Litt etter litt…

Tralala….. nå er endelig alle bildene som lå hulter til bulter i en stor skuff sortert og i orden. Disse to inneholder alle bilder som ikke skal inn i album. Nå tar jeg for meg en skuff og eller et skap i gangen og rydder ordentlig, før eller siden må jeg komme gjennom  alt. 

Tar vel litt tid før dette kan kalles et lappeteppe…

Fotografier og gamle synder.

Jeg har alltid vært glad i å fotografere. Nå i den digitale verden kan man gjerne ha tusenvis av bilder uten at det tar særlig med plass. Likevel har jeg prøvd å slette litt fortløpende så det ikke skal ta helt av. I hine dager derimot måtte bildene fremkalles og lista for sletting/kastig lå nok litt høyere, noe som har resultert i en skuff full med gamle bilder og brev som nå skal sorteres og lagres på en egnet plass. De beste skal få plass i en album, noen skal kasseres og resten oppbevares i tilfelle Pål og Hege ser seg monn i noe av det. Dette skal bli dagens prosjekt. Så har jeg funnet frem gamle synder i form av en håndfull heklede oldemorlapper som en gang skulle blii til et pledd. Satt i går kveld og prøvde å finne ut av mønsteret og fikk heklet noen prøveeksemplar inntil jeg fant frem til noe som lignet. Kanskje kan jeg få det ferdig en gang. 

Så har jeg endelig fått Terry til å svelge tablettene, en halv penecelin og en halv smertestillende. Jeg prøver å pakke det inn i godbiter, men det lille neket spise kyllingen og spytter ut tablettene. Og dette skal være en øvelse morgen og kveld i ti dager. Phhhhh.

Etterpå skal Hege, tvillingene og jeg på bytur, men først en dusj og tur med Terry. 

 

Stakkar liten!

Så er Terry vel og vakkert hjemme igjen. Foten er åpnet og renset og blir nok bra etter noen dager. Når det gjelder resten viste blodprøvene tegn på at han kan ha kreft. Men det kan også være tilfeldigheter, prøven må derfor gjentas etter en uke når betennelsen er ute av kroppen. Så blir det noen dager i spenning, hvor jeg skal prøve hardt å ikke tenke det verste. Så får vi ta det som det kommer og spare sorgen så lenge som mulig.

Nå har han også fått en krage som er veldig ubehagelig. Den må nok på når vi ikke kan passe på, men enn så lenge skal han få slippe. 

 

 For en start!

Jeg våknet i morges av at Terry pistret og ville ha oppmerksomhet. Den ene bakfoten var ond og han tråkket ikke på den. Jeg ringte til veterinæren og fikk komme med en gang. Ved undersøkelsen viste det seg at lymfekjertlene i benet var hovne noe som tyder på en betennelse evt. i verste scenarie enda verre. Nå skal han ta blodprøve for evt. å utelukke verre før han legges i narkose og får renset opp i foten. Da jeg skulle veie han for narkosen viste det seg at han har gått ned et halvt kilo noe som er bekymringsfult for en hund som ikke veiere mere enn 7 kilo i utgangspunktet. Nå siere veterinæren at gamle hunder ofte mister muskelmasse og dermed vekt, men i og med at han er såpass aktiv kunne også det være symptom på noe annet. Egentlig er det vel mest sannsynlig at han har fått noe i labben som nå er betent, men en liten uro er det likevel. 

Fredelig søndags morgen!

Så er våre to yngste barnebarn også passert babystadiet og har fått sitt aller første tall foran alderen. Nå så ikke det ut til å plage dem nevneverdig, de smiler stort og søtt som belønning til alle som gir dem litt oppmerksomhet og fortsetter med sitt. Men selskap ble det til gangs, farmor og Janne var kommet fra Sverge, samt to olderfedre og ellers slekt og venner. 

I dag regner det og da mener jeg regner. Ikke noe tyder på bedre vær ut over dagen heller. Terre nektet plent å bli med Jarle på morgentur i dag, han liker ikke å bli våt, han stritter imot som best han kan, og slipper unna naturligvis,man er da ordentlig bortskjemt og bortskjemte hunder vil ikke bli våt i pelsen,  nå har for sikkerhets skyld han gått i dekning, hans samboere er alt for glad i å gå tur og man kan ikke være trygg for annet enn at de finner på å gå ut igjen. Jarle løser kryssord og jeg nøyer meg med å gjøre ingenting. En fredelig søndag morgen slik seg hør og bør.  

Det er lørdag morgen!

Så var da pappa endelig ledig slik at han kunne komme til middag i går. Vi spiste hjortestek med grønnsaker og fløtesaus, fruktsalat til dessert og så kaffe med muffins. Jeg har fortalt før at han er markblomstenes ubestridte mester og på sommeren er det mange som får glede av hans vakre buketter. Dette er nok en ting vi har til felles, jeg elsker markblomster, men der pappa får til de fineste buketter blir mine liksom ikke helt det samme.

I dag skal Silje og Kristian feire ettårsdagen sin. Det ble et par tøffe dager da de ble født. Hege fikk store blødninger etterpå og det var kritisk et døgn eller så. Nå gikk da heldigvis alt bra og barna har vært en berikelse for alle rundt dem. Ikke noe er bedre enn å se de barna du er glad i vokser og trives, at de får gjøre det i hjem hvor foreldrene er der for barna sine og sørger for at de har det bra. 

Enn så lenge sitter jeg her med kaffekoppen min, morgenens must. Jarle leser avisen og er tapt for denne verden, hører bare et svusj når han blar over til neste side. Nå skal jeg forte meg å piske krem og vaniljefyll til Kværfjordkaken som skal i bursdagsfeiring i dag og så er dagen i gang. 

 

 

Gode venner!

Fine stunder med gode venner er ikke det verste som fins. Det ble noen hyggelige timer i går. Først var vi på Frati og spiste god mat ledsaget av god drikke, der ble vi sittende inntil neste bordsetting var kommet. Restauranten er så populær at er man mange sammen bør man bestille på forhånd, noe jeg hadde gjort, men man kan bare bestille for 2,5 timer.

Etterpå drev vi rundt på Trondheim Torg, Linda fikk kjøpt en silkekjole nedsatt fra over 2000 kr.  til kr. 49,- Turid fikk kjøpt seg  både topp og sølvring. Selv kom jeg hjem uten et eneste bærenett. Så var vi tørste igjen og fant oss en plass hvor vi bestille kald drikke før vi dro hjem. Nå har jeg som vanlig fått i oppdrag og arrangere neste tur til Stjørdal en gang utpå høsten.  Gleder meg…

I dag skal jeg sose hjemme på formiddagen, vaske litt, bake litt og så kommer pappa på middag i ettermiddag. Nå er det tredje gangen jeg forsøker å invitere han, men han er stadig opptatt. Populær mann rundt middagsbordene han der.