Vaskerommet er ryddet!

Vaskerommet bærer preg av at formiddagen har vært helt uten planer. Nå kan jeg ha kongelige gjester, vise dem rundt på vaskerommet og de vil nikke imponert over ryddigheten. Jeg er ikke helt sikker på om de blir like imponert over fargevalg og innredning, men ryddig er det så lenge det varer. Nå er det desverre unntaket og ikke regelen. Jeg har en lei tendens til å putte alt jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med, nettopp på vaskerommet. Kjøkkenet vårt er lite og det er litt for lite skap plass så jeg har avlastningshyller på vaskerommet hvor noe av kjøkkenstæsjet blir puttet unna. Så baller det på seg helt til jeg ikke orker rotet mere og tar en final cleaning.

Når man tenker over det er husarbeid en utakknemlig oppgave, man rydder og så rotes det, man vasker og så klines det til igjen, man vasker tøy  og før man vet ordet av det er skittentøysdunken full igjen. Man lager mat og spiser det. En evig runde….

Nå har Linda og jeg kommet trygt hjem etter en times vandring på glattisen, hun holdt seg på bena og jeg falt……igjen. Likevel begynner jeg å tro på at jeg kommer meg gjennom også denne vinteren uten benbrudd.

Nå nyter jeg min Nespresso kaffe i godstolen det er VM sending igjen, repriser fra før i dag, litt kjedelig kanskje, men likevel…..

Vårblomster!

Nå når våren endelig nærmer seg kommer jeg uvilkårlig i vårmodus. Vår er blandt annet spede spirer og løkblomster. Enda tar det nok noen uker før vi kan se den første hestehoven i grøftekanten elller museørene på bjørka, men i mellomtiden har jeg fikset meg litt vår i stua.

Se bare her!!!!!

 

 

 

Babyfeet og hundemas!

Hundeholdet har sett bedre tider enn klokka syv på søndag morgen når en bortskjemt silketerrier vekker deg for å gå tur. For å si det slik..det er ikke særlig moro. Men er man bortskjemt så er man bortskjemt og Terry har ikke skjemt seg bort selv, han gir seg ikke, han vil ut å gå tur og han bryr seg ikke særlig om at det er søndag og matmor trenger skjønnhetsøvnen sin. Når jeg først er inne på tema skjønnhet, på morsdagen fikk jeg et fotpleiemiddel som  heter babyfeet, det består av to plastikkposer med et middel som i løpet av to timer skal gjøre dine føtter babymyke. Du putter bare føttene inni plastikkposen og lar middelet gjøre jobben. Det kan faktisk anbefales, det gjorde godt.

I dag har vi planer om å kjøre ned til Nidarøhallem og gå hjerteprominaden som går langs Nidelva, forbi Studentersamfunnet, Domkirka, og Bakklandet så over  på den andre siden av elven over gangbrua og så er vi tilbake. Midtbyen er nærmere våren enn vi her i vinterlandet 7-8 kilometer lengre sør. Så kan vi nyte den lille det fine milde været, mate endene og kanskje få en aldri så liten forsmak på det som skal komme.

Ha en fin søndag!

 

Dagen i bilder!

I dag ble jeg ferdig med Siljes strikkedrakt. Litt stor kanskje, hun er bare 9 mnd.

Ny pute.

Det ble tulipaner.

Andreas kom på besøk.  Mens han var her bakte han brød og hjalp til med å lage middag.

 

 

Morfar og Andreas har stor glede av hverandre.

Canasta!

Først i dag vil jeg komme med et godt råd til alle som liker å spille kort. Ikke spill Canasta, det er et skitspill. Om du sprø hvordan jeg har kommet frem til at Canasta  ikke er verdt tiden du bruker på det, er nok to runder med solid tap for guttelaget i går helt sikkert en medvirkende årsak. Gerd og jeg fikk nesen gnidd godt ned i søla, gutta triumferte, de er bedre tapere enn vinnere for å si det slik. Den ene Canasta rødere enn den andre ble brettet ut over bordet i triump, mens vi slet både med åpning og spill. Posen med påskegodt som var satt opp som premie ble  borte som dugg for solen, mens det seirende laget drøftet taktikk og staierevner.

I dag er det først VM som gjelder, og så et par ærend. Så må vi prøve å få tid til å ta en tur ut i finværet. I dag er det plussgrader og fin sol, det smeltet faktisk litt i går.

Dagen er bra og dagen er min!

 

 

 

Helgevask for alle pengene!

