O-fasong i A-fasong!

Er du kvinne er du vist programforpliktet til å ta deg ut. Saken er så viktig at man bør ta det på alvor. Et velstelt ytre, kremer, sminke, shampo,tøy alt laget for at vi kvinner skal fremstå vakrere enn vi egentlig er. 

Nå i agurktiden har til og med avisen gode råd relatert til denne problemstillingen. Hva er vel en nyhet når man kan lære seg at  hudfargede sko med høye hæler er den optimale benforlengeren. Har man korte ben kan man bare ta på seg et par slike og vips så er bena blitt lange.

Likedan kan man i alle ukeblad få råd om hvordan du skal ta deg best mulig ut. Er du en o-fasong med kraftige lær og litt mage ,bør man bruke A-fasong på overdelene, er man vintertype bør man bruke visse farger. Er man for tung bør man skjule det og råd er det ingen mangel på. Hva har egentlig skjedd med Noras lille kvinne i lave sko. Det velstelte, men naturlige?

Ikke misforstå, jeg vil også gjerne ta meg best mulig ut, jeg bruker sminke, doller meg opp, men det kan bli litt i meste laget. Det er viktigere ting i verden enn lange ben og jeg er vel bare litt lei av å lese om det. 

I dag skal jeg i alle fall ta på meg praktiske klær og sykle til byen for å kjøpe mere garn. Det regner ute så en regnjakke og joggesko er tingen. RunKeeperen skal settes på slik at jeg får beregnet hvor mange kalorier jeg forbrenner på turen, blir det mange kan jeg balasere det med litt iskrem under veis. Kanskje kan jeg se etter hudfargede sko slik at bena mine blir lange…..

Ha en fin dag….

Runkeeper…og martna.

Hvert år på denne tiden er det martna i Trondheim. Selv om mesteparten av det som blir solgt er rask er det moro å gå å se. I går tok vi Andreas med. Han gikk rundt blandt alle bodene med store øyne, her var mere enn nok som kunne fristet en treåring. Plastleker, mat, håndarbeider, klær, støvsugere, you name it…they gote it. Nå er det omtrent like vanskelig å holde styr på en liten gutt i trengselen som det er å finne noe fornuftig å kjøpe, men det er martna så da så….

I dag er det ny sykkeltur på gang, jeg har fått et nytt leketøy…noe som heter Runkeeper.Det er en digital treningsbok, som man laster ned på mobilen. Du velger aktivitet, så måler den strekningen du legger bak deg, gjennomsnittlig tid, kaloriforbruk og så videre. Hver gang du slår din beste gjennomsnitttid får du også ros. Herlig…

 

 

Menneskets beste venn!

Regnet som øser ned i dag er en strek i regningen. Programmet for i dag var å sykle til sykehuset der jeg har legetime for å vurdere hvor mye medisin jeg skal bruke fremover.  Jeg vil gjerne ha et ord med i laget selv også for medisin skal man være forsiktig med og jeg vil ikke ha mere enn høyst nødvendig. Så når plikten var gjort skulle jeg vaske verandaen og stuevinduene. Blir ikke helt det samme når regnet høljer ned, men vi får se om det kan bli noen lyspunkt i løpet av dagen. Uansett er den under tak så det lar seg gjøre om jeg legger godviljen til.

I går heklet jeg rundt kanten av oldemorpleddet og nå skal det bare presset litt så er det ferdig. Ettersom det er brukt restegarn i forskjellige tykkelser trenger det å presses litt til. Men ferdigstillelse betyr at jeg kan starte et nytt arbeid og i dag skal jeg innom en garnbutikk å kjøpe garn til et sjal jeg har funnet mønster på. Restekurven har minket mye, men jeg kunne nok fått til både et og to pledd til før den er tømt, men jeg får heller se om jeg kan lage noen  sokker og slik.

Terry har tilgitt meg at jeg reiste i fra han. Nå fotfølger han meg og er så rene elskverdig, han kommer bort og gir meg et slafs rett som det er for å vise at han er fornøyd med sin matmor og gjerne vil formidle det. At hunden er menneskets beste venn stemmer her i huset. At menneske er hundens beste venn stemmer nok enda bedre.

