Au da….

I dag regner det, eller rettere sagt det plasker ned. Egentlig gjør det godt, temperaturen er bar og luften mye bedre. I går kveld var det skikkelig lummert, men i dag er det friskt og fint. Nå gjelder det bare å få det til å stoppe igjen, det kan ofte være en vel stor utfordring. Jeg har fått en skikkelig ekkel hoste, det ble lite søvn i natt, jeg hostet til jeg kastet opp. Halsen kjennes som sandpapir og formen en generell dårlig. Følte likevel at jeg måtte komme meg på jobb da jeg på grunn av ferie er alene i dag. Nå kjenner jeg meg heldigvis mye bedre etter sykkelturen hit, så får vi se ut over dagen hvordan det går.

  

Rare tanker.

Den ene dagen er vakrere enn den andre for tiden. Jeg har hatt en perfekt helg, brukt  mye tid på sjøen, hatt med kald drikk og mat og bare slappet av. Alt har sin ende og også slike fine dager, det er jobb og hverdag igjen, men også det har sine positive sider.

Det er lite trafikk i byen nå, mange har gått ut i ferie og tidlig på morgenen er det uvanlig stille. Senere på dagen kryr det av turister, men de er som regel  litt senere ute.

Jeg liker de tidlige morgenstunder, når dagen demrer, ny og ubrukt, alene med seg selv, med forventningene til dagen, planene om alt som skal utføres, plikter, arbeidsoppgaver og så håpet om at også denne dagen vil gi positive opplevelser, oppfyllelse av de behov man har. Rart å tenke på at også denne dagen er med på kulerammen over de dager du får, når kvelden kommer skal den skyves over til andre siden, der de brukte dagene er, for hver dag som går er det en mindre igjen. Tenker man slik har man ingen å miste, men alle dagene må leves fullt ut. 

Jeg er en følsom person, jeg føler alt veldig sterkt, på den ene siden…. jeg gråter når jeg er lei meg, jeg gråter i medfølelse og sympati med andre som er lei seg og jeg føler meg veldig ofte sårbar og utsatt…på den andre siden føler jeg også gleden veldig sterkt, nesten religiøs, småting, at noen ser meg, en uventet blomst, et smil fra Håkon og Andreas, en positiv tilbakemelding, tilfredstillelsen over godt utført arbeid, nyvaskede vinduer, et håndarbeid, en naturopplevelse, en telefon. Vektskålen bekker helt klart den veien i disse dager….så da så….. jeg er en sentimintal person…og jeg tenker mye rart…

Natteleie…

Tidlig, tidlig i morges eller kanskje sent i natt tok vi sengetøyet med å la oss ute på terassen. Inne var det varmt, men ute var det litt kjølig.  Det  var godt å ligge der alene i sommernatten, med åpet landskap over alt rundt oss. Slomre litt, men ikke riktig sove. Litt senere begynte fuglene å prise sommermorgenen på sin måte. Disse timene var intime og gode, minner å legge innerst i hjertet og ta frem når tidene ikke er fult så gode.

Nå har vi funnet frem Alaska gel og solpleiekrem, noen kroppsdeler har vært lite profelert for solen tidligere i år og hadde en frisk rød farge som ikke burde være der. Vi var ute i båten ute i leia i flere timer i går og der kjenner man ikke at solen tar. I dag må vi nok dekke over for ikke å bli enda mere brent,

Etter hvert blir det vel båttur i dag også, det ble ikke noe fisk i går, men kunne være greit å få litt sei, i hevrt fall  til et middagsmål.  Så er det jo også litt luksus å suse av sted gjennom skjærgården. Vinke til andre som passerer, stoppe ltt for å prate med kjente. Ta en kopp kaffe sammen. Skryte av hvor mye fisk vi har fått eller skjemmes av å være nullfisker.

Reiseradioen står på ute, det er mange fine program på P1 og her er det godt å være.

Her har hun gjort en god jobb…

Noen må ha vært i svært godt humør den dagen Helandsjøen ble skapt. Antagelig var det finvær og hun sa :her skal jeg lage verdens vakreste sted. Her skal det bli fin skjærgår, her skal sjøen være blå og fin, her skal man kunne gå på toppen av Magerøya og ha utsikt over hele området og det skal være så vakkert at det tar pusten fra deg. Her skal man kunne sitte i hammocken slik vi gjorde i går kveld og bare kjenne at man er priviligert ved å få oppleve en slik fin kveld. Hvitvin og reker er heller ikke det verste man kan spise en slik fin sommerkveld. Savner mamma og pappa her da, i mange år har vi vært her sammen, med bare en liten platting mellom  hyttene. Desverre orker ikke mamma mere, men kanskje vi kan få overtalt pappa til å være med en gang.

