Sånn og slik skal det bli….

Det er nyttårsaften og den siste dagen i året 2008, det er derfor naturlig å ta et blikk tilbake, men også et blikk fremover mot det som kommer. Når man tenker tilbake er mange ting allerde gått i glemmeboken, mange fine øyeblikk opplever man der og da og så ….borte. Det er de store øyeblikkene man husker, de tingene som har betydning for fremtiden. Personlig vil jeg si at året har gitt meg mange gode stunder. Til tross for litt sykdom og usikkerhet rundt dette har jeg mest gode minner. Dersom man ser litt videre rundt seg er det alt for mange negative ting som skjer. Det er fortsatt i krig mange steder i verden,  det er mennesker som kjemper for frihet og en fremtid, det er overgrep mot grupper av mennesker og mot enkeltpersoner. Det er mye vold også i vårt eget nabolag, drap, blind vold, vold mot barn og kvinner. Alle disse tingene slår i mot oss hver dag gjennom media og annet. Vi må bare passe oss for at vi gjennom alt dette som vi leser og hører om daglig ikke blir likeglad, men at vi bryr oss nok til å være med på å skape en bedre verden.

På nyttårsaften skal man også lage seg noen nye forsetter og så bruke neste år på å prøve å ikke bryte dem. Selv har jeg tenkt litt på det og funnet frem til følgende: Prøve å utvikle meg selv til å bli et bedre menneske med omtanke  for de som trenger det. Ikke være selvrettferdig eller egoistisk,  være en god kone for Jarle som virkelig fortjener det, være en god  mor, bestemor, datter, søster, svigerinne, tante og så videre. Være en god venn. Gjøre en god jobb og stille  opp for de som trenger meg der. Prøve å stille opp i samfunnet og finne minst et område hvor jeg skal engasjere meg mere. Og til slutt en for meg selv, prøve å nyte livet, finne gleder der jeg kan, nyte øyeblikkene.

Jamie Oliver….

I går var Gerd og Kjell på middag. Som vanlig i julen når de kommer bestiller Gerd pinnekjøtt. Etterpå ble det canasta hvor damene gikk av med seieren, så tredobbel yatzy, hvor damene gikk av med seieren, så amerikaner hvor Jarle vant med stor margin. Alt i alt, rimelig fornøyd.

I dag har vi vært å handlet nye kasseroller, de gamle var virkelig gamle og  tynnslitt, så det var på tid, nå blir det moro med matlaging, jeg er den lykkelige eier av en Jamie oliver kaserolle, så nå må det bli godmat.

I morgen er det nyttårsaften, Anne-Lise og Kalle kommer. Koselig….

Triste ting….

I dag traff jeg en gammel nabo som jeg ikke har snakket med på mange år. Hun fortalte at hennes sønn Arne hadde fått hjerneslag for tre år siden og  nå som en konsekvens av det satt lam fra brystet og ned. Arne har vært en aktiv gutt som liker friluftsliv, jakt og fiske. Det var veldig trist å høre hvordan han hadde det nå. Denne naboen mistet også sitt tre måneder gamle barnebarn under tragiske omstendigheter for noen år siden.

Det er godt vi ikke vet hva som ligger fremfor oss, hva skjebnen har å by på av godt og vondt, triste ting skjer med gode mennesker, det er ikke til å komme bort i fra. Triste ting finnes i alles fremtid,men heldigvis også positive gode ting. Man kan bare håpe og tro at det ene oppveier det andre og at vi har styrke og mot til å møte det uansett…

Lat…..

Våkner før klokka seks i dag, antagelig veldig uthvilt etter en skikkelig latdag i går. Bortsett fra en times  tur , litt rydding, koke lapskaus av alle julerestene ble det bare sofasliting. Så faktisk alle episodene av stolthet og fordom på dvd som jeg hadde lånt av Hege i høst. Endelig….koste meg skikkelig.  Benyttet sjansen til å strikke mens jeg så på serien og har nå strikket ferdig Jarles tøfler som nå bare mangler toving. Har aldri gjort det før så jeg er litt spent på om jeg får det til. 