 

 

 

 

 

 

Home, sweet home!

Sannelig er det godt å sove i sin egen seng, har sovet som et barn og er klar for en ny dag. Jeg har hatt en fin tur, kunne ikke finne en ting å klage på da jeg skulle fylle ut evalueringsskjemaet som turarangøren skulle ha. Men like godt var det  å komme hjem til mine to samboere,hvorav en er på jobb nå og den andre snorker på sofaen med alle fire bene i været. Snart skal jeg ta snorkeren ut på tur før jeg sykler til Heimdal for fysoterapi. Behandlingen minner mere om spa enn behandling, men jeg er lei og sliten av all renningen fra behandling,  undersøkelser, legetimer, utprøving av nye medisiner. Det virker som det aldri tar slutt. Men dettte er i hvert fall siste gang med fysoterapi før ferien så får vi se om ikke jeg kan ta en lang pause. 

Hovedsaken i avisen i dag er voldtekter, en avskyelig handling som gjør meg sint på ofrenes vegne. Hva er det med menn som utfører slike handlinger? Hva handler det om, seksuelle behov eller trangen til å fornedre kvinner?  Leste nylig om at et kriseteam skulle reise til et eller annet krigsområde hvor den seirende parts soldater hadde utført massevoldtekt. Kvalmt spør du meg, men det gjør de vel ikke…

 

Hjemme igjen!

                Godt å hvile litt.

                                     

Kommer ikke over det.Heter den Revebjelle?


Fant oss en kompis.

                               

Himmel blå.Her har mange arbeidet mye…Mitt yndlingshotel fra nå av.

@

 

Disse hører til…

Blir nå litt stille…Damegjengen-Verdens minste?

Når jeg blir stor skal jeg flytte til sør-landet…

Ubeskrivelig..


Ny versjon av Pikene på bruen…


God natt!

Min romvenninde Ingeborg er ferdig stelt og har kommet seg i seng. Jeg er ikke veldig trøtt, men skal legge meg å lese en stund. I morgen er det hjemtur, en lang dag i bussen, en ren transportetappe antagelig. I morgen kveld er jeg hjemme hos meg selv og  skal sove i min seng. Jeg synes alltid det er godt å komme hjem, det hjelper ikke hvor hyggelig vi har det, hvor god mat vi får, hvor fine hotel vi ligger på, hvor vakkert det er, hvor mye vi får lære og oppleve. Det er alltid godt å komme hjem og slik skal det være. 

Når jeg kommer hjem er forhåpentligvis den av mine samboere som går på to ben glad for å se meg. Den firbente vil like sikkert være sur på meg. Han skal ikke se på meg, men kan ikke styre seg å luntrer etter der jeg går, ligger meg baken mot meg, men aldri langt unna. Snakker jeg til han snur han seg ikke, men halen røper han…den logrer. Slik kan han holde ut noen timer og så er alt glemt og vi er venner igjen.

Nå skal jeg finne boka og senga, så gjenstår det bare å ønske dere en god natt.

Siste kveld med gjengen.

Nå er vi kommet til Åsgårdstrand og siste kvelden på denne turen. Igjen har vi hatt en fin dag på veien mellom Kristiansand og Åsgårdstrand. Vi har stoppet mange ganger, ruslet rundt i de fine sørlandsbyene, drukket kaffe ute i finværet og brukt hele dagen på turen oppover. I morgen snur vi snuten hjemover, det er ikke meg i mot for jeg begynner å få hjemlengsel, jeg savne Jarle og alle mine. 

Når man er i Åsgårdstrand må man selsagt kopiere Munchs berømte bilde pikene på bruen og det har vi gjort. Vi har ruslet litt rundt i området her, strekt ut slitne busslegger i finværet. Nå er dte middag som gjelder, kanskje kunne det gjøre godt med en vask og et klesskifte også.