Hvordan er det mulig?

Det er mange ting jeg ikke forstår. For ekempel hvordan er det mulig at innvandrere uten lovlig opphold får utbetalt penger fra NAV? Hvordan kan det være så lite kontroll på hva våre skattepenger brukes til. Ikke misforstå meg slik at jeg er imot innvandring, men innvandringspolitikken bør vi kanskje se litt på. Nå er det vel slik at alle system har svakheter, men når svakheten blir avdekket må da noen i all anstendighetes navn kunne tette hullet. I følge nyhetene i dag er det ofte disputter mellom politiet og de som skal sendes ut som krever å få tatt ut penger som de har fått på utbetalingskort fra NAV. Ikke bra spør du meg..

Ikke klarer jeg helt å forstå hvorfor det er nødvendig å vente i 5-6 år før man kan få en avklaring om en innvandrer skal få opphold eller blir sendt hjem heller.

Så er det Danmark og Jyllandsposten med sine fine Mohammedtegninger. Ytringsfriheten på den en siden og hvordan den samme ytringsfriheten kan såre andre mennesker på den andre siden.  Nå er ytringsfriheten en hellig ku for meg og mange andre, men gir den oss rett til å såre og gjøre narr av ting som er ukrenkelig for andre. Jeg unnskylder ikke terror i noen form, men er det virkelig nødvendig å trykke disse tegningene når det provoserer så mange.

 

 

 

 

 

Livets mange gaver…

En av livets mange gaver er synet av yndlingskaffekruset fult av dampende het kaffe om morgenen. Tærne kroer seg, smaksløkene forbereder seg og man  sukker dypt og inderlig av velvære. Ligger så dagen fin og ubrukt uten alt for mange traumatiske gjøremål så begynner livet å bli verdt å leve.

En av livets andre gaver er turene med LInda to dager i uka. I går tok vi tvillingene med i vognen slik at Hege skulle få litt fritid. Hun er gressenke for tiden og med tre såpass små barn er nok det en liten utfordring. Nå virker det  som om hun tar alt på strak arm, blir aldri sttresset, barna er nok preget av den roligheten for det er ikke mye gråt og uro, men likevel en time i fred for seg selv er vel aldri og forakte. Nå spiser de middag hos oss hele uken noe som er veldig koselig, vi får mye tid med barna. Tvillingenes tannløse smil går rett i hjertet på meg. Andreas små armer rundt halsen er heller ikke til å kimse av.

En tredje gave står ved siden av meg nå og logrer bedende. En tur ut ser ikke ut til å være noe av veien. En hunds trofaste evige kjærlighet til sine eiere. Menneskets beste venn. Ingen tvil om det. Deler man hus med en hund er det alltid noen som er glad  for å se deg. Utrolig nok…

 

.

 

 

 

 

Besteforeldre skal også mobbes.

Skrubbel og bit
Bestefar fikk en kjæreste da han var 70 år. Hun var innmari liten og sikkert 80 år mindre enn han. Hun arvet skrubbel og bit. (Ludvig, 5 år)

Om bestemødre

Når man er sånn førti eller femti år, slutter damene å legge egg. Det vil si at de ikke lenger kan produsere folk. Hekkingen begynner sånn i fjortenårsalderen og varer helt til middelalderen. (Johannes, 8 år)

En bestemor er en som hele slekten har kommet ut gjennom. Da er det ikke så rart om hun blir litt slaskete i skinnet. (Kristine, 7 år)

Litt å se frem til….

Den ene fine dagen avløser den andre her i Trondheim og ting går sin vante gang. Det har vært en rimelig vanskelig tilbakegang til arbeid av flere grunner, noe skyldes meg og noe andre omstendigheter,  men jeg henger enda med. Må nok innrømme at noe har vært vanskelig, noe som har forstyrret nattesøvnen mye, men jeg håper det blir bedre etter hvert.

Privat skjer det alltid noe, men jeg liker at det er litt uro rundt meg. I går var begge mine barn og alle fire barnebarn på middag. Tvillingene som enda bare er fire måneder lever på morsmelk så de er enda billig i kosten. Håkon er blitt fire og Andreas tre så her er det liv når de er på besøk. Koser meg fært med dem alle sammen. De to største sier og gjør mye rart og de to minste smiler stort og tannløst når noen snakker til dem. Bestemorhjertet banker i hvert fall stort og varmt for dem. Hedligvis har de det godt og trygt nå og jeg håper det fortsetter slik lenge enda.

Nå har vi bestilt tur til Thalin på slutten av november. Litt ekstra ferie å se frem til før mørketiden setter inn. Så skal pappa og vi tre søstre med familier til Åre på spahotell nå til helgen.  Da det er badeland på hotellet skal Gerd og jeg ha med hvert vårt  barnebarn og Tone sin sønn som er 8 år. Vet ikke sist jeg har hatt badedrakt på, men jeg kan trygt si at det er lenge siden. På søndag har vi bestilt masasje og fotpleie så kosfaktoren blir vel ganske høy.

Litt å se frem til…..det trenger vi nå……..

 

Så er det mandag igjen.

Finværet fortsetter også i dag. Selv om jeg har vært litt sløv i starten på dagen har jeg planer om å være svært produktiv etter hvert. Nå skal jeg straks ut på tur med Terry før jeg skal henge opp nye gardiner. Noe må syes og noe er ferdig. Så har jeg vært på Stoff og Stil å kjøpt stoff for å kjøpe stoff til nye sofaputer som jeg også må sy..Men morsomt er det å fornye seg litt. Nye gardiner, nye sofaputer og vips så er det en ny stue.

Så selv om jeg nå har strikket flere par sokker, pannebånd og annet småtteri blir vist aldri restegarnkurven tom. Nå har det tatt meg flere år og fylle den opp, men så ser det ut til at den er botneløs nå. Før helgen fant jeg to like nøster og bestemte meg for å strikke en lue. Mønsteret fant jeg på Stoff og Stil og der står det følgende i starten.

Legg opp 20 masker på to pinner. Jeg som ikke er særlig srikkekyndig klødde meg i hodet og fant ut at det måtte bety 40 masker. Strikk så 130 omganger ribb. 1 rett, 1 vrang. Ok da strikket jeg 130 omganger på denne måten og så så jeg at noe må være feil. Etter en runde med Anne-Lise som er racer med garnnøstene fikk jeg vite at det skulle være bare 20 masker. Nå blir det sjerf av det som skulle bli en lue og så når sjerfet er ferdig begynner jeg på nytt med lua.

Foresten videre mønster: Fell av. Sy sammen endene til en ring. Samle opp 108 masker langs den ene kanten og strikk videre rundt med strømpepinne. Strikk 32 omganger. Strikk så to masker sammen og strikk en rett. Gjenta omgangen ut. Strikk en omgang rett. Gjenta disse to rundene. Strikk alle maskene sammen to og to, trekk garnet gjennom de siste maskene og voila så er det  en lue. Håper jeg….

 

 

En helg i september.

.

Jeg elsker engler. Boksen fikk jeg i gave av min søster Gerd.

Nye gardiner.

Lettvint håndarbeid etter bruk opp restegarn prosjektet.

Utsikten fra stuevinduet på hytta.

Yndlingstien. Terry er med….

På tur til Kråka.

Månen på en klar septemberkveld.