De fem friheter…

1. Friheten til å se og høre det som er… i stedet for det som burde være, var eller kommer til å bli.
2. Frheten til å føle som du gjør….i stedet for det du burde føle. 
3. FRiheten til å si det du tenker eller føler…i stedet fro det du burde tenke eller føle.
4. Friheten til å be om det du ønsker ..i stedet for å se om du får det.
5. FRiheten til å ta sjanser på egne vegne…i stedet for alltid å være på den sikre siden.

Minner…

Dess eldre du blir dess flere minner har du. Antagelig tenker man mere på det som har vært også. Jeg sitter ofte å tenker på personer jeg har kjent, noen er ikke lengre blandt  oss, andre har forsvunnet ut av mitt liv av forskjellige årsaker, men alle har vært med å påvirke meg og mitt liv. De aller fleste på en positiv måte. Nen har lært meg ting, noen har lært meg å tenke selv, noen har gjort livet mitt rikere på opplevelser, noen har vært mine fortrolige, noen har jeg ledd mye av, mange er jeg glad i, noen har jeg grått med,noen er i hjertet mitt for alltid og noen få har såret meg. Jeg tenker ofte at alle erfaringer i livet, gode og dårlige er med på å forme oss. Og alle mennesker som har kommet og gått har hatt sin rolle. Det er ikke over enda, jeg kommer enda til å møte nye mennesker som kommer til å bety noe for meg og for hver en forstår jeg mere av menneskesinnet på godt og vondt. 

Ikke den beste helgen…

Denne helgen vil jeg bare legge bak meg å glemme så fort som mulig. Magen har slått ut på sitt verste og hele helgen har vært et sant mareritt. Med styresamling, budsjettføringer og tiltaksplan på programmet hahde det nok vært bedre å vært alt det andre foruten. I natt var det like før jeg vekket Jarle for  å få han til å kjøre meg på sykehuset.  Nå er det heldigvis litt bedre, men dog….

Nå har vi akkurat kommet hjem og venter besøk av barn og barnebarn i ettermiddag og i kveld kommer søster Gerd. Jeg har glemt å kjøpe kaffe, men for vel låne en pose til så lenge…..

Godteposer an mas…

Det er merkelig mildt for årstiden. Da det ikke har snødd enda er det også rimelig mørkt hele dagen. I dag skal jeg forberede meg på å dra til Steinkjer på styresamling. Blir ikke bare arbeid ,da det skal være julebord på lørdag kveld. Synd man har så mange begrensninger på hva man tåler å spise for tiden, men det blir vel litt på meg også.

Det ble sent i går før vi kunne koke kaffe og feire fødselsdag. Men bursdagskaken har straffet meg hardt på morgenen i dag. Jarle derimot er en kakemons og ingen ting biter på han…heldiggrisen.

I går kveld var det styremøte i borettslaget, etter at alle styresaker var feridg behandlet var det pakking av godteposer til juletretenningen nå i helgen. Tror vi hadde 14-15 bokser med smågodt og 120 poser som skulle pakkes. Ut i fra vekten og størrelsen på de feridgpakkede posene blir jeg overrasket dersom barna på Flatåsaunet ikke får sukkerkikk før posene er tomme. Stakkar foreldre, men heldigvis jeg er på Steinkjer…så da så….

Julemat

I dag er jeg trøtt, det ble ikke mye søvn i natt. Tiden går langsomt om natten når man ligger der og vrir seg, mens klokken tikker videre mot en ny dag. En dag jeg vet vil bli tungt å komme igjennom,. 

I dag er Jarles fødselsdag. Jeg hadde lagt frem gaven hans på spisebordet slik at han skulle se den med en gang han stod opp. Egentlig ønsket han seg kun et gavekort på en god middag ute, men litt pakke måtte han jo få synes jeg. Blir desverre lite feiring i kveld da han skal spille bowling og jeg skal i et møte.

Julebordet i går kveld ble i hvert fall koselig. Julemat mmmmmm, julebordbuffe, gå rundt plukke litt her og litt der, Spise sammen med hyggelige galde mennesker. Kunne finne på verre ting å gjøre eller spise på en helt vanlig trist onsdag siste uken i november.

Årets første julebord…

Da er vi endelig i gang, det er tid for årets første julebord. Denne ganger er det foreningens pensjonister som inviterer til tradisjonelt julebord på Høvdingen Vertshus. Da det er en vanlig hverdag starter det opp klokka fem og er ferdig i rett tid. Men det har alt et vanlig julebord skal ha, god mat, godt selskap og sist men ikke minst dans.

Så er det nytt julebord i helgen, denne gangen i forbindelse med den årlige styresamlingen siste helg i november på Steinkjer.

Nå er det desverre slik at på julebordet siste år havnet jeg på sykehuset. Det var da jeg fikk diagosert Ulcerøs Colitt. Vet ta det ikke er slik, men kan det likevel ha noe å gjøre med fet julemat. Skal i hvert fall ikke ta noen sjanser i kveld.