I dag skal jeg noen ærend i bank og bokhandel, handle litt mat og så innom jobb en tur før Gerd og co kommer på middag. Da blir det servert pinnekjøtt slik vi bruker det i jula. Jarle dro på jobb litt over seks, han prakkes litt på jobb for tiden, nybilen med alt elektronisk utstyr  svikter til stadighet.

Nå skal Terry og jeg ta en morgentur, i den stille tiden før andre kryr ut. Liker egentlig den tiden, tidlig, på morgenen, stillheten, roen, bare gå der å tenke på mitt….på tur med  med Terry  

Juleselskap…

3. juledag var det familietreff som vanlig. De siste årene har vi måttet leie lokale for å få plass til alle, men det fungerer fint. Alle har med mat, vi spleiser på leien og så videre. 

Stakkar lille Håkon ble livredd nissen. Ikke rart egentlig da han var litt uforbredt,hverken mamma eller pappa var i nærheten og han ble sperret litt inne i et lite rom med nissen. Jeg prøvde å rope til nissen at han ikke måtte komme inn der, men han hørte ikke i alt bråket. Håkon ble skikkelig redd, stakkar. Merkelig nok skjedde omtrent det samme med hans far da han var på samme alder. Vi kunne ikk ha nisse på mange år etterpå. 

Gaveleken gikk av stabelen som seg hør og bør, mye bråk, roping og alle skal ha samme gaven. Selv fikk vi til slutt en blånisselue, et spasett og hudprodukter. En grei fangst det. Har ikke hjerte til å ta fra barna. Men moro er det alltid….så da så…

Leken fungerer slik at alle har med hver sin ting pakket inn. Så slår vi terning og når du får fem eller seks får du velge en av de innpakkede gavene. Vi slår til alle har fått hver sin, så pakkes det opp. Deretter slår vi etter tur i totalt 23 minutter, hver gang man får fem  eller seks får man ta en gave fra den man vil. Noen gaver blir mere populær, de skal alle ha, selv har jeg en annen taktikk, jeg tar de som er mindre populær og så får jeg beholde dem. Når det er gått 23 minutt beholder du det du har.  Ferdig…..

På bytur…..

Vi har vært på bytur, hadde ærend på apoteket og måtte kjøpe gaver til gaveleken i kveld. I henhold til Bones familiens tradisjon skal det være gavelek og alle må stille med hver sin ting.

I byen møtte vi en arbeidskamerat av Jarle med kone. Han kune fortelle at han hadde fått kreft og nå gjennomgått 11 cellegiftsbehandlinger. Men han skulle leve, han skulle ikke forlate sin kone. Ble imponert over hvordan han tok det, hadde nok ikke blitt meg som så rolig kunne fortelle om det. Krysser fingerne for han og håper inderlig at han får uttelling for optimismen og pågangsmotet.

I kveld er det familieselskap på Bakke Gård. Skal møte Gerd der kl. 15.45 for å dekke bord med mere. Alle tar med mat og drikke. Jeg har laget ferdig ribbe som serveres kald med rødkål til. Vet det blir mye godt, pappa har laget sin berømte kalkun med stuffing og spesialsaus. Oppskriften på sausen er hemmelig, men en dag får vi den nok ut av han…..enn så lenge får vi nyte den i kveld……Vår store familie, med mamma, pappa, 5 søsken, 5 svigerbarn, 18 barnebarn med partnere mange av dem, og 4 oldebarn. Dersom alle skal kunne treffes samtidig må vi leie lokale, ingen av oss har nok plass hjemme.

Jeg har kjøpt meg oppskrift og garn og skal strikke tovede tøfler. Gleder meg, jeg er av dem som synes det er moro og starte opp, men som kjeder meg etter hvert….nå har jeg lovet meg selv og gjøre ferdig et prospekt før jeg starter opp med noe nytt…så da så….