Min tolkning!!!!

Diktet under har jeg fått av min svigerdatter. Hun er som meg glad i dikt og dette er et av hennes yndlingsdikt. Selv har jeg ikke lest det før, men det gikk rett i hjertet mitt. Det er så riktig, men likevel så trist. Slik jeg ser det beskriver det håpet, lengselen etter noe godt og vakkert, en verden av positive opplevelser, en aksept av hele deg, en indre tilfredstillelse, et forfylt sinn og de opplevelser du alltid lengter etter. På den andre siden beskriver det det bortkastede, den optimale skuffelsen når lengselen ikke blir innfridd, når det du lengter etter ikke skjer, når drømmen stadig blir fjernere og du innerst inne vet at du må finne tilfredstillelse i deg selv ….uten ytre påvirkning.

Slik treffer det meg, for deg kan det være andeledes…det er det som er så fint med dikt, de treffer oss på forskjellig måte, men det hadde vært veldig fint å vite hva dikteren tenkte da han skrev det…..så da så….

Nydelig…..

DET ER DEN DRAUMEN

Det er den draumen me ber på
at noko vidunderlig skal skje,
at det må skje –
at tidi skal opna seg
at hjarta skal opna seg
at dører skal opna seg
at berget skal opna seg
at kjeldor skal springa –
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.

– Olav H. Hauge –

Jeg vil….men får det ikke til….

Jeg har lyst til å forandre ting, jeg har lyst til å male, kjøpe nye lampetter, ommøblere i stua, skifte gardiner, løpere, flytte sofaen, kort sagt forandre alt. Jeg har lyst til å være glad over forandringene, sitte i min endrede stue, høre på musikk, tenne levende lys i englelysestaken  og kose meg med min nye andeledes stue. Jeg har behov for at noe blir forandret. Jeg vil ha en grønn vegg, til tross for at jeg aldri vært spesielt glad i grønt og det passer ikke.  Men jeg har lyst på grønt og jeg har lyst til å gjøre det i helgen. Det er jo ikke så farlig for det er ikke så stilrent fra før.  

Egentlig har jeg lyst til å være glad. Kanskje skal det litt endring til, vinteren er lang, kanskje det grønne er lengsel etter våren, Kanskje er det mitt eget indre som trenger en forandring….kanskje vil jeg egentlig bare være glad.

Mini pc`en min…..

Jeg har kjøpt meg mini PC. Har gått å tenkt på det en stund…… ønsket meg, Så gjelder det å finne den rette fremgangsmåten for å få det til. Kjekt å ha i sommer på hytta, lett å ta med seg, tar ingen plass, slipper å avmontere å påmontere den andre store. Til slutt har min bedre halvdel fått alle argumenter inn med teskje og han er moden for å handle. Og vips en mini pc i min eie. Kjekt å ha…så da så…. 

En annen dag er langt borte…..

Det er vanskelig å være det beste man kan hele tiden.  Noen ganger trenger noe annet i meg frem og tar styringen, noe som er mindre positivt og som jeg egentlig ikke vil kjennes ved.  En av de egnskapene jeg misliker mest er grådighet. Da i forhold til penger og ting, men også i forhold til medmenneskelige relasjoner. Jag kan tåle mye av folk, men dersom de holder tilbake på noe av dette, mangler noe som er veldig viktig for meg. For å bli det beste du kan være må du gi av deg selv, våge å vise ditt sanne ansikt, tåle at de rundt deg ser dine svakheter og tåle å se deres.  Være en god venn.

Min bestemor refererte ofte til et ordtak som jeg finner riktig, hun sa: elsk meg mest når jeg fortjener det minst, for da trenger jeg det best. Jeg fortjener ikke alltid den omtanken jeg får av andre og andre fortjener ikke alltid det de får av omtanke fra deg, men gi den likevel, og gi den av et åpent hjerte. Jeg vil gjerne være raus ovenfor venner og familie, men noen ganger er jeg nok ikke raus nok.

Det er hyggelig når noen ringer deg på en god dag og spør hvordan det står til, men på en dårlig dag kan det gjøre en stor forskjell. Ikke vent, en annen dag er langt borte og av og til kommer du aldri dit.

Slik skal det være….

