Nyttårsaften..

Årets siste dag, forventningene til det nye året, minnene fra det gamle,  feires etter beste evne. Jeg tenker på det som har vært og det som skal komme, men mest på det som ligger foran meg. Jeg tenker på at det vil skje ting i dette året som vi ikke kan se foran oss akkurat nå. Jeg tenker det er bra vi ikke vet alt.

Jeg vet at jeg skal bli mormor igjen, det er en ting som får meg til å sitre av forventning. Jeg lurer på om det skal det bli en gutt eller blir det en jente denne gangen. Uansett et nytt lite menneske som jeg kommer til å bli glad i. Så er det Håkon og Andreas som kommer til å utvikle seg mye i løpet av dette året. Som kommer til å lære nye ting om seg selv og om samhandling med andre mennesker. Som skal lære å innrette seg i samfunnet, finne venner, lære ting, utvikle seg, etablere forhold til mennesker rundt seg. Jeg ønsker for dem at de skal lære alt som er nødvendig om sosial omgang og etikette, slik at de vil fungere godt i livet og bli lykkelige.  Det er en tøff verden der ute, og selv om man prøver å gi dem en god balast, trenger de lenge enda noen som kan beskytte dem og lære dem om farene som truer. Likedan ønsker jeg for dem at de skal få oppleve alt det positive og at de kan lære seg å nyte livet.

Jeg ønsker alt godt for familie og venner. At vi kan pleie omgang på den måten vi har gjort, men også finne nye ting. Jeg vil prøve å bruke tiden på det som betyr noe og prøve å legge noe av det andre litt til siden. Jeg vil prøve å nyte stunden i større grad og ikke la den gli forbi. Jeg vil prøve å oppleve alle positive ting livet byr på og så tåle det som ikke er så bra.

I kveld skal vi feire avslutningen av det gamle året og starten på et nytt år sammen med gode venner, Linda og Odd, Anne-Lise og Kalle. Jeg gleder meg…så da så…..

Veldig søte…..

Det er fortsatt kaldt i Trondheim, men det er fint og hvitt og jeg klær godt på meg og så blir det godt likevel. Nå har Terry og jeg vært ute å godt en god tur. I går kveld hadde vi besøk av min sønn Pål og mitt eldste barnebarn Håkon som er tre år. Han er frisk,  forstandig og meget aktiv. Liten nok til at det er stas å få med farmor eller farfar på rommet for seg selv.  Jeg synes det er godt å ha barnebarna på besøk, få sjansen til å bli godt kjent med dem, knytte bånd og nyte tiden sammen med dem.  Tiden går alt for fort og snart er de store og får andre prioriteringer.  Men enn er de små og troskyldige og veldig veldig søte.  

Nyttårsforsett..

Jeg har hatt mange nyttårsforsett. Mange av dem har nok blitt skøvet langt bak i hodet og glemt, men også  noen har jeg klart å etterleve. Jeg tror det er en bra ting…en gang i året….sette seg ned å ta et godt blikk på seg selv. Ser vi godt etter ser vi nok en liten egoist.  Jeg tror at det er nødvendig på grunn  av selvopprettsdriften som vi alle må ha for å kunne leve. Kunsten er at den ikke blir for stor så det tar overhånd og vårt eget ve og vel er alt som teller. Egoisten i oss må ikke få vokse slik at vi slutter å bry oss. Det er så mye urettferdighet og så mange mennesker som sliter …saker vi må brenne for  mange ting i verden rundt oss som krever vår oppmerksomhet.

Desverre må jeg innrømme dersom jeg tar det store blikket på meg selv at jeg har et meget stort potesiale for forbedring når det gjelder aktiv handling i så måte. Årets nyttårsforsett skal være å engasjere meg mere mot urettferdighet og for mennesker og dyr som sliter. Finne et prosjekt hvor jeg fysisk kan delta og åpne pungen enda litt til. Og så vil jeg prøve å være på en slik måte…at familie og venner skal glede seg over at jeg finnes. Være en person som gjør en forskjell for mennesker rundt meg. Selv har jeg vært heldig nok til å ha mange slike i livet mitt. Mennesker som har gjort livet mitt bedre og rikere, mennesker som har vært der for meg når jeg har trengt det. 

