Husmorenes ubestridte mester……

Vi kom hjem sent i går natt utslitte etter en hyggelig, men slitsom dag i Vømmølland. Utrolig mange inntrykk, moro å se  hemningsløs fri kreativitet i utfoldelse. Spiste middag sammen med Bjørg og Ivar og gikk på besøk til deres sønn Magne , som hadde garasjefest med masse folk og Vømmølmusikk naturligvis. Nå i morges var vi likevel tidlig opp å skal etterhvert kjøre en tur til Leangen for å besøke mine foreldre. Det er kjempefint vær i dag også, men værvarslingen fremover er lite å skryte av.  

Nå skal jeg slappe av litt resten av helgen, men litt smårydding må jeg vel få til innimellom. Husmoræren står på spill. Svigerinne Bjørg er husmorenes ubestridte mester, alt er ryddig, alt på sin plass umiddelebart etter bruk, hun baker, hagen er fri for ugress, kjempeflink med håndarbeid. Men jeg (-.  måler meg ikke med henne, hun er toppen ikke bare flink, men hundre prosent real også, jeg er meg, her kan ting bli liggende til og med på feil plass, i hvert fall en stund……så da så…. I hvert fall har vi hatt en skikkelig fin dag sammen med Ivar og hans familie. Glad vi tok turen….

 

Vømmelfestival….

I går kveld kjørte vi til Verdal for å være md på Vømmølfestivalen. I dag har vi sett Vømmølparaden og vi har vært i Folkeparken og hørt Vømmølmusikk. Nå sitter vi hjmme hos min svoger Ivar og slapper av før vi skal ut å spise. Senere i kveld skal vi ut å se litt på livet før vi kjører hjem sent i kveld. Det har vært koselig å være sammen med Bjørg og Ivar, Deres datter Line og hennes famile har også vært sammen med oss.

Gatene er fulle av mennesker med Vømmølklær, Da det er 26 varmegrader, så det har nok vært rimelig varmt for noen aqv de e som er ritig kledd i vadmelsbukser og lignende. Men her på deres innebyggede uteplass, i skyggen , uten vadmelsbukser er det godt å være..så da så…

Dikt om forventning.

Jeg kan ikke sove
for nakne trær
synger så rart der ute
Vårens under er kommet så nær,
derfor synger de nakne trær.,
og natten hvit på min rute

Jeg kan ikke sove
for undere skjer
Knoppene svulmer i hagen
Kjærlighet synger en sang i mitt sinn
Utenfor brister den hvite lind
og natten går over i dagen

Dagny Tande Lid

Vømmølfestival…..

Så er det snart helg igjen og vi skal til Verdal på Vømmølfestival.Vet ikke helt hva det er da vi ikke har vært med før, men i følge min svoger Ivar som vi skal være hos, er det mye moro. Ellers har også Ivar Ulcerøs Collit og vi kan utveksle erfaringer og riktig fråtse i selvmedlidenhet. Gleder meg til å kunne være sammen med dem over litt tid da det desverre er lenge siden sist, Ivar og Bjørg er hyggelige, reale og gjestfrie. Greit med svigerfamilie når det er slik.

Svigersønn Bjørnar har vært syk, han har hatt en merkelig sykdom som har vært veldig ubehagelig.Smerter i leddene, feber og store utslett.  I går var han heldigvis på bedringens vei etter noen tøffe dager.

I går hadde vi dagkonferanse for å forberde oss til landsmøte i Norsk Transportarbeiderforbund som starter neste helg. Gleder meg veldig, det er noe med et landsmøte, alle vedtakene, alle debattene, masse representanter som alle har et formål, å bidra til at forbundet er det det skal være for medlemmene, både politisk og faglig….

Er det ikke rart….

I dag tenker jeg på mye rart… jeg tenker på hvor rar verden er…. jeg tenker på hvor lite rettferdighet det er … jeg tenker på hvor rart det er at noen skal kunne si at denne jorden……dette landet er mitt eller vårt og ingen andre får være her…. jeg tenker på hvor rart det er at mennesker sulter ihjel selv om vi kunne ha produsert mye mere mat……… jeg tenker på at barn i andre land dør av sykdommer selv om det finnes medisin ….jeg tenker på at det er kriger på grunn av religion…jeg tenker på at  det er rart at ytre ting ….klær…utseende er så viktig….jeg tenker på at det er rart at man kan reise til månen, jeg tenker på at det er rart at det finnes et tv program om hvem som skal bli Paris Hiltons nye bestevenn…jeg tenker på så mye rart…..jeg tenker på at det er rart at ingen gjør noe med det….

Enda en dag…..

Det regner i dag….. eller rettere sagt det pøser ned. Men det lukter også ekstra godt av blomsterrankene på rogn og syrintrærene når du går forbi. Alt synes veldig tidlig i år. Noen av vårblomstene er allerede avblomstret. I dag så jeg at rognbærtreet røytet og likedan hestekastanjetreet utenfor vinduet på jobb. 

