Canasta i kveld…..

Det har snødd mere i natt. Brøyte dyngen utenfor vinduet når nesten opp til toppen av gatelykten. Det er svært lenge siden det var så mye snø i Romolslia. Jeg har vært ute på tur med Terry i den friske vintermorgenen. Vaktmesteren i naboborettslaget var i full gang med brøyting, men ellers traff vi ikke en sjel. Ikke mange som er tullet nok til å gå tur kl. 07.00 om morgenen på en fridsg. Nå skal jeg vaske huset før jeg drar for å drikke kaffe med mamma og pappa. I kveld kommer Gerd og Kjell på middag og Canasta. I kveld må gutta passe seg vi har ikke tenkt å vise noen nåde.  

Facebook…

 
Denne facebokk gruppen liker jeg. Det lille ekstra som gjør en stor forskjell. 
Vær hyggelig – bry deg!

Forsøk å gjøre noen glad- hver dag. Enten det er små eller store ting, enten det er familie, venner, kollegaer, eller ukjente; det trenger ikke være så vanskelig å gjøre det lille, som kan være med på å forandre en annens dag.

Plassér "neste kunde-klossen" etter din siste vare i kassen i butikken, hjelp til med å dytte noens bil i snøkaoset eller etter en motorstopp, si de komplimentene høyt, som du tenker, smil til en ukjent (noen vil kanskje tro du er gal, men de fleste vil sette pris på det), heng opp igjen genseren i butikken som personen foran deg rev ned uten å merke det, gi en kleenex til mannen på bussen som har kuttet seg på fingeren. Ser noen lost ut, så er de trolig det. Spør om det er noe du kan hjelpe med, før de spør deg. Si "hei" til bussjåføren, og takk han som stoppet og ventet på deg da du kom løpende.

Engasjementet mitt begynte så smått etter å ha vært en del på farten i det store utland, men startet for fullt nå, etter å ha sett med egne øyne hvor lite folk faktisk bryr seg om andre enn seg selv.

På vei hjem fra byen lørdag, gikk jeg og noen venner forbi et par; en mann som støttet en drita full jente som på ingen måte kunne gjøre rede for seg. Vi ble stående å følge litt med; man merker fort om noe ikke er som det skal. Da jeg overhørt ham si: "Jeg har vært så hyggelig mot deg i hele kveld, nå må du være med meg hjem å ha sex", klikka det for meg. Han gikk da vi ba henne komme med oss å ta taxi hjem…

Jeg vil for all del ikke at dere skal ofre liv og helse, men tørre å ofre en på tryne, for å hjelpe en som ser ut til å trenge det.

Jeg håper denne gruppen kan spres rundt til venner og bekjente, og oppfordre til, i det minste å forsøke, å gjøre en liten forskjell!

…og del gjerne erfaringer her… 🙂

Lykke til!

En del av livet….

Det snør igjen…… det snør mye……., det laver ned……, det er nok snø nå.  Det er slutten av februar, det begynner å nærme seg vår, men som sagt det snør. Det er fredag og straks helg igjen. Dagene og ukene går så fort at man kan få et inntrykk av at det kun er mandager og fredager. De dagene som svinner fort henn er livet vårt, derfor burde man få mere ut av dem enn jobb, plikter og møter. 

I går ventet vi Dag og Wenche, Andrea og Helle på besøk. Desverre ble Wenche syk så de måte melde avbud. Det var litt leit fordi jeg gledet meg til å treffe dem. Har ikke sett dem på lenge nå, men er du syk…. så er du syk. Hege, Bjørnar og lillen kom imidlertid en tur  på kaffe. Jeg kjenner at det er godt å være sammen med dem alle tre, lille Andreas kommer med et smil og skal kose med mormor og morfar. Han har ikke like mye tålmodighet til å sitte på fanget nå, men litt kos får vi når han kommer. Det myke barnekinnet, tilliten han viser går rett til hjertet mitt. Jeg tenker mye på begge barnebarna og ønsker dem alt godt i livet, håper de blir spart for store sorger og sykdom. Håper de utvikler seg til gode mennesker, som er i stand til å innrette seg i samfunnet, men likevel ha sine meningers mot, at de får en balast gjennom barndommen som sikrer deres interiget og fremtidsmuligheter. Men mest av alt, at de blir lykkelige.
 

Ernæring….

Jeg lærte mere om ernæring under gårsdagen seanse med ernæringsfysolog enn på alle år tidligere. Jeg likte nok ikke alt jeg hørte, jeg liker ikke begrensninger, jeg har alltid spist det jeg ville og på min måte. Desverre er veldig mye av dette gift for kroppen min ut i fra den sykdommen jeg har. Jeg liker for eksempel grovt brød, frukt, salater, rå grønnsaker, is med mere.

Nå skal jeg prøve ut en diett bestående av fint (ikke ferskt) brød, ingen salat eller rå grønnsaker, ingen melkeprodukter bortsett fra biola, hvitost og ikke organiske melkeprodukter, masse fet fisk, minimum tre ganger i uken, hvitt kjøtt, ris, ingen form for nøtter, ikke sukker, puddinger, kaker eller søt hvetebakst. Jeg kan spise hermetisk, bakt eller behandlet frukt,.Jeg skal spise regelmessig og 6 måltid per døgn.  Jeg skal ta tran og kosttilskudd hver dag. Litt av en utfordring å tilpasse dette i forhold til alle gjørmål.  Jeg husker ikke alt her og nå, men jeg lærer vel etter hvert.

Guleroten….. er et bedre liv med mindre smerter, Så da så… er det verdt forsakelsene…er det vaner som kan endres…..jeg håper det…og jeg håper jeg klarer å gjennomføre dette…..

Sykdom…..

Alle er vist syke for tiden. Hver kveld har jeg en ringerunde for å høre hvordan det er med dem som er syke. Hege har lungebetennelse og er syk på tredje uken, Håkon har hatt en fæl forkjølelse og måttet være inne lenge, Andreas er syk igjen, mamma og pappa har begge en stygg forkjølelse med feber og generell dårlig form, mange andre rundt oss har hatt magesjau. Men bank i bordet, vi er friske…..

Etter jobb skal jeg til ernæringsfysolog og så på årsmøte i LMF. Så går da denne dagen også.