Dårlig var, skodde langt ned i fjellsiden, grått, grått, trist…det snakker vi ikke om i dag, det kan vente…..

Nå skal vi spyle plattingen, rydde litt og så på sjøen. Er vi heldig får vi fisk, men ellers er det fint likevel og i kveld skal Kalle sitte på en stol og grille til oss, mens Anne-Lise springer som en harehund ut og inn med dekketøy og tilbehør. Og så en hyggelig prat med gode venner som betyr mye for oss.

Tanker..

jeg trur at du trur at jeg trur
du trur at jeg trur at du trur
dette truer oss
jeg tenker at du tenker at jeg tenker
du er tankeløs
jeg tenker at du må tru
jeg er tankeløs
jeg mener du tenker egne tanker
og tenker:
skal vi tenke
høyt
sammen

Roar Svanholm.

Et geni….

Nå for tiden er det mye ferieprat. Når skal du ha ferie, hvor skal du reise er et stødig samtaleemne for tiden. Nå virker det som alle skal ha ferie fra denne helgen, så jeg blir nok helt alene hjemme i Trondheim fra neste uke. I gatene og på utestedene vil det bare  være turister, venner og familie er over alle haugene og jeg sitter her og vet at det er fire uker til det er  min tur.

Men så…….(-:  etter fire uker er alle andre tilbake i hverdagen og jeg står på farten nordover til Lofoten.

Etter jobb i dag skal vi i hvert ta helgefri og reise til hytta, Det er kjempevær og det er meldt kjempevær også resten av helgen. Anne-Lise har invitert på grilling og alt er bare så bra….Gleder meg…… Det er merkelig slik, når jeg kommer bortover stien opp mot hytta, senkes skuldrene, og jeg vet at nå er det helg. Det er aldri en kjedelig stund, heller for få timer…helg er bra…en god ide…hvem var det foresten som oppfant helg….for et geni…fagbevegelsen?????.

For en tur!!!!

To dager på rad med solskinn, deilig. Solen, lyset og sommeren gjør noe med oss i positiv retning, ting kjennes lettere, skuldrene senkes, folk du møter smiler til deg, humøret øker og livet er i grunn og bunn herlig. (-: 

Det ble dukkevogn på lillen i går, en akurat likedan som den han falt for hos Anne-Lise. Sykkelturen hjem med dukkevogn, en stor dukke, en pose med brødbakst, skiftet mitt med mere, velger jeg å forbigå i stillhet, men alle som har syklet 8 kilometer med en slik last, kan tenke seg resten.  Lillens glade smil gjorde alle anstrengelser til bagateller og ettermiddagen var reddet. En stolt Andreas tuslet rundt i leiligheten med nyerværvelsen,  riktignok ble dukken  forkastet fort til fordel for BoBobamsen, som snart inntok hedersplassen i den flunkende nye rosa dukkevognen.  

Jarle fylte vann i stampen og Andreas badet, bare fryd og gammen inntil mormoor ble redd han skulle bli kald og ville ta han opp. Hmmm, opp kom han noget motvillig, fikk t-skjorte på seg, da mormor kom tilbake med ny bleie satt Andreas i badebaljen igjen. "Bade mene" var det glade budskap, sammen med et stort, lykkelig smil…ok…han kan vel bade litt til….så da så….og t-skjorter er det mange av….

Herlig….

Hurra, en ny fin dag i Trondheim. Solen skinner, temperaturen er bra, det er martna i byen og alt som gjør oss glade for å være akkurat her, akkurat nå.

Lille barnebarnet Andreas har nattet over i natt. Hentet han i barnehagen i går og leverte han i morges. Vi har storkost oss hele tiden, Andreas er en veltilpasset liten gutt, trygg, tillitsfull, blid og bare så søt. I går var han med oss på kaffebesøk hos Anne-Lise og Kalle. De hadde en dukkevogn som falt i smak. Stakkar liten… så ulykkelig… når den ikke kunne bli med hjem. Nå har farmor tenkt å få kjøpt en før jeg henter han igjen i dag. Så blir han vel glad. Ellers må man ha god tid når man er sammen med barn, det tar lang tid å gå fra barnehagen og hjem, man må stoppe å se på gravemaskinen, det er en grøftekant som må prøvehoppes, man snur og vil gå andre veien, men jeg har det ikke travelt og er heldig nok til å få oppleve ting gjennom han. Og lillen vil gjerne være hos mormor og morfar, så den er grei.  Herlig…..Foresten en ting som ikke er fult så herlig….tannlegen..kontroll klokka ti i dag……)-: …..