Endelig har værgudene forbarmet seg over oss å hevet temperaturen et hakk eller tre. For meg blir livet litt enklere med en gang, bare det å slippe å fryse baken av seg om man vil gå ut en tur gjør stor forskjell. I dag har jeg planer om å få måkket unna litt husarbeide, vanlig god gammeldags helgevask, slik at det lukter grønnsåpe og husmorsære i hele leiligheten. Så skal jeg dra over stuevinduene utvendig, sist jeg prøvde spekte det bare.

I morgen har jeg planer om å ta en tur til Stoff og stil. Jeg har en gammel puff som har vært min mormors, tenkte jeg skulle trekke om den, men på en slik måte at jeg ikke ødelegger det orginale trekket som faktisk er like helt, men litt falmet etter å ha vært med i over femti år. Men nå etter kaffen og avisa, helgevask for alle penga….

 

Ha en fin dag!!!!!

 

I see, I like, I buy!

Disse ordene er ikke mine, men de passet likevel godt på shoppingturen sammen med Hege i ettermiddag. Vi var kommet til den siste klesbutikken og ingen ting fristet og så voila, den aller siste butikken , der hadde alt du likte. Foresten var det er russisk dame som uttalte de bevingede ord: I see, I like, I buy. Jeg lo godt fordi det hørtes utrolig enkelt ut. Men så enkelt er det vel bare man har penger nok. Her er i alle fall mine innkjøp….

 

Terry er aldri langt unna. I dag er han litt fornærmet fordi han har vært barnepike to ganger. Stakkar!

 

Men jeg sov så godt!

I dag burde jeg ha stått veldig tidlig opp, ettersom jeg hadde lovet å passe tvillingene mens Hege fulgte Andreas til øyelege. Nå sov jeg godt på det tidspunktet jeg burde stått opp, hørte ikke telefonen ringte de første tre gangene,  før plutselig ble jeg oppmerksom på en rar lyd, jeg lå en stund rolig å lurte på hva det var før ….pling…. der ble jeg var alt på en gang. Opp av senga, på med tøyet, trev Terry med meg og la på sprang, kom frem akkurat i tide så de rakk busssen. Nå sover Silje og Kristian sitter i vippestolen ved siden av meg og smiler hver gang jeg snakker til han. De er så utrolig søte begge to at jeg ser meg nesten ikke mett på dem. Nå mener enkelte at man ikke skal skrytte av sine egne, det synes jeg i tilfelle er bare tull.. Bestemorshjertet har nok en liten likhet med myrsnipa, og hva er problemet med det. Nå faller jeg i staver over alle unger, de er alle søte, den ene søtere enn den andre. Det er noe med uskylden og sårbarheten som går rett i hjertet på meg. Sånn er det bare.

Når Hege og Andreas kommer tilbake skal jeg til fysoterapaut, skal ha opp til 26 behandlinger så det tar ikke slutt med det første. Så hjem en tur før Hege og jeg skal på jentetur til et nytt butikksenter et stykke her i fra. Nå er det skjelden Hege kommer noen plass uten et lite følge av smårollinger, men i dag er det bare oss to. Hun skal snart ut av første runde fødselspermisjon og trenger litt nytt til hun skal på jobb igjen.

Men en  så lenge sitter jeg her med lille Kristian, udusjet, umatet og litt utilpass, men også litt glad at jeg ikke skapte problemmer for dem som er på vei til øyelegen. Ha en fin dag…

 

Jeg gråter!

Jeg er av den sorten som gråter ofte. Jeg er et følelsesmenneske som blir lett rørt, en film, en bok, en fin utsikt, et vakkert dikt, til og med ting som andre ikke helt fortstår rører meg til tårer. I dag så jeg videofilmen som min nye bloggvenninde EngleHjerte hadde laget til sin mor som døde i august. Den fikk meg til å tenke på min mor som døde 23. juli og tårene rant. Jeg følte meg plutselig så alene. Noen veldig viktig finnes nå bare i våre minner. Filmen var veldig rørende og jeg kjente meg så veldig igjen, slik det var for henne var det også for meg.

I løpet av livet har jeg vunnet og mistet mange som har stått meg nær og slik er det for oss alle sammen, noen kommer og noen går, generasjon etter generasjon, de fleste til sin tid, men ikke alle. Det har gått et halvt år, men jeg savner min mor.

 

En engel har rørt din panne
på sin flukt med en liljegren;
hva kunne den ellers danne
så lys, så skjær og så ren!