig hus, undertøyet er vel og vakkert ærvervet og Jarle er blitt æreskunde hos undertøydamen. Hun var faktisk mektig imponert over en mann som var så raus og attpåtil kjente sin kones BH størrelse bedre enn kona selv. Så imponert ble hun at hun fortalte meg om eksen hennes som var så grådig at han unte henne ingenting. Denne hadde hun vissnok kvittet seg med og skaffet seg en ny og mere brukende versjon. Jeg har vært på den butikken før og selv om det var der jeg første gang opplevde at en ekspeditør var med kunden på prøverommet, noe man kan mene forskjellig om og jeg for min del var litt ubekvem med , kunne hun absolutt alt om undertøy. 

Så tilbake til søndags formiddag, senga har vært god på morgenen, litt for god for å si det slik, men nå er jeg oppe, det blir snart frokost, jeg har mye å se frem til videre i dag…så da så…..

 

God morgen i stua!

I dag er vi på farten igjen, denne gangen er det først Tillertorget for å reklamere på en serveringskje vi fikk i gave og som gikk rett av første gangen vi brukte den. Så skal vi på Malviktorget for å kjøpe undertøy, det er bare der de har mitt favorittmerke og det må jeg ha. Så skal vi på Ikea å handle noe hyller og stasj til det nye hobbyrommet. Perfekt, men travelt. Men jeg liker å være litt på farten, har litt mark og kan ikke være rolig for lenge. 

Terry er litt lat i dag, han lå lenge å så på meg da jeg prøvde å lokke han med på tur i morges, etter å ha tenkt seg om vel og lenge bestemte han seg likevel for å være med og kom sånn passe bedagelig mot meg. Etter en for han tilstrekkelig mengde med mosjon snudde han på hælen og ville inn igjen. Nå er han ikke verre enn at han orker tigge godbiter, men det er en helt annen sak. Ettersom han fremdeles er undervektig får han spise så mye han vil. Aldri så galt at det ikke er godt for noe…

 

 

Solsiden yeah!

I dag er jeg tidlig oppe, har legetime før klokka ni og har litt å gjøre før det. Det er aldri langt imellom legebesøkene her i gården, kunne nok utfordre en hypokonder når som helst. Men slik er det vel når man må gå til kontroll, du går selv om det ikke er noe som plager deg akkurat nå.  Likevel klarer jeg ikke helt å komme utenom en aldri så liten uro for legebesøket, så det er alltid godt å få det overstått.

Når så alt det ubehagelige er vel overstått og kvelden kommer skal Jarle og jeg ut å spise. Vi har et stort butikksenter her i Trondheim som heter Solsiden, det er bygd på tomten til gamle Tronhjems mekaniske verksted. Det ligger ved en dokk hvor man bygget store skip før i tiden. Hele første etasjen ut mot den dokken består av restauranter. Her er det yrende liv på sommeren når man kan sitte ute, men en og annen går der for å spise et godt måltid ellers også.  I kveld blir det nok Tapasrestauranten, Jarle elsker tapas og jeg misliker det ikke akkurat jeg heller. 

Hverdagskriminalitet – hva er det?

Vi trenger en bedre terrorberedskap står å lese i dagens avis. Men hva betyr det? Er det mulig å sikre alle lokaler hvor folk samles i forskjellige settinger hver eneste dag. Vi er på teater, konserter, kino, møter, tar tog, buss og er publikum på idrettsbegivenheter. All sunn fornuft tilsier at man kan ikke vinne krigen mot terror på en slik måte. Eller skal man overvåke å sikre seg viktige spor på den måten. Men hvordan skal man kunne gjøre det uten å gi opp personvernet? På meg virker det som om samfunnet er blitt brutalisert i forhold til hine dager. Men kan man på noen måte klare å dekke opp alt og alle, eller tror man at terror bare vil være rettet mot noen grupper? 

Nå får vi flere og flere eksempler på hvordan “hverdagskriminalitet” nedprioriteres og henlegges av politiet. Folk får ikke anmelde kriminalitet, butikknaskere får fritt spillerom, er man dum nok til å gå ut og attpåtil ha penger med seg kan man vel bare takke seg selv dersom man blir robbet, vi må vissnok bli bedre på å ta vare på oss selv og våre eiendeler. 

Blind vold…hvordan sikrer man seg mot det. Skal man unngå blikkkontakt, sitte med hodet bøyd for ikke å pådra seg oppmerksomhet, eller skal vi sitte hjemme i stua med tre sikkerhetslås på hver dør? Og hva ligger i begrepet hverdagskriminalitet? 

Nå forstår også jeg at det ikke er lurt å gå ut med tusenvis av kroner løst i lommen, la være å låse døren, sykkelen og så videre. Men når vi har gjort det og likevel blir utsatt for kriminalitet, må da vel politiet være så snill å ta i mot en anmeldelse, etterforske saken og gjøre det de kan for å oppklare saken og skaffe meg mine eiendeler tilbake. 

Politiet sier de må prioritere, men hva er det de prioriterer?