Litt rart….

I dag våknet jeg med et øye som er vondt og hovent. Ser litt merkelig ut med en stor pose under det venstre øyet. Får bare håpe det blir bedre utover dagen. Litt rart er det likevel fordi jeg vet ikke om at jeg har gjort meg noe. 

Nå har vi fått handlet maling og malingsutstyr til veggen i stua. Tilbudsmalingen som vi hadde tenkt å kjøpe kunne ikke fås i den fargen vi skulle ha, men ekspeditøren hadde en annen sort på tilbud…… som heller ikke kunne blandes i den spesielle fargen. Litt rart, men hva er det egentlig som går på skinner, her i byen er det bare togene. Nå er det i hvert fall bare å ta ned alt stasjet , vaske ned veggen og så blir det kanskje maling i morgen. Jeg er veldig dårlig med farger, de fargene jeg ser på et bitte stykke i en brosjyre er aldri den fargen som kommert på veggen. Egentlig litt rart, fordi jeg lett kan se for meg hvordan det skal bli, det blir bare ikke slik. Den ligner ikke en gang.

Jeg skulle gjerne ha begynt med malingen nå straks. Men i dag skal jeg hente tre av mine barnebarn i barnehagen og nymalte vegger i selskap med tre små blir antagelig litt dumt når malingen egentlig like godt kan vente til i morgen. 

 

Onsdagspannekake…..

I går var det rene sommerværet, men i dag øser det ned igjen. Etter lang tids pause skal jeg starte opp med behandling igjen denne uken. Denne uken skal vi også i gang med pannekakedag hos bestemor. Vi skal hente tre av barnebarna på barnehagen rett her oppe, litt tidlig på onsdager.  Så håper jeg at vårt eldste barenbarn som ikke bor i nærheten også kommer av og til for å være sammen med oss. For å legge best mulig til rette var vi på Ikea i går og er nå stolte eiere av to høye barnestoler og et par lekekasser. Så får foreldrene en dag i uka hvor de kan gjøre sine ærend eller bare slappe litt av og vi en dag i uka hvor vi kan kose og skjemme bort barnebarn akkurat som vi vil og så levere dem der de hører hjemme. 

Nå har vi omtrent bestemt oss for å male den grønne veggen på stua rød. Egentlig litt rart fordi det ville være mer normalt for meg å velge en farge i blå, grå eller grønne toner. På OBS bygg er det vissnok tilbud på innemaling og da skal jeg kjøpe i dag og få hele greia gjort for under 200 kroner. Jeg har fått blod på tann og ser stadig potensielle ting som kan forbedre her hjemme. Hva er det de sier: Mye vil ha mer og f…..vil ha fler. Med meg er det alltid slik, enten eller, starter jeg opp med noe så slutter jeg ikke med det første, men når jeg slutter så slutter jeg en bra stund. 

 

En sommer er over!

Fem ukers herlig ferie er over og nå er det hverdag som gjelder. Jeg kjenner meg litt trist i dag på forskjellig plan, slik jeg alltid gjør når noe er over. Jeg er av dem som vil holde fast på alt som er bra, vil ikke at det skal være over. Slik vil det være et par dager og så har hverdagen festet grepet og alt blir bra igjen. Nå banker høsten på døren og vil inn. Med høsten kommer frisk fin luft og farger som selv ikke den beste kunstner kan gjenskape. . Det er bare en ting galt med høsten og det er at vinteren kommer etterpå, men den tid og den sorg.

I dag skinner solen fra skyfri himmel i kontrast til den våte dagen vi hadde i går. Nå skal jeg ta Terry ut på tur, så skal jeg rydde og fikse litt og så sykle en tur til byen. Jeg har savnet sykkelturene. Kroppen trenger også litt mosjon nå etter alt slaraffenlivet. 

Så er alt tilbake til normalen!