Dersom man bestemmer seg for det er det godt å gå tur i regnet, kle seg etter forholdene og bare trosse trangen til å sette seg tilbake i lenestolen og slappe av. Dørstokken er alt for høy noen ganger, men når du først har kommet ut er det herlig….og så når man har fått litt mosjon, godt å komme hjem….og inn i varmen…..

Øyet plager meg fremdeles og for å si det mildt …jeg blir veldig sliten…dersom jeg leser dokumenter, bruker pc eller ser tv renner det. Samtidig er det som om noe står og dirrer konstant inne i øyet, jeg bruker øyelappen innimellom og det hjelper heldigvis. På jobb og ellers prøver jeg i det lengste , det er litt flaut med den lappen. Så da så….   

Dagen i dag er ny og nesten ubrukt.  En uåpenet bok, alt kan skje, positive ting og netgative ting, uansett er det bra vi ikke vet. Likevel være fylt av forventninger til dagen…..Norsk tipping kan ringe, eller jeg kan bli drept i en bilulykke….ingen kjenner dagen. før solen går ned,  …men jeg tror at noe positivt kommer til å skje..i dag og alle dager fremover…..
 

Jeg vil……

Dagene går alt for fort for tiden, noe er det alltid, møter her og møter der, arbeid, planlagte aktiviteter og ting som ikke er planlagt, plikter, husarbeid, sosiale aktiviteter. Noen ganger føles det som man har lettet og aldri lander. Det ene avløser det andre….

Enkelte dager er det for mye for en liten latsekk ….som noen ganger synes det er greit å bare slappe av. Som liker å sitte under et tre og lukte på blomstene og ikke gjøre noen ting, slik som oksen Ferdinand. Eller som i sangen
"i morgon i morgon, men ikke i dag. I dag nei i dag gjer eg ikkje et slag".  Noen ganger er det for mye, men noen ganger trives jeg også med et høyt aktivitetsnivå. 

Jeg er rar, dess travlere det er dess mere planlegger jeg å gjøre, nå vil jeg legge tregulv på verandaen og pusse opp badet. Eller for å være litt mer nøyaktig…jeg vil at noen andre skal gjøre det…jeg vil ha nye gardiner på stuen og pante flere blomster.Jeg vil ….veldig mange ting……..så da så…. Noen som har tid til overs???????

Sorger på forskudd……

Etter en kjempefin helg er det atter igjen hverdag. Selv om jeg godt kunne tenke meg mere helg er det greit med hverdager også. I dag var det herlig å stå opp tidlig, lufte hunden, sette seg på sykelen å sykle til jobb. Komme veldig tidlig, sitte i fred og ro å lese gjennom post og svare på e-postene. Etter hvert kommer også mine arbeidskollegaer Terje og Wenche og om litt er dagen i full gang. 

Turid  overrasker med å invitere meg til pizzakveld på Egon. Hun har nettopp hatt bursdag og vil feire på den måten med vennindene, da jeg var på sykehuset da dette skjedde skal vi ta en tur bare vi to sammen. Men i kveld har jeg avtalt tur med Linda. Får se om vi finner en kveld innimellom all reising og hennes ferie.

Formen er bra nå, men jeg plages mye med øye enda og har nå fått en stor pose under øyet. I går så jeg arret for første gang og ble positivt overasket, snakk om å ta sorgene på forhånd, hadde sett for meg et bredt stort stygt arr, men slik var det ikke, Ellers er det såpass hovent enda at det er vanskelig å si noe om hvordan det blir. Uansett er jeg veldig glad for at det er over, ingen flere betennelser i kjertelen, bedre livskvalitet.  Så da så…..

Tiden renner fort….

Da er vi hjemme igjen etter noen fine dager på Helandsjøen. Reiste utover etter jobb på onsdag og ble til i dag. Været har vært bra og vi har vært mye ute. På torsdag var vi på Kyrksæterøra for å kjøpe hageblomster, på kvelden var vi på besøk hos min kjære niese Ingrid på Vikan. Ingrid er en kjempetrivelig jente og det er alltid koselig å komme dit. På fredagen ble det rydding rundt hytta og utplanting av de nyinnkjøpte blomster. Måtte bare prøve å plante en syrin igjen til tross for at vi ar prøvd før uten å lykkes. Jeg elsker syriner og håper at vi kan lykkes denne gangen. På hagesenteret sa de at denne sorten skulle trives i sur jord, egentlig liker jeg den ordinære soreen syrin, lilla, godluktene og fin, men valgte likevel å prøve den anbefalte varianen, så får vi krysse fingrene……

På lørdag formiddag spaserte vi til båthavna for å kjøpe avis og ta en kopp kaffe og en prat med kjente. På kvelden kom Anne-Lise og Kalle på grillig. Fremdeles er været bra, men litt kald vind skremte oss tidlig inn i hytta. I dag har vi vært på sjøen, ble en fin tur, men liten fangst. En liten torsk ble promte sendt tilbake til mammaen sin.  

Onsdag til søndag – skulle gjerne vært lengre – tiden bare renner forbi – men det har vært en fin langhelg. Så da så….