Nå når det nærmer seg nttårsaften og dette året renner ut, har et år til rent ut i livets timeglass. Nå er det fint å sitte å tenke gjennom dette året. Posetive ting og hendelser og likedan negative. Mange mennesker har gjort meg glade, mennesker som har vært en positiv faktor, men desverre har det også vært hendelser som har vært tøffe og vanskelige. Mennesker som har stått meg nære som har skuffet meg stort. 

En person som aldri skuffer, som alltid er der, som betyr veldig mye er min mann Jarle. Jarle som har vært den viktigste faktor i livet mitt siden vi ble sammen som unge tenåringer. Ingen kjenner meg som han, ingen andre kan være like aksepterende i forhold til alle mine feil og mangler, ingen andre kunnne finne seg i alle min innfall og bare smile overbærende. Han fortjener alt jeg kan gi tilbake.  

Nå når året 2010 står for døren skal jeg legge alt det negative bak meg, glemme og tilgi og så starte det nye året med blanke ark. Så skal jeg av et oppriktig hjerte ønske til alle…… gode opplevelser i det nye året. ..

  
  

Julekonsert…

I kveld har jeg vært på julekonsert i Kolstad kirke. En herlig kveld med mye fin musikk. Gode kjente julesanger, men også mye annet. Tre forskjellige kor og flere gode solister. Blandt andre Harald Bjørkøy som sang utrolig vakkert for en full kirke.  Merkelig hvor godt litt kultur gjør for sjelen. Du kjenner deg oppfylt og glad. Vi trenger alle en og annen dose med kulturopplevelser enten det er biledkunst eller som i dag korsang. Jeg liker å gå å se god kunst, jeg liker kunsthåndtverk og brukskunst, men best av alt er en god konsert. Og så opplevelsen når älle reiser seg og synger Deilig er den himmel blå og deilig er jorden sammen. Jeg har ingen god sangstemmme, men jeg elsker å synge, jeg elsker allsang og synger med av hjertens lyst. Deilig er jorden……tider skal komme, tider skal henrulle, slekt skal følge slekters gang. Livet kort og godt…..vi kommer og vi går. Så da så…

To skritt……

Jeg vil så gjerne, men jeg kjenner at jeg ikke er helt der enda. Natten er lang når man ligger søvnløs og grubler. Det er som jeg går et skritt frem og to tilbake. Likevel stod jeg tidlig opp og har nå gått en lang tur med Terry.  Det gikk trått og uten den nytelsen jeg vanligvis føler når jeg får være ute, men vi kom gjennom det. Føler det er viktig å utfordre meg selv litt, ikke bare gi opp og sette meg ned å sture. Vel hjemme ventet kaffe, frokost og nitimen. Så ble det litt kos likevel til slutt. Så skal jeg dra over huset litt, trenger nok litt oppfriskning nå etter late juledager. 

Jeg skal bruke penger jeg fikk til jul og kjøpe meg en…er det i-pod ….det heter. Vet ingen ting om hva som er bra og ikke, men kan kanskje få noen råd i en elektronisk butikk.   Jeg liker å høre på musikk når jeg er alene ute på tur. Så er jeg vel nødt til å lese en bruksanvisning da jeg ikke har  peiling på slike. Jeg hater bruksanvisninger.

Hos Dag og Wenche…

I går vi invitert på middag hos Dag og Wenche. Dags datter Helle og Wenches datter Andrea var også der. Hadde en fin ettermiddag/kveld sammen med god mat og hyggelig selskap.

På formiddagen hadde vi tilfredstilt behovet for mosjon gjennom en times tur i nærmiljøet. Tok fotoapparatet med og fikk tatt masse bilder, man skal ikke gå langt unna hjemmet før man finner fine motiv.

I dag er det familieselskap på Bakke Gård. Tradisjonen tro blir det kurvfest, gavelek og ny av året Kåringer av årets…..med mange forskjellige tema, for eksempel årets syvsover. Så får vi se hvordan det går. Vi kan vel trygt si at vi har et stort potensiale innen storfamilien.