LIVSINSTRUKSJONER:

Gi mennesker mer enn hva de forventer seg og gjør det for at du liker det…

Tro ikke på alt du hører, spander ikke alt du får og sov ikke så mye som du skulle ønske…

Når du sier: ' Jeg elsker deg', si det med mening…

Når du sier: 'Jeg er lei meg', se personen i øynene…

Tro på kjærligheten ved første øyenkast…

Elsk dypt og pasjonert.

Du kan bli såret, men det er den eneste måten å leve livet komplett…

Forulemp ikke!

Snakk sakte, men tenk fort…

Om noen stiller et spørsmål som du ikke vil svare på, le og spør heller:Hvorfor vil du vite det?'

Si prosit når du hører noen nyse…

La ikke en liten misforståelse ødelegge et godt vennskap…

Når du oppdager at du gjort en feil, rett det opp med en gang…

Spander litt tid alene…

Åpne ditt fang for forandringer, men gi ikke slipp på dine verdier…

Husk at stillhet er det beste svaret enkelte ganger…

Lev et bra og verdigfullt liv…

Når du blir gammel og minnes det som har vært, kan du nyta av det for andre gang…

Tro på mennesker, men lås alltid bilen din…

Del med deg av alt du vet…

Det er en måte å oppnå udødelighet…

Avbryt aldri noen som begynner å vise deg sin fortrolighet…

En gang om året, dra til en plass du aldri har vært…….

Om du tjener mye penger, invester dem for å hjelpe andre mens de fortsatt lever…..

Lær deg alle reglene, og bryt noen…

Krisepakke…..

I dag legges regjeringens krisepakke frem. Det er knyttet stor spenning til innholdet selv om mye er lekket ut de siste dagene. I Trondheim skal vi få høre Trond Giske legger frem pakken i et møte i Folkets hus. Så får vi håpe at de tiltak de har funnet frem til kan få samfunnet tilbake til normal gjenge.

Virkningen av den vanskelige økonomiske situasjonen er i hvert fall merkbar. Mange har mistet jobben og mange er permitert.

Mye å gjøre, lite tid….

Da var vi endelig ferdige med alt som må gjøres i dag og skal sette oss ned for å se håndball på TV. Stakkar Terry er badet og børstet etter alle kunstens regel. Han liker ikke å bade og han liker enda mindre å bli børstet. Han er en silke terrier med veldig vanskelig pels. Dersom han ikke blir børstet mange ganger i uken blir han en ball av store floker som nesten er umulig å få bort.  Men litt godt er det også å føle seg ren og uten floker tror jeg. Selv har jeg en trasig dag, mye smerter i dag, en aldri så liten nedtur…..skal øke på med en ekstra sort medisin i morgen….

Søndagsomelett….

Det synes å bli en fin dag. Terroristen (Terry) viste en av sine gode sider og lot meg ligge til halv ni. Til gjengjeld tok det fem minutter fra jeg var ute av sengen til jeg stod iført varme klær og piggsko ute. Terry svært fornøyd med seg selv, rede til nye eventyr. Uthvilt etter en god natts søvn. Selv var jeg nok ikke like opplagt, det ble litt sent i går kveld og jeg sov heller ikke særlig godt. Nå er Jarle godt i gang med søndagsomeletten, han lager verdens beste omelett. Hjemmebakt brød, bakt på farmors måte,  det er mitt bidrag, hører naturlig til. Mmmmmmm……. Så er det husvask, skal bade Terry, bake nye brød og besøke Kalla på sykehuset…..

Koselig….

I dag har vi vært på Heimdal sammen med Tone, Odd, Esten, Hege, Andreas, mamma og pappa. Bjørnar har jobbet så han slapp unna. Men koselig å treffes over kaffekoppen, prates og slappe av, shoppe litt om man trenger noe, spise noe godt og så videre. Jeg har strikket ferdig tøffelpar nummer ti og er straks ferdig til å begynne med nye prosjekt. Da er det å gå på Jens Hoff, se litt hva som er på utstilling, se gjennom oppskiftene og så bestemme seg for noe. Men først må jeg bruke opp alle garnrestene. Da er det stripete tøffler.

Kalle har betennelse i galleblæren, skal være på sykehuset noen dager til betennelsen har gått ned og så skal han opereres om en måneds tid. Regner med at vi drar på sykehuset i morgen å besøker han. 

Akkurat nå venter jeg på at pizzaen skal steke ferdig. Kjenner jeg er både sliten og sulten, det blir nok sofaen nå en stund….så da så….