Silkyen min…

En uke går veldig fort når man har det hyggelig. Nå er jeg hjemme igjen og kan sitte i fred og ro med pcèn og ikke slik det  har vært den siste uken…..hompene  i bilsetet under fart.  Kjenner meg nesten litt sjøsyk nå etter så mange mil i bilen de siste dagene. Det regner igjen, men det er likevel mildt i været så vi drar nok på hytta på søndag. Gleder meg til å finne roen ved sjøen, høre bølgene slår mot land, måkene skriker og desverre Terry som bjeffer. Han har utnevnt seg selv som vokter over området og bjeffer på alt som nærmer seg. Samtidig går han ut og inn hele dagen. Slippe han ut….to minutter …slippe han inn…to minutter slippe han ut …..og sånn går nå dagan. .

Det var godt å få Terry tilbake nå, jeg må nok innrømme at jeg savner han. Hvor bortskjemt han er, hvor mye oppmerksomhet han krever, hvor avhengig du blir når du har hund, det spiller ingen rolle, jeg trives med han og ville ikke være han foruten. Nå er sikkert Hege og Bjørnar etter en ukes hundepass like lykkelig for å bli fri han som vi er over å få han tilbake.

Terry begynner å bli gammel, han er blitt roligere, sover mere og orker mindre. Men han er fortsatt er sprek og går  gjerne går en lang tur. Gode snille silkyen terrieren min.

Siste strekket.

Så er vi på vei mot Østersund og Norge. Regner med å være hjemme sent i kveld. Det regner i dag, men i går var det bra vær. Den ene senga, som nå er omdøpt til Sudokien, var ikke bedre å ligge på i natt enn tidligere, men vi bytter på så det går på et vis. Sudokien forøvrig på grunn av at den består av 9 deler som skal passe sammen. Man legger bitene møysommelig på plass, legger seg og så detter de fra hverandre. Vi har nattet over på en grei campingplass hvor vi får en gang skyld finner rene fine sanitærhus. Her er det fint for barnfamilier, med svømmebasseng, minigolf med mere. 

Klokka 08.00 hadde vi spist frokost og var i gang med Mattisen. Resultatet velger jeg å forbigå i stillhet. Nå har vi i to dager kjørt gjennom. Lappland, her er det trær, trær og mere trær. Thats it….

Skog og skog…

Vi kjører mil etter mil på rette veier med skog på begge sider . Trær på høyre side og trær på venstre side. En nissegenser er snart ferdig ….ikke mye å se her. I løpet av kvelden vil vi nærme oss Østersund og tenker campe 10-20 mil før det.

Det er kjempevær i dag også og vi skal snart stoppe litt..heldigvis…

Fortsatt på tur..aldri sur…

Vi ble ikke slik vi hadde planlagt natten over i Kiruna, men havnet i Gællivare. Her traff vi finværet og blir til i morgen. Nå har vi gått oss tur, spist godt og er klare for sengen. Så ble det noen runder Mattis i kveld også, med litt dyktighet, men mest flaks berget jeg med å få tittelen en eneste gang. Så får vi se i morgen. Kalle og Anne-Lise er trivelig reisefølge, man kan reise så tett inn på hverandre når man kjenner hverandre godt og vet å innrette seg litt etter hverandres egenheter. Nå er Anne-lise og Kalle befriende fri for nykker, rause og greie å være sammen med. Når vi også kjenner hverandre godt gjennom mange år, og ikke henger seg opp i bagateller går det greit å reise så tett innpå hverandre. .  

Nå sukker jeg ikke lengre henført over naturen, men kjeder meg litt gjennom lange strekk med bare tet på tett med skog. I følge de andre som har kjørt her før vil det være slik også i morgen. Så da så…

På farten igen..

Så er vi tilbake i bobilen igjen. Vi kjørte langt i går og endte opp midt oppe på Bjkørnfjell som ligger mot grensa til Sverge. Det regnet og myggen var stor som små fugler, men litt Mattis og en litt vin hjelper godt. I dag er det fint vær igjen og vi er på farten mot Kiruna. I dag skal vi bare kjøre ca. 15 mil og det er nok nå. Naturen her over fjellet er fantastisk. Skulle gjerne vært her på høsten når fargene er på sitt beste.  

Det er egentlig greit å dra ut på lykke og fromme, ikke ha andre planer enn at vi skulle inom Lofoten. Ikke bekymre seg for overnatting eller noe annet.

Men prøv å steke hamburger og pølse på en engangsgrill som ikke vil tenne skikkelig….la oss si det slik, det ble sen middag i går kveld……. i pøsregnet. Men hvorfor dvele ved det når man opplever så mye hyggelig..så da så….

På vei til Harstad!

Etter en fin kveld, en god natts søvn og en helig frokost er vi nå på vei til Harstad, været er fortsatt bra, Thon var en god vert i natt og vi trives godt med våre medreisende. Nå har vi akkurat stoppet i Vestforden, kokt oss kaffe og slappet litt av og er snart i Harstad. Jeg er fortapt i naturen her, angrer litt på at vi ikke brukte et par dager i Reine, men det er mye fint å se her også. Der som noen skulle finne på å opprette en Lofotenfan gruppe på facebook er jeg med med en gang.  

Thon`s gjesterom i natt…

Livet i en bobil kan bli noe trangt når man er fire stykker. For å få en god natt søvn har vi tatt inn på et av Thons gjesterom i Svolvær. Her er det god plass i dusjen, stor seng, tørre håndduker og kjempefin utsikt over torget og havna. Så er det tilbake til dumpene i bobilsenga i morgen igjen. Nå tar vi en liten pause fra alle sanseinntykk og slapper av en liten time på hotellet før vi går ut til middag. Selv om hele Lofoten har vært over forventning vakkert, er nok området i sør det jeg likte best. I morgen tar vi så smått veien mot Harstad, været er fint, selskapet er bra og vi trives. Ferie og tur rules….så da så…..