I dag har  det regnet jevnt og trutt , inne i mellom har vi lurt på om det var syndefloden som var  sluppet løs, men så i kveldingen ga det seg såpass at vi kom oss ut på tur. Jeg bare må ut hver dag om det ryker eller fyker, kroppen trenger det, hodet trenger det og hjertet trenger det. Jeg kan ikke sitte inne en hel dag.

På formiddagen har det vært litt shining i leiligheten med god hjelp av lille Andreas. Formiddagen gikk rolig og harmonisk for seg. Så kom mammaen med tvillingene og freden tok slutt. To ettåringer er ingen spøk. Om noen innbiller seg at den andre går for det samme må tenke seg om en gang eller to. Det er to og to ettåringere er to og ikke en. Når de kryper av gårde i hver sin retning….som sagt freden tok slutt. Men hva skal man egentlig med fred, det er sikkert overvurdert og ingen ting å trakte etter. Litt liv og røre gjør bare godt. Man kan hvile når man dør som min mormor alltid sa.

Nå lukter det nystekte knekkebrød i hele huset, det skal smakes på, har desverre ikke brunost, men det får våge seg…de er varme og de er gode….

Vel hjemme!

Det var ikke veldig trist å forlate Helandsjøen og hytta i går ettersom det regnet. Det mye omtalte nylagede og nyplantede staudebedet derimot kunne jeg tenkt meg å se litt mere på. Ettersom jeg alltid har bodd i blokk har jeg liten erfaring med den sorten planter, men har alltid ønsket meg et uryddig, usymatrisk staudebed. Til våren håper jeg at det blomstrer villig vekk der ute og at det blir alt det jeg har håpet på. Nå har jeg begynt å tenke på et rosebed. Det er vel slik med meg som så mye annet at mye vil ha mer og f vil ha fler.

Andreas lot ikke vente lenge på seg etter at vi kom hjem, han var her i går og han kom tidlig i morges. Han har savnet å kunne komme hit og vi har savnet han. Nå spiller han Angry bird og har så vidt tid til å se opp. En og annen rapport  i forhold til spillet fremmes med stort engasjement, mormor er ingen Angry bird ekspert, men skjønner at fuglene som sitter i bur må slippes fri og at Andreas liker å treffe lampen. 

I dag skal jeg rydde skikkelig i leiligheten min, og så håper jeg på en sykkeltur etter hvert. Men aller først er det nybakt brød og frokost som gjelder. 

 

 

Hva finner man på en lørdag det regner?

Det har trommet jevnt og trutt på taket i natt, litt skuffet fordi det var meldt skikkelig finvær i dag. I morgen er ferien over og vi drar hjem til leiligheten på Romolslia og hverdagen. Etter alle prosjekter her ute i sommer har jeg fått blod på tann og har mange planer for forbedringer på hjemmefronten. En grønn vegg skal bli blå eller kanskje en annen grønnfarge, jeg liker lindegrønt, men det er så vanskelig å finne akkurat den rette. Så skal vi legge nytt gulv og lister i entreen og på alle tre soverommene. Entreen har vel ikke hatt vondt av et malingstrøk den heller. Men ingen ting av dette haster veldig så vi får ta litt av gangen og så får vi se…det er vel ofte slik at begynner man et sted ser man stadig noe nytt som kunne vært gjort. 

I går spiste  vi middag hos Anne-Lise og Kalle, nydelig grillet svinefilet med frityrstekte poteter og grønnsaker. På vei hjem stoppet vi å plukket sten til staudebedet. Mitt aller første blomsterbed, nå med over 20 forskjellige nye stiklinger. Jeg er spent som et barn før julaften. Vet ikke hva halvparten heter eller hvor store de blir, vil de blomstre neste år og vil de trives her. Tenk at Gunnlaug og Torbjørn gjorde så store innhugg i sin egen fine hage for vår skyld. 

Så hva finner man på en lørdag formiddag i regnværet? Kriminalromanen “Steinhoggeren”  skrevet av en av Sverges krimdronning Camilla Lackberg  har ligget på nattbordet hele ferien og nærmer seg løsningen nå, så må det bli en tur enten det regner eller ikke.