Bortskjemt…

Nå må snart regnet være oppbrukt. Det har stort sett regnet konstant i hele september. Alt er vått, det renner store bekker over veien der jeg bor og det har kommet bekker der det aldri har vært bekker før. Folk haster forbi ute, iført regnklær støvler og paraply tar de den korteste veien dit de skal, skynder seg inn og rister vannet av seg.  Man kan ikke komme seg fra bilen og inn uten å bli gjennombløt. I dag er jeg ikke lei meg for at det er siste sykkeldag for i år. Nå er jeg lei av å tørke klær, nå blir det bil fra og med i morgen. 

I går tok jeg turen innom velværesenteret i nærheten av der jeg arbeider. Følte meg passe bortskjemt da jeg var ferdig etter en og en halv time. Snakk om herlighet…

Hadde ksoelig besøk av Wenche som nå aktiviserer kunstner i seg ved å gå på malerkurs. Skla bli spennende å se hva en kan tilegne seg med litt veilledning og litt talent. Det å lære teknikkene kan vel gjøre stor forskjell. 

Andreas er frisk igjen og skal i barnehagen i dag. I morgen skal jeg hente han i barnehagen og så skal han overnatte til neste dag. Men i kveld er det 35- års dag i Soknedalen hos min søster Tone. Hun inviterer på middag og bursdagskaffe.  Nammmm….

Masse kjærlighet…..

Noen ting skal man legge bak seg så fort som mulig, slik som sykkelturen i morges. Jeg skal ikke fortelle om hvordan det plasket ned, eller om hvor våt jeg var da jeg kom på jobb, eller at når jeg endelig kom frem isende kald, oppdaget at langbuksen min lå igjen hjemme. Jeg skal heller ikke fortelle at jeg nå sitter her, iført høyhælte sko og en gjennomvåt overtrekksbukse.  

Jeg vil heller tenke på at jeg satt god og varm etter kveldsturen med Terry og så på "Jakten på kjærligheten". Egentlig er det ikke noe særlig til program…jeg liker ikke utstemmingen..synes så synd på de som blir vraket, men dog. En av bøndene var homoseksuell…helt greit for min del, men jeg kunne ikke annet enn å tenke at her kunne det jo ha blitt fem par og at bonden var den enestes som satt igjen alene til slutt. Slik kunne det teoretisk ha blitt. En merkelig tanke, men fem par er jo bedre en et par….så da så….

Neste mandag skal jeg heller se fire retter.. eller hjemme hos oss….

 

Men skinnet er vanntett……..

Buksa er bløt, jakke er bløt, veska er bløt, det plasker ned og hele kjerringa er bløt. Men det var oppholdsvær da jeg syklet hjemmenfra og jeg tenkte at det ville være godt å slippe regnklær. Det var ikke særlig lurt tenkt, det vet jeg nå. Men huden er vanntett så nå begynner jeg å få varmen i meg igjen. Det snør enkelte plasser i dag hører jeg og det er kun fem-seks grader så nå er det rett før sykkelsessongen blir avsluttet. Som tradisjonen er vil vi etter det bruke en lørdag på vennindetur med tog  til Stjørdal. I starten var det bare  Turid og jeg som markerte at nå var sykkelen parkert for vinteren. Så¨har det utviklet seg til at Anne-Lise, Linda, Astrid og Turids venninde Anne-Grete er med. Da er det litt shopping og så høydepunktet en god lunsj med rødvin. Herlig…

I går var jeg hos Hege for å hjelpe henne litt med lappeteppet, Da vi skulle dra hjem ville Andreas være med. Alt var normalt, han spiste middag lekte litt og så ville han sitte på fanget til morfar og kose seg. Klokka var over seks og vi trodde at han var trett og hadde ringt etter Hege for å be henne henrte han før han sovnet. Plutselig var han full av feber . Ettersom Andreas kan få feberkramper er det om å gjøre å få ned feberen fort. Heldigvis takket være rask reaksjon fra foreldrene gikk det bra, men de må følge nøye med han.   

Thats it…..

I dag pøser det ned. Ikke en gang Terry ville gå noe særlig til tur. Det blir nok ikke mye uteliv i dag, men skal en tur til Hege for å hjelpe henne med lappeteppet. Blir ikke mye tid til overs for henne med full jobb og en aktiv to åring i huset. Håper også å kunne bruke litt tid på mitt katteteppe. Har fått sammen lappene og skal nå sy dem sammen med gitter og kant rundt.  Det klør i hendene, våknet grytidlig i morges og vurderte sterkt å sette igang da… 

Så fikk jeg ferdig den tredje nisseluen i går og begynt med en ny bitteliten sokk. Skal nok bli nissejenter til jul ja. Jarle kom hjem utslitt i går kveld. Han har vært på Storodden og partert slakt, men nå er i hvert fall fryseren full av hjortekjøtt. I dag har vi rester av fårikål til middag, vi skal kose oss mest mulig inne, bare litt håndarbeid og kanskje en yats….y på tapetet……thats it…..

Hmmmmm……

Det er typisk høstvær høstvær med litt yr og overskyet vær. Bladene på trærne begynner å få fine farger, måtte stoppe litt i dag tidlig og bare se på de fine høstfargede bladene som lå som et varmt teppe på marken. Terry vekket meg sin vane tro tidlig og ville ut. Kunne godt tenkt meg å kjøpe en selskapsblære til den hunden. Det skulle vært lovbestemt at folk skulle få sove litt ekstra på lørdag. Men den logrende hårdotten som ligger ved siden av meg og snorker nå, bryr seg ikke om slik, han kommer inn etter turen, går rundt seg selv et par ganger og sover igjen, lettet for alle ting som holdt han våken i utgangspnktet.  Mens matmor er lys våken, faktisk så våken at jeg ser at noe må gjøres og at huset trenger en skikkelig og grundig makeover.

Vi er i ferd med å pusse opp badet, det i seg selv er en utfordrende øvelse, man trenger fakstisk å dusje og når vi har strippet badet og ikke kommer i gang med å få på noe nytt er det ikke så enkelt. Jeg ønsker meg en flink håndtverker til å gjøre ferdig. Jeg ønsker meg også en personlig shopper som kan kjøpe tapet, maling og gulvbelegg. Og så gjerne full pott i lotto…..Jeg ønsker meg…nei det var vist det. Foresten jeg har kokt en stor gryte med fårikål og gleder meg til dagens middag. Så da så….