Suprice!

I går fikk jeg årets største overaskelse. Vi var bedt på middag hos Hege og Bjørnar og hadde ingen anelse om at den rolige familiemiddagen vi forventet var et stort supriceparty. Da vi kom til huset var det pyntet med blomster, flagg og fakler utenfor og jeg tenkte det var svært. Men vel inne og opp trappen fikk jeg skikkelig hakeslepp. Der var hele storfamilien minus noen få stykker samlet for å markere vår 40-års brulypsdag. Suprice det skal være sikkert. Jeg måtte ha sett ut som jeg var falt ned fra månen. Det hadde aldri falt meg inn.  Det var nydelig dekt opp, boblevann og god mat. Så tusen takk alle sammen, men spesielt Gerd og Kjell,  Hege og Bjørnar som fikk det til å skje. 

I dag tenker jeg at jeg er heldig som har familie som man kan feire store viktige begivenheter med. Familie og venner det er det som gjør dagene gode og hjertet varmt. Der var pappa, brødre, søstre,  svigerinner, svoger, barn, barnebarn, nieser, nevøer og deres barn. Hjertet blir bare større og større og jeg er så glad i alle sammen.

 

 
 

 

Deilig i Kristiansund!

Helgen i Kristiansund har vært fin på alle måter. Det er fantastisk av og til å komme seg bort litt selv om det er langt fra en verdensomseiling. Vi har i alle fall bare slappet av, spist godt å så ikke minst tatt turen om Atlanterhavsveien og til Bud. Naturen her er fantastisk, man kjører omtrent ut i Atlanteren, storhavet er like i nærheten og været oppleves nærere på godt og vondt. Denne gangen var det vind og regn og man kunne ane hvordan det må være å bo her like ved storhavet. Jeg elsker havet, har jeg levd tidligere har det antagelig vært i et slik landskap, nære havet med mye vær.  Nå er det slik at bare jeg ser havet, senkes skuldrene, pulsen blir roligere og jeg føler jeg er der hvor jeg skal være. 

Så tilbake til Kristiansund, det har seg desverre slik at det er en fantastisk butikk midt i sentrum som heter Grotten hvor de hadde mye fint. Litt for mye fint for å si det slik. En blid dame fant frem den ene toppen etter den andre, og jeg hadde lyst på alle. Desverre var ikke prisene av den sorten som passer lommeboka mi best, men det ble likevel to topper og litt stasj til huset. 

Så ble det også støvletter, men det var  planen uansett så det regnes ikke. Et pledd til Terry (som allerede er tatt i bruk ) hang vel også med. 

Nå er jeg alle fall hjemme igjen, Jarle har funnet en fotballkamp på TV, Terry sover på det nye pleddet, jeg kjenner det er godt å være hjemme, lommeboka skriker om hjelp, men ellers er alt som det skal være.

 

Skummel butikk!

Lommeboka er blitt en del smalere enn da vi startet opp i dag. Men bruden er rimelig fornøyd så da så. Nå har vi tenkt å kjøre Atlanterhavsveien og kanskje om det blir slik innom Bud en tur. Jeg liker å kjøre Atlanterhavsveien, jeg liker det såpass at jeg kunne kjøre frem og tilbake i mange dager så det blir en treat.

I Kristiansund.

Nà er vi vel og vakkert pà plass i vakre Kristiansund. Været har ikke vært beste venn, men vi koser oss likevel. I går haglet det inne i mellom regnbygene, men i dag er det i alle fall opphold så langt. Nå skal vi gå en tur ned til havna og se oss litt rundt og så har Jarle forbarmet seg over meg og lovet å bli med på shopping oppe i byen.

I går spiste vi en god middag på en fiskerestaurant hvor vi er hver gang i Kristiansund. Det eneste vi kan klage på her er posjonene som var alt for store noe som føret til at vi spiste alt for mye .Kjenner meg stappmett enda dagen etter så da har vi helt sikkert fått tilstrekkelig.

I kveld skal vi pynte oss og gå ut å spise et godt måltid igjen og i morgen er det tilbake til Romolslia igjen. Merkelig hvor fort tiden går nårnman har det hyggelig.

Krisepakke og bekymringer!

Vi har hatt noen nydelige dager her oppe i trøndelagen. Merkelig mildt i forhold til årstiden, men veldig fint å få disse dagene nå på tampen av året etter den dårlige sommeren vi har hatt. For et år siden på denne tiden hadde vi over 20 minusgrader og snø over en ganske lang periode. Slik det er nå om dagen får vi kortet ned vinteren mye.

Om en times tid nå tar jeg brudgommen med meg og reiser til Kristiansund. Vanligvis bruker vi å reise en tur hvert år, men på sommeren fra hytta. Vi skal ikke noe spesielt annet enn å ha en helg borte fra alt og bare kose oss sammen. Så på lørdag en tur på vår yndlingsrestaurant å spise en god middag med et godt glass rødvin til. 

Jeg liker å være ute nå om dagen, i går syklet jeg først til Heimdal og så var Linda og jeg på tur på ettermiddagen. Må liksom bruke alle anledninger nå til å komme seg ut, lade opp før vinteren, nyte de siste mildedagene.

Så kan man observere at Stoltenberg nok en gang har valgt bort kongen. Begynner å lure på om han har en president i magen. Euroen og Hellas er reddet gjennom krisepakken hvor de medlemmene som har penger i alliansen motvillig har trått til. Pakken er ikke før på plass før Italia avslører at det ikke står så bra til der heller. Så må det kanskje en ny krisepakke til. Man har da sine bekymringer når man er statsleder.  Kanskje like greit å være en fru hvermannsen? Eller hva?

 

Kjærlighet!

Astrid Lindgren var ingen dum dame. Bøkene hennes er briliante og hennes syn på livet og hverdagen noe som løfter opp og får oss til å se de små tingene og gledes over dem. Hun kunne virkelig se barna, tenke som et barn og skrive om og til barn på en måte som også voksne kunne få noen aha opplevelser. Utsagnet over her har etter min oppfatning mye rett i seg. Barn skal elskes, de skal oppleve uforbeholden kjærlighet fra mennesker rundt dem. Jeg har alltid trodd at man kommer lengre med ros enn med ris. Ingen blir noe særlig snillere av å få høre hvor umulige de er. Belønningen har større effekt enda om belønningen kun er noen rosende ord. Voksne trenger også kjærlighet, fra ektemann, kjæreste eller fra andre rundt seg. Jeg er glad og takknemlig for å vite at det er mennesker som er glad i meg. Det er næring til sjelen og gjør at jeg ønsker å ble et bedre menneske, et menneske som gjør en forskjell. 

Nå er jeg inne på den sentimentale stien igjen, merkelig hvor lett det er for meg å gå den veien. 

Nå er jeg som Astid Lindgren  av den sorten som aldri blir helt voksen. Jeg tenker ofte at livet er for kort til å ikke nyte hver eneste dag, finne fine opplevelser i hverdagssysslene, se naturen og alt det fine som finnes der du er og så toppe det med noe som er utenom det vanlige. Nå er det Kristiansund som gjelder. Ingen verdensomseiling akkurat, men jeg gleder meg som et barn. Men først er det dagen i dag, nå skal Terry luftes og så er jeg bedt bort til en god nabo på nystekte vaffler. 

 

Jeg er ikke helt her enda, men noen ganger så føles det slik……

 

Ha en fin dag, snart er det helg, men først er det dagen i dag, nyt den…..